Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dík za nabídku, za chvíli pro něj jedu do servisu - má stát tam nebo tady v gáži. Snad se k tomu štítku nějak dostanu.

Odesláno

Tak je to BOSCH 0265216543.

Pro jistotu jsem ještě nafotil i konektor - technik v servisu tvrdil, že se také může lišit podle typu či verze.

post-22450-14109637171339_thumb.jpg

Odesláno

Na štítek zespodu se nedostanu, musel bych jí vymontovat a na to nemám odvahu. Zavzdušní se a do servisu na dia a nastavení pojedu na plaťáku. Nicméně opsal jsem co šlo z vrchu (vyražené do hliníkového těla)

BOSCH

96 442 596 80

282/11/4/0228

0 265 213 543

Dá se z toho určit co resp. kterou potřebuji?

Odesláno

To číso. 0 265 ....... je shodné. Ty druhé dvě se sice liší, ale snad to bude OK. Potíž je v tom, že nemám tušení co ta numera vlastně znamenají a ke štítku se - jak už jsem psal - bez demontáže nedostanu.

To: Charlie 1 - ostatní v SZ.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak snad vyřešeno dík Cherliemu 1. Po výměně ABS jednotky je po problému.

Charlie dík, máš to u mě jako v trezoru. :)

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Nebudem zakladať novú tému, tak to hodím sem...

Už skôr som postrehol jednu celkom zaujímavú vec. Najprv sa mi to zdalo ako nezmysel, ale neskôr som na to prišiel, že to spolu predsa musí mať niečo spoločné.

Pri zapnutom ostrekovaní čelného skla mi sporadicky (raz za dva týždne, mesiac, tri mesiace...) naskočí kontrolka ABS a chyba ABS fault. Niekedy sa zapne pri krátkom ostreku skla, niekedy pri opakovanom alebo dlhšom...jednoducho pri ostreku skla.

Písal som s jedným "exčlenom", nakoľko tu už na fórum nechodí a napísal mi k tomu toto:

...napadá mě, jeslti není vadný motorek ostřiku - třeba, že by byl už poškozený a rušil čidlo, které je nedaleko. Já bych postupoval tak, že bych zkusil motorek odpojit (přímo na něm), jezdil a zkoušel ostřikovat. Pokud se to neprojeví pak bych spíš hádal na to, že motorek má zničené uhlíky, silně jiskří nebo něco podobného a to "ruší" čidlo. Na kolech jsou Halovy snímače, které jsou magneticky citlivé a možná by to rušení mohlo mít vliv...

Na motorček som sa nepozeral, nakoľko kontrolka po čase zmizla. Je pravda, že niekedy svietila aj pár dní a niekedy už pri ďalšom štarte nie. Diagnostiku nemám a keď šom na nej bol, tak ma napadlo, že zapnem ostrekovače a zistíme, akú chybu to vypíše. No vtedy náhodou nenaskočila...:D

Tak sa chcem spýtať, čím to teoreticky môže byť? Nejedná sa o závažný problém, len ma zaujíma čo by to mohlo ešte ovplyvňovať?

Odesláno

No, dia přece zapisuje do paměti. Mělo by tedy být, na výpisu, patrné od kterého čidla chyba přišla? Pokud je to zadní kolo tak to asi s motorkem ostřiku nebude souviset. A i v případě, že to bude některé přední kolo, tak by to bylo dost divné. Snímače zase tak blízko nejsou. Viděl bych to spíš na poškozený kabel od snímače někde ve svazku, který vede řídící jednotce. Pokud zjistíš od kterého kola chyba přichází, tak natáhni od čidla nový kablík. Je to práce pro "Vraha". Chyba může být i ve svazku od ŘJ ABS. Začal bych asi diagnostikou ihned po výskytu chyby, následně důkladným vyčištěním konektoru na ŘJ ABS a potom teprve výměnou kablíku(ů). Je to ale hodně tzv. "Duchařina". 

Odesláno

A co když je chyba jen v drátech pro hlídání desticek. já je mám na autě prethle a když bylo mokro tak to vyhazovali chyby a nešlo ABS. když caknec vodu na sklo tak voda stéká kolem podbechu dolů tak se může dostat na ty dráty.

Je to asi to nejlechci a nejlevnější co můžeš zkusit udělat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...