Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zkrátím to heslovitě:

Ozvala se paní z Telefonica, hezky se představila, a že jestli máme potíže s internetem od nich. Ano, občas máme.

Takže slíbila, že přijde technik od nich, prokáže se průkazkou i občankou. Bude mít přehled placených faktur. Proměří nám linku, zajistí její zrychlení, za 1 Kč dodá nový modem a za to všechno budeme míň platit, což je v jeho kompetenci.

Měl jsem z návštěvy obavy, ale mladík se telefonem ozval (číslo paní i jeho mám), zjišťoval jsem i u známých - prý takové zásahy existují, kdy se dá internet zrychlit - a ve smluvený čas přijel.

Vešel dovnitř, až k modemu, prokázal se průkazkou i občankou.

Na naše potíže se zeptal, ale bylo vidět, že ho příliš nezajímají. O situaci u nás nic nevěděl, tedy kudy a jaký kabel existuje, jakou rychlost přenese, případně že nedávno se připojila velká organizace.

Nabídku nám dělal tak, že občas napsal rukou nějaké číslo (cenu) na papír - neměl nic uceleně připravené.

Hlavním jeho cílem bylo, abychom podepsali převzetí SIM karty mobilního operátora se závazkem na 2 roky (volání na mobily O2 zdarma) - tehdy prý dostaneme slevu.

To jsme podepisovat nechtěli, takže prý dostaneme jen symbolickou slevu.

Ještě slíbil, že bude zrychlení internetu někdy v budoucnu (dva týdny až rok - dnes jsme to zjišťovali na ústředí a v našem okolí se žádná modernizace nechystá). O nynější modem se vůbec nezajímal.

Takže závěr: Telefonica O2 najala soukromé obchodníky k podomnímu obchodu, aby distribuovali SIM karty. Obchodník nemá slibované pravomoce a nezařídí to, co paní naslibovala.

Jednání se klidně mohlo odehrát na ulici - není nutno ho vpouštět dovnitř.

Svoji nabídku neměl připravenou písemně.

Nejedná se zřejmě o žádný podvod, ale o hodně nešikovný marketing.

[upravil dne 25.4.2014 09:46 od P607Olda]

Odesláno

A byla to vůbec Telefonica, nebo jen někdo, kdo se za ni vydává? I takové případy jsou, že se podomní obchodníci vydávají za zástupce nějakého operátora či velkého obchodníka...

Odesláno

Nevím, měl průkazku, ukázal i občanku. Jestli to byl tipař, to nevím. Působil spíš jako nešika - jako mladík, který se dal na podnikání a nezvážil, do čeho jde a jak na to.

Guest Scratch
Odesláno

jsem to chtel prave napsat, ze me zarazi, ze lidi stale nevedi, ze O2 si na marketing a na technicke sluzby najima jine spolecnosti, ktere vystupuji jejim jmenem................ jsi fakt docela nalitnul. Ja jim vzdy jasne reknu ze nic nechci a ze si vse umim zaridit i sam :D

stejne tak treba velka bezpecnostni sluzba si najima mensi agentury a jejich zamestnance vybavuje svymi uniformami apod......

Odesláno

Spíš je trapné, že se i velká společnost sníží k neserioznímu jednání (polopravdy do telefonu a skutečnost).

A když už chtějí přinést nabídku, tak ji nemá písemně.

Odesláno

Trapne to urcite je, bohuzel je to uz dnes standartni soucast toho jejich \"know-how\" .. Prave mi volala pani \"v zastoupeni Tmobile\" jestli nechci tablet za korunu...

Odesláno

Nebyl jsem pusten vcas ke slovu na to stihnout zdvorile odmitnout hned v uvodu... Tak jsem rezignovane a nezdvorile zavesil o chvili pozdeji.. :-/

Odesláno

Tchán dělá u O2 ale říkal že na marketing si najímají lidi kteří o tom vědí velký ku...ý. Jinak O2 má své techniky ale už to brzo zkončí taky, v červnu mají propustit na 1000 zaměstnanců - kmenových. Jinak si najímají i přes prac.agentury ale to jsou lidi kteří nevědí o tom vůbec ale vůbec nic.

Odesláno

no klasika ze ano ... pro firmu cim dal mensi naklady a ze kvalita jde rapidne dolu si nikdo jaksi \"nevsimne\" ..

Odesláno

SPT Telecom to vede od desíti k pěti:

- v devadesátých letech jsem musel dávat několik flašek, aby zavedli, nebo přeložili pevnou linku

- měli monopol na EUROTEL, takže přístroj stál 36 000 a minuta volání, ať už odchozího, nebo i příchozího (!!!) stála 9 Kčs (koruna měla tehdy dvojnásobnou hodnotu, benzín stál 16)

- dealer se mi tehdy chlubil, že má luxusní Oktávku a že nocuje ve čtyřhvězdičkových hotelích

- s nástupem internetu tvrdě usnuli, takže jsme to museli řešit různě amatérsky - kdyby tenkrát zachytili nástup, tak mohli mít prakticky všechny byty pokryté

- teď se to snaží dohnat, ale jednání je jaksi neodborné, nekompetentní

Pro zajímavost: asi před 3 lety jsme si nechali znovu zavést internet od O2 (nebo jak se jmenovali). Slibovali rychlost 6Mb, za asi 900 Kč. Přístup na internet byl OK, jen asi jednou týdně úplně vypadl, asi na hodinu - něco se jim tam pokazilo. Když jsem jim to hlásil, tak mi (snad za trest) trvale snížili rychlost na 3 Mb, za stejné peníze.

Odesláno

Hm zajímavá zkušenost. Mám zásadu, že nikdy neposlouchám nabídky po telefonu a pokud někdo klepe na dveře tak odchází s nepořízenou. Čím víc pak dotyčný tlačí, tím hůř se k němu chovám. Moje oblíbená věta na velké dotěry bývala: \"To se nemůžetě živit nějak poctivě?\"

Odesláno

koblih69 : Hezké, takové upřřřřímnéé .... :) Pak jednání nabralo rychlý spád, že ? :D

Odesláno
na fixní služby máme externí

na mobilní služby techniky od dodavatele technologie

Vcelku zajímavé tvrzení, snad vím co a kde můj tchán dělá. Je kmenovým zaměstnancem O2 a je technik, co se týká optiky. A informace od něj jsou velmi dobře podložené.

Odesláno

Pak jestli není kabelář ty by měli spadat pořád pod Nás,ale klasický technici na FIX jsou externí a na mobil od dodavatele.

Téže jsem kmenový zaměstnanec už pár let:) na druhou stranu nejsem technik v terénu spravuji jen databáze,portace a dohled sítě

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...