Fusion Odesláno 22. březen 2014 Odesláno 22. březen 2014 Používám kaligrafický pero Lamy a sem s ním spokojenej. Lehký, kvalitní a píše krásně. Citovat
Pe.Tr Odesláno 28. březen 2014 Odesláno 28. březen 2014 dnes jsem zaregistroval ze mame v nabídce plnící pero v krabicce + plnici inkoust v lahvicce za 10350,- ale netusim co to je za značku .zkusim zjistit Citovat
koblih69 Odesláno 28. březen 2014 Autor Odesláno 28. březen 2014 Aha, Lamy. Tipoval jsem spíš Waterman Citovat
Edison Odesláno 29. březen 2014 Odesláno 29. březen 2014 Tak když už jsme tu otevřželi théma o perech, co inkousty? Jsem koukal na forum... a jsem z toho ťumpachovej. Je to hotová věda. Citovat
koblih69 Odesláno 29. březen 2014 Autor Odesláno 29. březen 2014 No inkousty ani nevotvírám, kyselé neutrální, pigmentové ... jedny žerou takový hroty jiný zasychají, jedny se rozpíjejí vodou jiné ne... hrůza Citovat
Edison Odesláno 29. březen 2014 Odesláno 29. březen 2014 No... přesně...Tak nevím, co do těch čtyřech pořídit... V podstatě jsem objednal typově stejný, jen různý barevný provedení (černý, zlatý, obyčejný, kaligtafický... za těch pár kaček... co bych si neudělal radost, žejo... :-)) Maj... jak se tomu říká... teeen... konvertor... takže další otázka... plnit konvertor, nebo se pídit po bombičkách (euro)? O typech inků ani nemluvim... Když je vodostálý, tak zasychá, nebo žere hroty, jinak zase blednou a rozpíjej se... Kua... Citovat
koblih69 Odesláno 29. březen 2014 Autor Odesláno 29. březen 2014 Já mám konvertory, a používám inkoust od Parkeru, ale jediné co jsem pochopil je raději nepoužívat centropen Citovat
h4wk3y Odesláno 31. březen 2014 Odesláno 31. březen 2014 koupil jsem si velky inkoust a plnim si pouzitou bombicku normalne strikackou s jehlou.... respektive zatim z nekompatibilnich bombicek si plnim kompatibilni btw. nakoupil jsem baoer 388 a jeste nejaka, uz nevim presne z ebay, ale zadne mi moc nevyhovovalo.... Nakonec jsem zustal u Preppy platinum - 0,3(F) hrot... pouzivam uz cca rok a jeste jsem nikdy nic necistil.... Pise se mi s nim perfektne - bylo mi doporuceno na fountainpennetwork.... A fakt supr... Baoery atp. jsem nevyhodil jen proto, ze je mi lito toho pekneho nerezoveho tela jediny co, tak praskaji vicka a pak nedrzi, staci obtahnout uzkou transparentni izolepou a je to vyreseny ... [upravil dne 31/3/14 14:42 od h4wk3y] Citovat
Edison Odesláno 11. duben 2014 Odesláno 11. duben 2014 Kucíí... tak mi přišlo první pero z číny. Pochopitelně s konvertorem... Máte někdo ponětí, jaký typ bombiček do něj pořídit, resp. kde najít něco o kopatibilitách bombiček? Matlat se s konvertorem se mi fak nece... Konkrétně přišlo tohle: http://www.ebay.com/itm/LANBITOU-273-Carved-Medium-Nib-Fountain-Pen-Rose-Gold-new-/151275552477?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2338b9bedd mimochodem, vypadá fakt skvěle a má opravdu kovové tělo i víčko. Citovat
koblih69 Odesláno 12. duben 2014 Autor Odesláno 12. duben 2014 Vypadá to jak starndardní bombička do Parkeru. Citovat
Edison Odesláno 12. duben 2014 Odesláno 12. duben 2014 Mno... ony ty popisy nejsou nic moc... Někde píšou euro, někde international, k tomu standard, long... a většinou že nejsou s parkerem kopatibilní, ale u parkerů většinou právě spec. parker. Tak jsem z toho zase poněkud zmatenej. Zkusím zajít do nějakýho krámu a poradit se.. Navíc když chcu nějaký světlostálý ink, tak v bombičkách jich zase tolik není. Citovat
koblih69 Odesláno 12. duben 2014 Autor Odesláno 12. duben 2014 jojo zajdi tam, případně pokud bys nestíhal tak ti můžu hoditjednu bombu do obálky. Možná bych vyměnil třeba pár bombiček za ten konvertor, co ty na to? Citovat
Edison Odesláno 12. duben 2014 Odesláno 12. duben 2014 Dík za nabídku... Není určitě zanedbatelná.. zejména vzhledem k tomu, že pera budou 4 ;-)) i s konvertorama ;-)) Otázkou pak zůstává co dál a s jakými inky... Koblihu.. jdu do města a uvidíme, co s tím. Nakonec... můžu koupit několik typů a rozměrů za nějaký drobný a uvidím, co tam pásne... Zase tolik peněz to nestojí, žejo... Pak bych samo dal vědět... i pro ostatní... Citovat
Hafity Odesláno 12. duben 2014 Odesláno 12. duben 2014 Když to tady čtu, tak asi zajedu do nejbližší vsi a poohlédnu se po nějakém větším bílém opeřenci.... Citovat
Edison Odesláno 12. duben 2014 Odesláno 12. duben 2014 Taky by to bylo moooc epesní... Tak jsem něco zkusil.. Uvidíme, co na to čas... Dá se do toho napíchnout bombička centropen a waterman. Jak krátký a doplnit druhou náhradní, nebo dlouhý. A na watermnana jsou slušný recenze... tak uvidíme... Citovat
koblih69 Odesláno 12. duben 2014 Autor Odesláno 12. duben 2014 Na Centropen pozor. Dlouhodobě to asi není moc vhodný inkoust. Pera porvozovaná na Cetropen rychleji zasychají a potřebují častěji \"kůru\" v mojí Ultrazvukové čističce. Citovat
h4wk3y Odesláno 12. duben 2014 Odesláno 12. duben 2014 Edisone, tak co sehnal bombicky? A jak to pise? Je moc pekny, premyslim o nem taky, ale s F hrotem... Citovat
Edison Odesláno 12. duben 2014 Odesláno 12. duben 2014 Sehnal... to tam píšu. A možná by do toho šly i jiný bombičky... S F hrotem jsem na e-bayi potkal taky, ale tohle se mi prostě líbí... Klasický hrot... Ty Fkový jsou takový... modernější... Taky jsem o tom uvažoval, ale nakonec jsem se rozhodl takhle. Píše suprově.. 4lověk si na to musí zvyknout a není to jen o peru, ale i o inku... Na penforu to rozebíraj děsně do hloubek a je to hotová věda... A jelikož nejsem v tomto oboru kovaný, spíše začátečník, tak nemohu podat relevantní recku... Takže opravdu jen subjektivně: Mě se to prostě líbí. :-) [upravil dne 13.4.2014 00:18 od Edison] Citovat
h4wk3y Odesláno 12. duben 2014 Odesláno 12. duben 2014 Jo, uplne jsem to s tema bombicka prehledl... Koukam na to, Lanbitou s F hrotama jsou tokove ty schovane hroty... Mel jsem nejaky Baoery, ale ty se snad vubec s F hrotama nedelaji, takze M a na me pismo to uz bylo moc tluste a slevalo se mi to tak nejak dohromady... Tak vyzkoum to F, snad nebude az moc uzke... Ale vypada fakt moc pekne... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.