Marcel505 Odesláno 19. září 2005 Odesláno 19. září 2005 Taky jsem si myslel že nakráčením k policajtům to bude, jenže jen tak u okénka to nebude. Hics to říká správně, buď to známej (jenže ten musí psát důvod zjiš?ování) no a nebo (a to je si myslím nej) tu hlídku. To je asi jistější. Ale opravdu pozor Bohouši, aby pak poškození nehodily na tebe. Druhá stránka je, že se v takovémto případě musí jednat rychle, protože jednoho dne beze svědků to auto může úplně zmizet, a kór když je to super motor a výbava... (již jsem se poučil). Citovat
Marcel505 Odesláno 19. září 2005 Odesláno 19. září 2005 Ještě chci dodat Bohouši, že tak trochu vím jaká je toto situace. I když já jsem v podobné situaci dopadl lépe. Nejhorší na tom je, že to ničí takoví lidé, kteří z toho mají většinou zábavu. Ty vypuštěný kola - to je jasný. Když se někdo do toho auta chce pustit, tak vypustí kolo a počká, jestli jej někdo dofoukne... Je to prosté. Hlavní problém je v té zastrčené ulici, protože kdyby auto zaparkoval na parkoviště před dům nebo před nějaký obchod, kde stojí nějaká auta i přes noc, tak si dělšího stání všimneš ty 205kař a možná několik dalších lidí. Takhle je v zastrčené ulici na očích každému... Kdyby tak tam dal aspoň ten řidič třeba trojúhelník dozadu a napsal porucha blablabla ... No, jediné co bys mohl udělat je vzít kompresorek, nepozorovaně gumy dofouknout a auto trochu omýt, protože tohle snad není trestné (mýt někomu auto). Pak by si lidé mysleli, že se o to už někdo stará... A ještě působivější by bylo napsat tam papír, něco ve smyslu od majitele: \"Další poškozování vozu nahlásím na Policii ...\" Tak přeju hodně štěstí, protože vím, že tohle Ti určitě nedá spát. Ahoj Citovat
Bohouš Odesláno 20. září 2005 Autor Odesláno 20. září 2005 No takže vyzbrojen informacemi jsem včera pečlivě prohlídnul to vozítko a zjistil, že zámek na dveřích řidiče je zničen a zpod volantu visí nějaké svazky drátů......... S tímto zjištěním jsem dorazil na pár set metrů vzdálenou stanici policie a tam mladému příslušnikovi vše vysvětlil a popsal. Ten chvilku koukal do počítače a pak mě sdělil - to je nějakej slovák, to nejde zjistit, nashledanou........ Povzbuzen zájmem policie o viditelně kradené auto jsem se k němu s bráchou vrátil a zjistil si VIN ( VF3741C8607822205 ). Jen tak mimo téma, takhle zas*anej motor jsem dlouho neviděl. V odkaze od Martona jsem dle SPZ ( DK 989AD ) zjistil, že vozidlo je od r. 2002 pojištěno u ALLIANZ - SLOVENSKÁ POIS?OVŇA, A.S. a jedná se o Peugeot 205 GTI - což sedí Ale nevím jestli mě pojiš?ovna sdělí majitele ?? :myslim:myslim Jinak včera jsem také zjistil, že za plného provozu na ulici bych si z toho auta mohl sundat co bych chtěl a okolo chodící lidé by mě snad ještě pomohli :bojim Ale zkoušet to nebudu a ani nechci, když si představím, že takhle by tam mohla stát moje 205........ [upravil dne 20/9/05 Bohouš 205 GTI] Citovat
Vertex Odesláno 20. září 2005 Odesláno 20. září 2005 Řešení s nejvyšším ziskej je odvézt to někam do stodoly a tam to rozebrat, jak už tady jednou zaznělo. Ale to bych si v žádným případě netrouf. Tak fakt nevím, zkus ještě tu pojiš?ovnu, no. Citovat
