DanielBosek306 Odesláno 11. březen 2014 Odesláno 11. březen 2014 Zdravím Peugeotáci. Mám Peugeot 306 XS 1.8 16V 81KW Hatchback rv. 1998 Včera při jízdě mi zničeho nic chcíplo auto. Po zastavení, nelze auto nastartovat. Zkontroloval jsem všechny pojistky a jsou v pořádku. Po otočení klíčkem neslyším žádný zvuk sepnutí čerpadla, takže myslím že vtom bude závada. Kde se přesně čerpadlo u toho vozu nachází ? Našel jsem Relátka ale nenašel jsem relátko pro čerpadlo, tedy jestli nějaké je. Děkuji za všechny rady Citovat
DanielBosek306 Odesláno 11. březen 2014 Autor Odesláno 11. březen 2014 Červené tlačítko jsem zkoušel. Citovat
DanielBosek306 Odesláno 11. březen 2014 Autor Odesláno 11. březen 2014 Když je čerpadlo v nádrži, dostanu se nějak kněmu, na kontakty apod ? A relátko k čerpadlu tam někde je ? Citovat
krtek 2 Odesláno 11. březen 2014 Odesláno 11. březen 2014 Skusil by som cerpadlo napojit priamo na 12 V ak pojde tak potom by som skusil ci mas iskru na svieckach vytiahnut rampu napichnut ju na konektor napichnut sviecky a ukostrit sviecky a startovat ci dava iskru ak nedava zameral by som sa na snimac otaciiek (kluk hriadela) a rele(co spina aj to cerpadlo) ktore mam ja v 406 v kastliku RJ motora ty ho tam tusim mas tiez aspon SB mi to ukazuje [upravil dne 11/3/14 18:36 od krtek 2] Citovat
Chip Odesláno 11. březen 2014 Odesláno 11. březen 2014 pal. čerpadlo je tuším spínané modul relém nebo jak se to nazývá je to bitron a spíná to ještě další věci. je v boxu kde je řídící jednotka motoru (když koukáš na motor tak po levé straně) jinak k čerpadlu by ses měl dostat otvorem pod pravou zadní sedačkou a na konektoru bys měl naměřit 12V po sepnutí klíčku myslím že to jsou dva prostřední kabely, ale to nevim jistě. Citovat
Návštěvník Odesláno 11. březen 2014 Odesláno 11. březen 2014 Ještě zkontroluj palivovej filtr, může bejt tak zaprasenej že už tím čerpadlo neprotlačí benzín. Citovat
kovy_s Odesláno 11. březen 2014 Odesláno 11. březen 2014 Bude to relátko pro palivové čerpadlo. Citovat
Šnigy Odesláno 27. květen 2014 Odesláno 27. květen 2014 Ahoj všem, nechci zakládat nové téma, tak to píšu sem. Dnes ráno jsem normálně nastartoval a odjel od baráku, ale po pár stech metrech mi auto začalo škubat, jako by docházel benzín, poté zase OK. Po asi dalších dvou kilometrech auto chcíplo a nešlo natočit. Nechal jsem ho asi půl hoďky na parkovišti a nalil benzín z kanistru. Potom jsem normálně nastartoval a ujel asi 5 km a opět chcíplo a už jsem to nenastartoval. Chci se zeptat, asi to bude čerpadlo nebo benz. filtr, rád bych znal Váš názor, kde začít??? Doufám jenom že to nebude to čerpadlo. Dík za každou radu. PS: Chci se ještě zeptat, to červený tlačítko v motoru, co je zmíněný v příspěvkách nahoře, k čemu slouží??? 406, 1997r.v. 1.8.16V Citovat
kovy_s Odesláno 27. květen 2014 Odesláno 27. květen 2014 a je tam vůbec benzín ?..... to červené tlačítko ti při nárazu odpojí čerpadlo . Citovat
