Radek Hurvajz Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 Pokud by se zapnul i omezovač bude to hlasit chybu plynoveho pedálu myslim. @inoxing nemaš chuť si to tady pročíst? Třeba tě něco napadne. Citovat
HonzaZ Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 Pokud si vzpomínám, tak by byla chyba v ŘJ motoru, ale zjistitelná pouze diagnostikou. Pokud se na páčce nenastaví kroužek na omezovač tak ani to se nestane. Citovat
Citroon Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 Řídící jednotku mam Bosch viz. foto, někde jsem četl že je problém se Siemens Citovat
ChouLu Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 4 pin tam bude i když nemá tempomat používá se pro ABS/ESP. Ovšem je možné, jak jsem psal, že je to buď špatně nakonfigurované, nebo to bude jako u 206, že se prostě po aktivaci v ECU samovolně vymaže konfigurace, protože je to SW zakázané od výrobce... Citovat
Citroon Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 (upraveno) Já tomu zas tak nerozumím ale jak se to dá špatně nakonfigurovat, když zapnul funkci jak v BSI tak v ECU ověřoval jsem si to tel. přímo na mechanika, tam je ještě nějaká funkce co s tím souvisí? Po nastavení jsem to jel projet, tempomat nešel, tak se to znova napíchlo a byla tam závada brz. čidla, vyměnilo se čidlo a závada po dalším napíchnutí stejná ale nastavení jednotky se nijak nezměnilo. Upraveno 14. březen 2020 uživatelem Citroon Citovat
HonzaZ Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 Je zajímavé, že podle VIN je v service boxu uvedeno vstřikování systém Magneti Marelli Citovat
inoxing Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 Jo, maj v SB bordel. NFU EURO4 mělo vždycky Bosch ME7.4.5. Starší NFU EURO3 bylo taky Bosch, ale ME7.4.4. Možná nějaký Saxo/NFS mělo Magneti. Takhle, první co, tak to kódování na screenu je špatně- pokud nemáš limitér rychlosti (plynový pedál s limitérem a kabeláž k němu) anebo nemáš akustický omezovač rychlosti (ala C2, kdy se to aktivuje tlačítkem vedle rádia), tak se to musí kódovat pouze na tempomat. Ale ta chyba, co tě vyhazuje, P0571 je patrně kvůli brzdovýmu pedálu- brzdovému dvojspínači, který si fotil. Nic měřit nemusíš, všechno je vidět přes diagnostiku- obě polohy brzdového spínače, spojka atd. A jen tak pro info, taky ten dvojspínač brzdy může být uvnitř KO (někdy jde vyčistit, někdy to nepomůže) a pak hledáš závadu jinde, ikdyž je právě v něm. Ten dvojspínač stojí pár korun, číslo 4534 40. Páčka tempomat/limitér na to nemá vliv, je to jenom analog spínač jednotlivých větví na COMMu. Tempomat musíš nakódovat v BSI a v ECU motoru, ale správně, jak jsem psal výše- tempomat bez limitéru/bez omezovače (pokud nemáš akustický omezovač). Tady pak vzniká šum v překladu a v terminologii, ale to se pak musí vyzkoušet, jestli neháže chybu anebo jestli funguje i akustický omezovač. Před nějakou dobou jsem podrobně popisoval, jak si dodělat tempomat s limitérem na NFU (resp. jak jednoduše upravit pedál plynu, aby fungoval i limitér). Radek Hurvajz a Citroon ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 Spinač na brzdě psal že měnil za nový. Citovat
inoxing Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 (upraveno) Ajo, to jsem přehlídl. Tak ještě zkusit nastavení toho spínače. Ten seřizovací knot se musí nejdřív vytáhnout na max a pak se to teprve zasune do pedálové konzole (musí být slyšet, jak postupně zacvakává). Tím se seřizuje. Někdy se musí trochu ručně vrátit pedál brzdy. A pak se ta chyba musí smazat nebo vypnout a zapnout zapalování a nastartovat. Jistota je to spíš smazat z paměti závad. Upraveno 14. březen 2020 uživatelem inoxing Citovat