Bohouš Odesláno 20. září 2005 Autor Odesláno 20. září 2005 Původně zaslal: Vertex Řešení s nejvyšším ziskej je odvézt to někam do stodoly a tam to rozebrat, jak už tady jednou zaznělo. Ale to bych si v žádným případě netrouf. Na to nemám odvahu ani povahu o stodole ani nemluvě Citovat
oddie Odesláno 20. září 2005 Odesláno 20. září 2005 Hoši ze Slovenska, když je tu ten VIN a SPZka, zkuste zajít u vás na policajty, jestli to není hlášený jako ukradený, že kdyžtak víte, kde to stojí... třebas někomu uděláte radost. Jinak oloupávat jen tak cizí auto na ulici nedoporučuju, páč postih za to hrozí o několik řádů vyšší než je hodnota těch oloupaných věcí, že. A mimochodem, kdo jste psali rady, že si to má odvézt někam do stodoly, jste se mohli dopustit něčeho, čemu se říká \"navádění k trestnému činu\", nebo tak nějak... Citovat
Bohouš Odesláno 20. září 2005 Autor Odesláno 20. září 2005 Tak jsem poslal velice slušnej dopísek pojiš?ovně a uvidíme zda odpoví. Jinak pak už nezbývá než čekat na to až z toho někdo sundá značky a to pak bude frmol.............:bojim Citovat
Hadra Odesláno 20. září 2005 Odesláno 20. září 2005 Povím vám příběh. někdy před 7 -8 lety jsme s klukama chodili do jednoho lomu ( kouřit, pít pivo atd.) ten lom byl opuštěnej, zarostlej, schovanej ( v chatové oblasti ). Jednoho dne jsme tam přišli a hle....někdo zvrchu shodil šáde 125 m. spadla na čumák, šla přes střechu a zůstala na kolech. Odemčená, pojízdná.( jen by s toho lomu nikdo nevyjel ) Kamarád měl zrovna škodovku taky, a tak se rozhodl, že když je to auto NIČÍ, tak si z toho něco vezme a takhle se tam chodilo s dvoukolákem asi týden. No a když tam zbyl jen holej rám a převodovka, tak tam přijel majitel spolu s policajtama. Já tam tenkrát naštěstí nebyl, ale kamarádům přišili krádež toho auta a jednak museli všechno vrátit a za druhé dostali každej rok podmínku. Nakonec to vyplynulo najevo tak, že majitel kdesi chlastal, auto půjčil ožralému kolegovi, ten ho kdesi klepl a z důvodu,že se bál majitele, řekl, že mu to ukradli a shodil ho z lomu. zbytek příbehu znáte. Citovat
oddie Odesláno 20. září 2005 Odesláno 20. září 2005 Hadra: jo, tak to je slušný. Nejhorší je na tom všem ale pak ten záznam v trestním rejstříku - třeba dost firem ho vyžaduje od uchazečů od zaměstnání, a se \"škraloupem\" šance na slušný místo rapidně klesaj. To je pak po čertech drahá zkušenost, nezdá se to, ale za takových dvacet třicet let v rozdílu míst může vyjít těch pár dílů na šádovku i na milión, když si to tak člověk uvědomí... Citovat
Marton Odesláno 20. září 2005 Odesláno 20. září 2005 tak pani, podla toho co sa mi podarilo zistit, by to mal byt P205 co tu uz bolo pisane tmavo seda metaliza a r.v.87 Majitel je z Dolneho Kubina a nemam info o tom ze by bola hlasena kradez alebo nieco podobne .... toto by mozno vedeli na policii? Bohus to auto je odstavene v Prahe8 ? Citovat
Bohouš Odesláno 20. září 2005 Autor Odesláno 20. září 2005 Marton - jj stojí v Praze 8. Jinak to sedí, je to šedá metalíza i podle interiéru je to starší model GTI. Na policii mě taky řekli, že to není hlášené jako kradené - to bylo jediný kloudný co z nich vypadlo. Marton - a nevíš třeba jenom nějaké spojení na majitele ??? Citovat
