Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jedna se o Peugeot Partner 2.0HDi rv2003 5ti kvalt manual.

Kdyz zalezu pod auto, tak u leve poloosy z prevodovky (diferaku) dost unika olej, pulka auta je potom od oleje.

U prave to neni tolik ale taky prece jen je tam unik.

Navic spojka zabira uplne az na podlaze, cca v 1cm od podlahy je uz uplne bez reakce. Musi se hoooodne mackat na podlahu aby slo pekne radit, jinak to je na prd.

Auto ma najeto 240t km, cili spojka tam asi bude puvodni, je kaput. Puvodni majitel co mel auto 8 let ji nemenil. Jak Vam zabira?

Chci dat novou, nejspi sadu - lamelu, lozisko a pritlacak.

Co jsem koukal, tak jsou dve sady k tomuto autu, da se nejak zjistit podle VINka co tam mam za prevodovku?

Obe sady maji prumer 230mm.

Dale jaky olej tam patri do prevodovky a kolik je napln? Taky se to lisi dle typu prevodovky?

Kdo je vyrobcem te prevodovky? Kdyz ji budu mit venku, chci ji rozebrat a podivat se na ni, v jakem je stavu, popripadne vymenit vse co bude opotrebovane. Tak ale nevim, jestli to je realne, cili zda-li se daji koupit dily jednotlive.

Tesneni by melo, to by nemel byt problem, gufera asi take. Ale pak nejake loziska, ci nedej boze nejake ozubene kola. Chci mit auto v kupe a nebat se snim jet nekam na dovolenou popripadne. Koupe pouzite prevodovky je velky risk a defakto na tom muzu byt stejne ne-li hure.

Trebas na prevodovky od firmy ZF se da koupit vsechno, maji katalog a podle obrazku a cisla jde objednat vse. Existuje neco takoveho i pro tuto?

Jinak proc ji chci rozhodit je prave kvuli tem guferum okolo poloos (ikdyz by to melo jit vymenit na aute) a spojce. Ale kdyz je tepla prevodovka a brzdi se motorem na nizsi kvalty, tak je slyset, ze je jiz hlucnejsi. To muze byt taky tim, ze tam je uz asi i malo oleje.

Jakou ma cca zivotnost? Mate zkusenosti s tim?

Existuje nejaky online obrazkovy katalog dilu na Partnera? Neco jako trebas ETKA na koncernove vozy?

Ufff, snad je to srozumitelne a omlouvam se za taaak dlouhy elaborat :)

Odesláno

Vše se dá zjistit podle vinka tzn.jak spojkovou sadu,olej,typ převodovky prostě vše.Katalog existuje je to Peugeot Service Box a musíš se registrovat nebo požádat někoho kdo má přístup.

Odesláno

Pokud dobře chápu tak máš vadné gufero na polose, to vyměníš snadno. Pokud by byl problém s převodovkou samotnou tak se nevyplatí ji opravovat, ale vyměnit za jinou z vraku.

Odesláno

koblih69: tak opravim si ji sam o to se nebojim, takze naklady na opravu je jen a jen za material.

Vadna asi tak uplne neni ale vzhledem k tomu, ze musim dat novou spojku, tak stejne musi ven. A za dalsi nevim kolik tam je oleje a jak dlouho to gufero tece, cili uz tam muze byt docela prdlajs a nerad bych tam daval gufera, spojku a olej. Proto nejrpve chci zjistit cenu nahradnich dilu a potom se uvidi zda-li to ma smysl.

Odesláno

překvapuje mě, že jezdíš, přestože víš, že je převodovka asi prázdná--zajímavý úkaz :mrk

pokud neděláš převodovky, nepouštěj se do toho, nechtějí to dělat ani mechanici, není to o prosté náhradě jednoho dílu druhým, pokud je převodovka hlučná, kup jinou--u auta 2003 je oprava převodovky nerentabilní:bojim

Odesláno

No zjistil jsem to pred par dny, kdyz jsem se podival kde auto stalo ze tam je trosku oleje. Takovej beznej unik.

Umyl jsem kompletne motor abych videl kde to unika a zajel s tim na kanal. Tam jsem to videl.

S autem jsem najel cca 500km. Olej tam je protoze to furt stale rosi okolo. Jak na to dlouho jezdil majitel predemnou, to netusim.

A nejake mechanicke prevodovky 5ti kvaltu se nebojim. Je to takove \"miminko\". Opravoval jsem si 5ti kvalt automat v Audi A8 pro guattro. Coz byl teprve orisek. Prevodovka neradila a ani se nerozjela. Oprava vysla na 12500,- vsude mi rekli 50t za repas. Ano ztravil jsem tim mnoho dost dni prace v dilne a dost dni prace shanenim informaci. Ale radila potom jak nova, bez skubani, plynule a rychle.

Takze tohle bude proti tomu prochazka :)

Jen nez se do toho pustim, tak chci prave videt co tam presne je uvnitr a vedet zda-li se daji sehnat ty dily. Pokud ano, neni co resit a jde ven :)

Odesláno

Převodovka je na sestavení citlivější než motor, proto to nikdo nechce moc dělat. Ale když tě baví hrát si... Zaregistruj se do toho ServiceBoxu, je to sice v podstatě jen katalog (v té neplacené části), ale je tam vidět většina podstatných věcí, když člověk ví, co se jak dělá. Jinak náplň oleje je do těchto převodovek vesměs stejná - 2 litry Total BV Transmission 75W-80W API GL4+

Odesláno

oddie: zaregistruju se, ale koukam ze se to da stahnou v plne verzi do PC primo, ze neni potrbea pristupu internetu. Tim lip, zkusim to sehnat a uvidim co a jak.

Eventualne muzu pak udelat fotodokumentaci postupu :)

Odesláno

Jo, na ruských stránkách se najde leccos... Kdybys chtěl ještě nějaké převodovky na hraní, mám tu z 406 HDI, nevím, jestli jsou stejného typu, ale z 66kW varianty by docela i být mohly, kdyžtak to bude vidět v tom katalogu.

Odesláno

Tak konecne to mam, ma to 12gb uff.

Jinak info k oleji:

Objem olejové náplně prázdné převodovky : 1,9 litrů.

Kvalita oleje : ESSO 75W80 EZL 848 nebo TOTAL 75W80 H 6965.

Kontrola hladiny oleje : Bez kontroly hladiny oleje (*).

Interval výměny mazací náplně : Trvalá mazací náplň.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak vcera jsem menit gufera na poloosach a daval novy olej.

Prevodovku zatim rozdelavat nebudu, dokud to jezdi. Jen jeste udelam akorat spojku za nejaky cas.

Kazdopadne jsem vypustil pouze 200-300ml oleje z prevodovky.

Tak snad se tam nic nechytlo a vse bude fungovat dale. Dostal jsem tam presne tech 1,9l co pise vyrobce.

Odesláno

jak píšu nahoře--množství oleje je u převodovek PSA základ..., přece každý vidí, zda má pod autem flek od oleje, nedivím se, že ta tvoje byla hlučná--s 2-3 deci oleje je zázrak, že vůbec jede

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...