Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Podle mne zalezi kdo to dotahoval pred tebou, jakou silou, jak je to davno, kde to auto jezdilo, jestli pouzil lepidlo na srouby nebo tam byly na sucho (tj. mohou byt zarezle) atd. Proto je potreba byt pripraven a mit poradne naradi - to z Lidlu neznam, tak nehodnotim.

Odesláno

První výměna zadních destiček, najeto těsně pod 100 000km. Ještě by jezdily, ale zřejmě na dovolené v Chorvatsku mně zarezly pístky a zadní brzdy tak furt lehce přibržďovaly. Než jsem na to přišel, tak bylo po nich (měněno už dříve, píšu až teď).

Odesláno
před 5 hodinami, jarda.simkanin napsal:

Ja třmeny povolil krásně golou z lidlu. Jen je treba torxy vycistit, abys dobře nasadil ořech

Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk

omlouvám se za OT, ale nedá mě to nereagovat. nechci vychvalovat zboží a nářadí z Lídlu, ale co jsem při kopání kanalizace prováděl s vrtacím kladivem z Lídlu za 1600,-, mazec, celej víkend se skoro nezastavilo a nevěřil jsem, co všechno zvládlo a tohle kladivo ještě dál slouží, pokud ve stejné kvalitě budou i ty ořechy, nebál bych se toho

• O 5 let později...
Odesláno

Ahoj

Mám pár otázek u 308

1, zadní kotouče jsou s ložiskem a je zapotřebí stahovák?

2, na roztáhnuti pístu je zapotřebí asi píst zatočit ? a čím.

3, u elektrické ruční brzdy se musí také něco zatočit.?

Díky za odpověď.

Odesláno

Ahoj,
1, není potřeba (jak na 307/308T7 to šlo bez něj)
2, dělají se na to speciální sady, kde tlačíš a zároveň točíš. Dá se to i kleštěma :aut (nebo viz video)
3, ručka se asi bude muset uvolnit přes DIAG (na 508 to potřeba není)

Odesláno

Na 308 T9 zadní destičky bez dia nevyměníš. Jenom točením pístku nevytvoříš dostatečnou vůli na zasunutí destiček. Na dia musíš jít do ESP a tam nastavit zadní brzdu do servisní polohy.

Odesláno

Ahoj

tak jsem se dnes pustil do těch zadních brzd, zatím jen vyčistit a srazit hrany ale zjistil jsem ,že kotouče na ložisku přímo nejsou tak jdou sundat dobře- jako na předku.

Co se týče té diagnostiky, mám pučeno od kamaráda tuto diagnostiku.

Má sní někdo zkušenosti, nevím co mně čeká, ještě jsem ji nezapojil, mimochodem musí být auto nastartované?

Díky

dia.jpg

Odesláno

Ahoj

Tak jsem bez problémů zapojil diagnostiku,  prošel mnoho informací a dat, ale ruční brzdu jsem nenašel. Přijde mi, že to ukazuje jen informace ale nevím, nechci nic smazat abych vůbec nastartoval a odjel.😄

20220630_114054.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...