Citroon Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 Jestli myslíš tu druhou možnost REGULACE RYCHLOSTI BEZ OMEZOVÁNÍ RYCHLOSTI VOZIDLA, tak to už jsem psal, že tam není možnost přepnutí na přítomen v diagnostice. Citovat
inoxing Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 Jo vlastně, tohle v lexii je blbě napsaný, znamená to, že kóduješ tempomat, pokud nezatrhneš i tu vrchni volbu, s omezovačem. Mrkni se do merenych dat, co rika spinac brzd. Co ukazuje. Citovat
Citroon Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 to bych musel zajet někdy zase do servisu, jinou možnost nemám. Nový spínač brzdy instaloval mechanik přímo v servise a jak jsi popsal, tak ho nastavil tím "křupáním" a pozvednutím pedálu. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 Pokud ho nastavil tak potom proč spinal až po jednom cm pohybu pedálu? Měl by brát ihned po sebemenším sešlápnutí. Citovat
Citroon Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 (upraveno) včera jak jsem si s tím hrál, tak čím více ho zatlačím (tyčinku), tím dříve to spíná světla brzdy. Odesláno včera v 20:18 tak zkoušeli jsme nové čidlo, které by se mělo nastavit samo po sešlápnutí pedálu doufám. To jde nějak štelovat? jsou tam nějaké zoubky ale jestli to jde zpět nevím. Brzdová světla svítí to jsem kontroloval Upraveno 14. březen 2020 uživatelem Citroon Citovat
inoxing Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 Jo a ještě jedna věc, ale ten výpis chyb s P0571 je z jaké diagnostiky? To není lexia. Citovat
Citroon Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 to nevím, používal dvě, a jedna z toho byla ta lexia, ale v ní to vyhlásilo přímo čidlo brzd. pedálu a na druhé co je vidět na fotu P0571 regulator rychlosti a to si někde zkoušel rozkódovat v PC. Citovat
inoxing Odesláno 15. březen 2020 Odesláno 15. březen 2020 Jo, to je závada s regulací/brzdovým spínačem. Ale některý neorigo diag neukážou všechno a nebo ukazujou jiný chyby, než tam jsou. Citovat
Citroon Odesláno 15. březen 2020 Odesláno 15. březen 2020 (upraveno) Myslí, že to žádná neorigo nebyla, jsetli se dobře pamatuji, tak tam bylo jen PEUGEOT a CITROEN, tak předpokládám že je to nějaká ofíko verze. Projel mi tím diagnostiku celého auta a bez závad do té doby než se nainstaloval tempomat. Jsou dvě možnosti, buďto se na to příjde kde je ten problém, nebo to budu muset nechat vypnout abych prošel STKčkem. Chce to ale asi jak bylo zmíněno otestovat ten spínač přes diagnostiku, aby bylo jasné jestli je tam ta komunikace a není to třeba někde přerušené, schéma zapojení není asi dostupné? že bych to propípal, určitě se nechci vzdát bez boje. Upraveno 15. březen 2020 uživatelem Citroon Citovat
inoxing Odesláno 15. březen 2020 Odesláno 15. březen 2020 (upraveno) Schema ti klidně postnu, ale všechno je vidět přes diag. Ještě udělej jednu věc, podívej se do BSM, jestli tam je pojistka na pozici 4 (F4- fuse 4). Hodnotu v AMP ted hledat nebudu, ale bude to něco malýho, 7,5A, je jenom kvůli tomuhle spínači, nic tam neteče. Jinak na konektoru brzdového spínač musí jít- na pin č.4 12V. Pokud ne, tak v BSM není pojistka F4 nebo je spálená. Pin č. 4 na spínači brzdy by měl být očíslovan uvnitř patice (1,2,3,4). Je to č.4, odkud musí jít z BSM 12V, přes pojistku F4. Upraveno 15. březen 2020 uživatelem inoxing Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.