Šnigy Odesláno 27. květen 2014 Odesláno 27. květen 2014 no pokud to nežere 5L benzinu na 2km, tak tam benzin určitě je:roker no, zkusim zítra začít tím palivovým, stejně jsem ho chtěl nechat vyměnit a pokud to nepomůže, tak uvidim co dál. Ještě mě napadlo, škrtící klapka třeba stále zavřená. Je složité ji demontovat a zkusit třeba vyčistit??? Spíš je to nějaká složitá operace? Citovat
mig315 Odesláno 27. květen 2014 Odesláno 27. květen 2014 bez urazky vzhledem k tvym znalostem do klapky moc nemrdej. Bude pricpanej filtr benzinu, muze byt ze ti to skurvilo i cerpadlo a to pak nenatlaci dany tlak. Delali to facka a feldy BMM celkem bezne Citovat
Šnigy Odesláno 2. červen 2014 Odesláno 2. červen 2014 Tak opět čau ve spolek, pohnul jsem s tím mým problémem a to tak, že čerpadlo v háji neni, akorát tam nejde štáva. Přímo napojený vrčelo krásně a benzín to tlačilo taky, tak se chci zeptat. Kterou věc bych mohl zkontrolovat nejdřív, pokud pominu vedení kabelu po tapecírungem v autě? Nejni nejaka bolistka, kterou to trpí nejčastěji? Dík za každou odpověď. Citovat
Ferry Odesláno 2. červen 2014 Odesláno 2. červen 2014 bud odeslo dvojite rele ktere je v kastliu vedle ridici jednotky nebo spatne cidlo otacek motoru na prevodovce. taky muze byt problem s imobilizerem, ale to je treba napojit na diag a podivat se, co hlasi jednotka motoru, zda prijala cip immo a je odblokovana nebo ne (predpokladam, ze mas uz cip immo v klicku a nemas jeste klavesnici, jako mely uplne prvni 406tky) [upravil dne 2/6/14 21:44 od Ferry] Citovat
Šnigy Odesláno 18. červen 2014 Odesláno 18. červen 2014 Tak opět se vracím s prosbou, auto stále nejezdí a elektrikář kterej to má mi říká, že mi nejspíš odešla řídící jednotka motoru, že prej ji diagnostika vůbec nenačte. Chci se zeptat, jestli je možný že kvůli tomuhle mi nejde do čerpadla proud? Nechce se mi shánět jinou ŘJ a pak zjistit, že to bylo zbytečný... Chápu že by tomu měl rozumnět, ale nějak mi to nejde dohromady, co vy na to??? Citovat
velkybanan Odesláno 19. červen 2014 Odesláno 19. červen 2014 jestli 100% diagnostikoval ŘJ tak je pešek.Ale když to vemu z mé strany kdy mi diag taky ŘJ nenačetla , kdy jsem čekal mašli:o tak to nakonec byl jen přechoďák.Jak psal Ferry kouknul bych se na dvojitýrelé a napajení před a za ním. Citovat
Ferry Odesláno 19. červen 2014 Odesláno 19. červen 2014 jakou diagnostikou to nacital ? jelikoz ECU ovlada to dvojite rele, ktere spina ruzne okruhy potrebne pro chod motoru vcetne pal.cerpadla, tak pokud z nejakeho duvodu jednotka neda impuls k sepnuti rele, tak pak samozrejme nebezi nic Citovat
Šnigy Odesláno 20. červen 2014 Odesláno 20. červen 2014 nevím jakou to načítal, u toho jsem nebyl. Ale chci se zeptat, jestli to bude řídící jednotkou, jakou mám schánět? Určitě by to mělo mít stejný číslo, ale jde mi o to, jestli musí být úplně stejné? myslím to číslo co začíná 0 261 ... atd. Citovat
kovy_s Odesláno 20. červen 2014 Odesláno 20. červen 2014 Už jsem to tu jednou psal , psal to zde i Ferry , koukni na to relátko... Je blízko řídící jednotky... Jinak já mám 106-ku a taky se mi nikdy k DIA nepřipojila... A normálně to jezdí ... Měl jsem problém , že to mi k čerpadlu nešel proud , vyměnil jsem relé - vše je OK. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.