Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

dnes jsem zaregistroval ze mame v nabídce plnící pero v krabicce + plnici inkoust v lahvicce za 10350,- ale netusim co to je za značku .zkusim zjistit

Odesláno

No... přesně...Tak nevím, co do těch čtyřech pořídit... V podstatě jsem objednal typově stejný, jen různý barevný provedení (černý, zlatý, obyčejný, kaligtafický... za těch pár kaček... co bych si neudělal radost, žejo... :-)) Maj... jak se tomu říká... teeen... konvertor... takže další otázka... plnit konvertor, nebo se pídit po bombičkách (euro)? O typech inků ani nemluvim... Když je vodostálý, tak zasychá, nebo žere hroty, jinak zase blednou a rozpíjej se... Kua...

Odesláno

koupil jsem si velky inkoust a plnim si pouzitou bombicku normalne strikackou s jehlou....

respektive zatim z nekompatibilnich bombicek si plnim kompatibilni :aut

btw. nakoupil jsem baoer 388 a jeste nejaka, uz nevim presne z ebay, ale zadne mi moc nevyhovovalo....

Nakonec jsem zustal u Preppy platinum - 0,3(F) hrot... pouzivam uz cca rok a jeste jsem nikdy nic necistil....

Pise se mi s nim perfektne - bylo mi doporuceno na fountainpennetwork.... A fakt supr... Baoery atp. jsem nevyhodil jen proto, ze je mi lito toho pekneho nerezoveho tela :D

jediny co, tak praskaji vicka a pak nedrzi, staci obtahnout uzkou transparentni izolepou a je to vyreseny :D...

[upravil dne 31/3/14 14:42 od h4wk3y]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Kucíí... tak mi přišlo první pero z číny. Pochopitelně s konvertorem... Máte někdo ponětí, jaký typ bombiček do něj pořídit, resp. kde najít něco o kopatibilitách bombiček? Matlat se s konvertorem se mi fak nece... Konkrétně přišlo tohle: http://www.ebay.com/itm/LANBITOU-273-Carved-Medium-Nib-Fountain-Pen-Rose-Gold-new-/151275552477?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2338b9bedd mimochodem, vypadá fakt skvěle a má opravdu kovové tělo i víčko.

Odesláno

Mno... ony ty popisy nejsou nic moc... Někde píšou euro, někde international, k tomu standard, long... a většinou že nejsou s parkerem kopatibilní, ale u parkerů většinou právě spec. parker. Tak jsem z toho zase poněkud zmatenej. Zkusím zajít do nějakýho krámu a poradit se.. Navíc když chcu nějaký světlostálý ink, tak v bombičkách jich zase tolik není.

Odesláno

Dík za nabídku... Není určitě zanedbatelná.. zejména vzhledem k tomu, že pera budou 4 ;-)) i s konvertorama ;-)) Otázkou pak zůstává co dál a s jakými inky... Koblihu.. jdu do města a uvidíme, co s tím. Nakonec... můžu koupit několik typů a rozměrů za nějaký drobný a uvidím, co tam pásne... Zase tolik peněz to nestojí, žejo... Pak bych samo dal vědět... i pro ostatní...

Odesláno

Když to tady čtu, tak asi zajedu do nejbližší vsi a poohlédnu se po nějakém větším bílém opeřenci.... :roker

Odesláno

Taky by to bylo moooc epesní... Tak jsem něco zkusil.. Uvidíme, co na to čas... Dá se do toho napíchnout bombička centropen a waterman. Jak krátký a doplnit druhou náhradní, nebo dlouhý. A na watermnana jsou slušný recenze... tak uvidíme...

Odesláno

Na Centropen pozor. Dlouhodobě to asi není moc vhodný inkoust. Pera porvozovaná na Cetropen rychleji zasychají a potřebují častěji \"kůru\" v mojí Ultrazvukové čističce.

Odesláno

Sehnal... to tam píšu. A možná by do toho šly i jiný bombičky... S F hrotem jsem na e-bayi potkal taky, ale tohle se mi prostě líbí... Klasický hrot... Ty Fkový jsou takový... modernější... Taky jsem o tom uvažoval, ale nakonec jsem se rozhodl takhle. Píše suprově.. 4lověk si na to musí zvyknout a není to jen o peru, ale i o inku... Na penforu to rozebíraj děsně do hloubek a je to hotová věda... A jelikož nejsem v tomto oboru kovaný, spíše začátečník, tak nemohu podat relevantní recku... Takže opravdu jen subjektivně: Mě se to prostě líbí. :-)

[upravil dne 13.4.2014 00:18 od Edison]

Odesláno

Jo, uplne jsem to s tema bombicka prehledl...

Koukam na to, Lanbitou s F hrotama jsou tokove ty schovane hroty... Mel jsem nejaky Baoery, ale ty se snad vubec s F hrotama nedelaji, takze M a na me pismo to uz bylo moc tluste a slevalo se mi to tak nejak dohromady...

Tak vyzkoum to F, snad nebude az moc uzke...

Ale vypada fakt moc pekne...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...