Bohouš Odesláno 20. září 2005 Autor Odesláno 20. září 2005 Tak toto mě odpověděla pojiš?ovna - klobouk dolu před tou rychlostí - dakujeme za Vasu spravu z 20.09.2005, na zaklade ktorej Vam zasielame nasledovne informacie: Informacie o majitelovi uvedeneho vozidla by sme Vam radi poskytli, zial, presne ako uvadzate, Zakon o ochrane osobnych udajov nam to nedovoluje. Odporucame obratit sa na Policajny zbor SR v Dolnom Kubine: telefonne cisle: +421 43 586 5333, + 421 43 586 4854 alebo +421 961 43 1111, e-mail: mahut@minv.sk. Verime, ze Vase obdivuhodne patranie po majitelovi bude mat stastny zaver. S uctou, Citovat
Marton Odesláno 20. září 2005 Odesláno 20. září 2005 skusim popatrat... zatial viac neviem Tak bohuzial telefonne cislo som nenasiel ... pravdepodobne by som vedel dopatrat iba adresu. Ide dokonca o nejaku damu z DK [upravil dne 20.9.05 Marton] Citovat
Xantik Odesláno 20. září 2005 Odesláno 20. září 2005 Taky můžu trošku přispět. U přýtelkyně pře domem stával nádhernej mercedes E 230 Coupe Compresor (myslím, že to byla 230ka) na italskejch značkách. Auto tam stálo asi tři měsíce na stejným místě, bylo lehce obouchané a po určité době hodně špinavé a zapadané listím. Nicméně po čase mi bylo divné, že italské auto stojí pořád na stejném místě. Přýtelkyně měla v baráku jednu babku špiónku, tak než si špinit ruce sám ( dělám ve státní správě a znám ochotu orgánů ), tak jsme ji nakukaly, že auto je stopro čorka a že je divný, že stojí tak dlouho na stejným místě a že by nebylo od věci zavolat na policajty a nahlásit to. Nicméně skoro sedmdesátiletá akční babka nelenila a než jsme se vrátili z města (cca 2 hodinky), tak to babku asi hodně nahlodalo a už u meďáku stáli policajti s babkou. ))) Nicméně do hodinky poté bylo auto odtažené s tím, že se opravdu jedná o kradené vozidlo. Prý bylo majiteli ukradeno v ČR, proto bylo v záznamech. Nicméně, dobrej nápad kontaktovat pojiš?ovnu a možná bych je poprosil jestli by nemohli kontaktovat majitele přímo oni. Je jasné, že dnes Ti nikdo osobní údaje nesdělí, ale do formulářů při uzavírání pojistky někdy chcou telefon, mejl, atd... Citovat
Bohouš Odesláno 20. září 2005 Autor Odesláno 20. září 2005 Původně zaslal: Marton skusim popatrat... zatial viac neviem Tak bohuzial telefonne cislo som nenasiel ... pravdepodobne by som vedel dopatrat iba adresu. Ide dokonca o nejaku damu z DK [upravil dne 20.9.05 Marton] No jméno a adresa by měli stačit - podle toho by se telefon dal zjistit a případně jí klidně pošlu expres dopis........ Každopádně dík za snahu Citovat
Vvitty Odesláno 20. září 2005 Odesláno 20. září 2005 Bohousi, drzim palce v patrani mas u me panaka na pristim srazu, bobrici uz mi dosli Citovat
Bohouš Odesláno 21. září 2005 Autor Odesláno 21. září 2005 Vvitty - předem dík za panáka Já teď musím už čekat zda Marton dopátrá adresu majitele / ky, protože mé pátrání z ČR je u konce. Myslím, že kdybych poslal mail policistům do Dolního Kubína, tak si budou myslet, že jsem spadnul z višně - pokud by teda měli stejný přístup jako ty na Praze 8. Citovat
vlp Odesláno 21. září 2005 Odesláno 21. září 2005 No zaujimave, prave viem o jednej GTI co sa stratila pred par dnami (tyzdnami) u nas na Slovensku.....idem vyzistit znacku od chalana ci to nahodou nie je jeho Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.