ozzy56 Odesláno 1. březen 2016 Odesláno 1. březen 2016 pokud jsi do něj tak zamilovaná, neodbočuj od svého a postav si hlavu , koupit auto jen z rozumu neeeee :papadržím palce i na nohou GiZMo ohodnotil 1 Citovat
Pacho69 Odesláno 7. březen 2016 Odesláno 7. březen 2016 Takovej ouplněk s panoramou je náhodou super. Dokonce hadi vzadu odložili mobily... Citovat
JaUjcik Odesláno 5. květen 2016 Odesláno 5. květen 2016 Dobry den, uvazujem nad kupov bazarovej 5008. cena okolo 300 tis., Nafta, km a vybava co najlepsia. nieco ako tento inzerat http://www.sauto.cz/osobni/detail/peugeot/5008/16812360?goFrom=list je rocnik 2011 -2012 s motorom 2.0 HDi 110KW dobra kupa? alebo radsej 1.6 HDi? Zatial som sa docital len o problemoch so zadnou napravou. A teraz si neviem spomenut pri ktorom motore bol problem s turbom. Su tu aj dalsie bolesti? Dakujem. Citovat
Pacho69 Odesláno 6. květen 2016 Odesláno 6. květen 2016 Já nemám problém ani se zadní nápravou. Rok 2012, přelom dubna a května, najeto 86tis. V záruce jsem řešil volant (puchýře) a vibrace při brždění (výměna silentbloků na uchycení ramen a výměna předních kotoučů, pak už vše v pořádku) a poslední byla prodřená hadička k ostřikovačům v místě kde se ohýbá při otevírání kapoty (to už bylo mimo záruku). Jinak mi momentálně nikde nic nevrže, nehrká, motor přede jak kotě, FAP je podle diagnostiky necelé třetině své životnosti, spotřeba manuálu průměru za celou dobu 6,7l (Ten tvůj odkaz je tedy automat...). Motor není na popojíždění do města (spotřeba). Auto vůbec není na popojíždění do města, velkej krouťák u dieselu nejvíce odtrpí dvouhmota (tedy u manuálu, automat bude ve městě asi ještě rozežranější). Dle hodnocení i třeba na auto.cz je dvoulitr HDI tou nejlepší volbou, v době kdy přišel do 5008 to už byl vyzrálý motor (já ho měl před tím třeba ve Volvu V50), konstrukčně je zdařilý a maximálně spolehlivý. 1.6HDI se při vstupu do 5008 ještě ladil a dostával modifikace, takže můžeš narazit i na potíže (ucpávání sítka k turbu). Ale ani u 1.6HDI není riziko výrazně vyšší než u 2.0HDI. Vždy záleží, jak se předchozí majitel staral. U benzínů je riziko daleko větší, VTI se moc nevidí (není divu) a THP moc dobrou pověst nemá. Citovat
Charlie Rose Odesláno 6. květen 2016 Odesláno 6. květen 2016 Ahojky, tak za mne, na ježdění do města jedině automat s hydrodynamickým měničem (měla by to být, JaUjcik, i tebou zmiňované auto). V 5008 ho sice nemám, měl jsem ho ale v C5 a to je pohoda. Automatu nevadí ploužení v zácpách ani časté rozjezdy, žádná starost o spálenou spojku a trpící dvouhmotu. To za těch pár deci nafty navíc stojí. Citovat
JaUjcik Odesláno 6. květen 2016 Odesláno 6. květen 2016 (upraveno) 2l som bral hlavne koly tomu ze bude silnejsi k velkemu autu a nemal by mat problmem sa tahat v pripadnej kolone. Je mi jasne ze do mesta je benzin lepsi, ale pri bazarovke je nafta / benzin skoro narovnako a planujem s nim 5x do roka domv co je cca 1500km. a tu sa mi ta nafta pozdava. Automat bude hlavne koly mojej polovicke. Upraveno 6. květen 2016 uživatelem JaUjcik Citovat
JaUjcik Odesláno 16. květen 2016 Odesláno 16. květen 2016 dobry den, este otazocka 5008 r.v. 2011 1,6 eHDI, s robotom/automatom. je to dobra volba? nemala dake problemy ci nemam nahodou pozerat radsej po facelifte? Citovat
Charlie Rose Odesláno 17. květen 2016 Odesláno 17. květen 2016 Ahojky, mám takový dojem, že e-HDi je jenom s robotem. Lepší je klasický automat. Navíc tato motorizace měla Stop - Start se silným reverzibilním alternátorem, který motor startoval a ten může také představovat problém. Citovat
elton Odesláno 17. květen 2016 Odesláno 17. květen 2016 Robot už se dnes v 5008mách nepoužívá i na 1,6hdi je klasický automat. Citovat
BFG Odesláno 17. květen 2016 Odesláno 17. květen 2016 (upraveno) Píše 2011, to byl jen robot a naopak nebyl e-HDI, sem si myslel?! Já mám 2012 bez e čka, to prodávali dvě verze 1,6ky? Start stop je u dieselu totální kravina, takové auto bych si určitě nekupoval, pokud to nejde trvale vypnout. Ale to asi nebude problém pisatele Upraveno 17. květen 2016 uživatelem BFG Citovat
Charlie Rose Odesláno 17. květen 2016 Odesláno 17. květen 2016 Od roku 2011 byl v nabídce klasický 1,6 HDi s manuální převodovkou ale i 1,6 e-HDi s robotem a zmíněným STOP-STARTem. Dnes už žádné nové auto bez SS systému téměř nekoupíš. Já ho tam mám u mé 1,6 HDi také, ale je to jednoduší verze, kdy motor vždy startuje klasický startér, což sice není nejkomfortnější, ale vystačí si to s klasickým alternátorem. A je tam tlačítko na vypnutí. Už jsem si zvyknul po nastartování ho vypínat a zapínám ho pouze třeba u vlakových závor, kde se čeká déle. Dnes se této uchylce zkrátka nevyhneme. Citovat
Chilliluk Odesláno 17. květen 2016 Odesláno 17. květen 2016 (upraveno) Já když to tu tak čtu, tyhle moderní "vychytávky" jako start-stop a FAP filtr a podobný, tak si říkám, že dokud to bude jen trochu možný, takový auto si nikdy nekoupím už z principu. To ještě radši dalších 20 let zůstanu u 406 a budu s tím mezi ostatními jak Columbo se svým 403 :-D Sorry za off-topic.. EDIT: Jinak se mi ale 5008 moc líbí, ale nemám odvahu si půjčovat na něco takovýho a pak se třást strachy, co mi tam druhý den odejde..a vlastně bych to ani nebyl já, kdybych si koupil takový auto...jsem prostě na starší :-) Upraveno 17. květen 2016 uživatelem Chilliluk Citovat
pavlii Odesláno 15. červen 2016 Odesláno 15. červen 2016 Zdravím po letech! Rozrostlá rodina, facelift a promo akce na STYLE mě přemluvili k upgrade mé stávající 307SW 2.0 (143000 km) na 5008 2.0 BlueHDi. Plus vesměs hodně pozitivní hodnocení kam oko na internetu zabloudí... Takže se nám to už vyrábí (dvoulitry se zjevně moc neprodávají) a na podzim teda uvidíme :-) Doufám, že i tenhle v řadě třetí Peugeot nebude trpět žádnými problémy (kolikrát mi přišlo, že jsem něco jako "bílá vrána", protože ani 206SW, ani 307SW mě nikdá nevypekly.......). Tak si aspoň projíždím místní diskuse, abych byl v obraze. Pavel Citovat
Weri 605 Odesláno 15. červen 2016 Odesláno 15. červen 2016 Nevím jak Blue.., ale jinak 2,0 spokojenost.., prostor, pohodlí, všechno fajn.. máš se na co těšit.. Citovat
kveton Odesláno 15. červen 2016 Odesláno 15. červen 2016 Jak už delší dobu pokukuju po 5008 neb C4GP, tak musím říct, že nová C4GP se mi zdá pocitově lepší než 5008. Vím že je tam znát modelový rok a z tohoto pohledu 5008 již mírně zastaralá, ale jsou to auta v souběhu. C4GP se mi zdá o malinko větší nebo alespoň lépe přístupná než 5008, ta je dost stísněná a to nejen vepředu, ale i ve druhé řadě. Toť jen mé spostřehy Citovat
Dodo1976 Odesláno 27. červen 2016 Odesláno 27. červen 2016 kveton: sice jsou to jako sourozenci, ale P5008 mi příjde co se týče designu poněkud střízlivější. C4GP je jak UFO a nevím jestli bych si na jeho vyjímečnost někdy zvyknul Citovat
kveton Odesláno 27. červen 2016 Odesláno 27. červen 2016 Je to vždy věc vkusu, to je na každém co se mu líbí, á porovnával pocitově vnitřky jinak jsem jel teď s 5008mou a porovnal 1,6 a 2,0HDi a rozdíl dost znatelnej, z tý předváděčky mam trošku obavy, že ta 1,6 je na to dost slabá a zvuk v kabině o dost větší, jak to vnímáš ty když jí máš doma? Citovat
Dodo1976 Odesláno 27. červen 2016 Odesláno 27. červen 2016 (upraveno) No já mám pouze dlouhodobé srovnání s Octavií 2 1,9 TDI PD (chip na 110kW) což srovnat nejde. To byla hlučně multikára proti tomuto. Jel jsem v té samé P5008 ve dvoulitru a přijde mi jen silnější. Hluk uvnitř bych řekl stejný. Měl jsem původně z 1,6 HDI taky strach, ale když je trošku rozjetá tak to celkem jde. Nedochází jí rychle dech. Mám ověřeno před týdnem na Mohelničáku. Táhlo to celkem pěkně. Se stav-ukážu Ti to Upraveno 27. červen 2016 uživatelem Dodo1976 Citovat
pavlii Odesláno 2. srpen 2016 Odesláno 2. srpen 2016 (upraveno) Update: tak na konci měsíce srpna by mělo být auto tady. Doufám, že nerozšířím řady těch několika místních, co se jim posouval termín o měsíce...asi by mi hráblo! Pak dám fotky do chlubícího vlákna P. EDIT: Tak už je doma, nové vlákno je v "Naše káry" :-) Upraveno 2. září 2016 uživatelem pavlii Doplnění informací. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.