Knightey- Odesláno 20. prosinec 2014 Odesláno 20. prosinec 2014 To je dobre vedet, dneska se pokusim namontovat packu tempomatu do auta a pak HonzuZ navstivit jakmile bude mit cas Citovat
Knightey- Odesláno 24. leden 2015 Odesláno 24. leden 2015 Tak tempomat zapojen, nakonfigurovan v BSI a plne funkcni. Timto bych chtel podekovat a doporucit uzivatele HonzaZ, za ochotu a cas straveny s mym autem. Dekuji. Citovat
Butrus Odesláno 24. leden 2015 Odesláno 24. leden 2015 Tak tempomat zapojen, nakonfigurovan v BSI a plne funkcni. Timto bych chtel podekovat a doporucit uzivatele HonzaZ, za ochotu a cas straveny s mym autem. Dekuji. Zeptám se. Kabeláž k páčče tempomatu byla již v autě připravená? Tempomat by se mi líbil, porovnáním tvého a mého VIN jsem zjistil, že máme stejný brzdový spínač (jak zde píšete dvojitý), na diagnostice jsem povolení tempomatu viděl, tak o tom začínám uvažovat. Stačilo by mi pouze sehnat páčku a pak to nakonfigurovat v dia? Citovat
Knightey- Odesláno 24. leden 2015 Odesláno 24. leden 2015 Jeste musi byt tusim cidlo i na spojkovem pedalu. Jinak pak staci pouze dokoupit packu, sundat volant, nasadit packu, vyriznout otvor pro tu packu a v RJ povolit. Packa se da sehnat okolo 1000,- Kc. Citovat
Butrus Odesláno 24. leden 2015 Odesláno 24. leden 2015 (upraveno) Čidlo na spojce mám, viděl jsem ho v dia a zkoušel jsem funkčnost. Tak by to mělo jít. Tak mám zase o čem přemýšlet a co kutit. Ještě dotaz - ten tempomat se v dia povoluje zde? Nebo možná tady? Upraveno 24. leden 2015 uživatelem Butrus Citovat
xaon Odesláno 12. březen 2015 Odesláno 12. březen 2015 Dodatecna instalace tempomatu s pomoci od uzivatele "Honza Z" , kterem timto dekuji, probehla bez problemu. Packu jsem koupim na netu http://www.vrakovistecitroen.eu/eshop/ , prisla postou behem 2 dnu.Temer nova neochmatana a plne funkcni za 750,- + postovne s DPH. Citovat
D.Kyslik Odesláno 29. březen 2015 Odesláno 29. březen 2015 Ahoj. Mám prosbu a dotaz. Jde dodělat tempomat na Partnera 1,6 benzin 80kW. VIN: VF3GJNFUB95015909. Trošku jsem se rozhodl do toho auta investovat a dát tam LPG, tak asi budu víc jezdit a tempomat by se hodil. Děkuji. Citovat
HonzaZ Odesláno 29. březen 2015 Odesláno 29. březen 2015 Dvojitý spínač na brzdovém pedálu by jsi podle service boxu měl mít. Zkontroluj, zda z něj jdou 4 kablíky. Pokud je toto vše splněno, tak jedině dia vyzkoušet konfiguraci zda se povede. U motoru NFU byl problém s povolením tempomatu. Máš ale rok 2003, tak snad už to půjde. Citovat
D.Kyslik Odesláno 29. březen 2015 Odesláno 29. březen 2015 Děkuji za ochotu. Dám info, jak to dopadne. Citovat
Butrus Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 HonzaZ: Proč je u motoru NFU problém s povolením tempomatu? Mám Berlingo 2006 s motorem NFU a právě že se mi tempomat nepodařilo rozběhnout. Páčka nacvaknuta, na brzdě dvojitý spínač, na spojce spínač, povoleno v BSI, ale v ŘJ motoru (Bosch ME 7.4.5) nenalezena volba pro povolení tempomatu. Použita Lexia. Tak nevím, kde je problém. Dík za odpověď. Citovat
vnc@volny.cz Odesláno 29. květen 2015 Odesláno 29. květen 2015 Ahoj, mam Partnera r.v. 2004, VIN: VF3GJNFUB95087899, ma smysl se snazit o porizeni tempomatu? Diky. Vaclav Citovat
HonzaZ Odesláno 29. květen 2015 Odesláno 29. květen 2015 Ahoj, nejdřív zjistit zda máš dva nebo dvojitý spínač na brzdovém pedálu a potom jedině na dia se uvidí. Citovat
vnc@volny.cz Odesláno 16. červen 2015 Odesláno 16. červen 2015 Ahoj, myslim, ze je tam jen jeden spinac, videl jsem jen dva draty, ktere miri dozadu nekam k te jednotce pod volantem. Da se to lecit? Co uvidim na diagnostice? Vyctu z ni, jestli je moznost dvojiteho brzdoveho spinace? Vyctu z ni, jestli pujde povolit tempomat, kdyz nebudu mit zapojenou packu? Diky. Vaclav Citovat
HonzaZ Odesláno 16. červen 2015 Odesláno 16. červen 2015 Dvojitý nebo dva brzdové spínače pro tempomat být musí. Bez nich ho nezprovozníš. Na dia poznáš, zda jde tempomat nakonfigurovat, i bez páčky, ale ještě není vyhráno, zvláště v případě motoru NFU. Jediná možnost je tempomat nakonfigurovat, zacvaknout páčku a vyzkoušet jízdou. Citovat
matesxxx1 Odesláno 29. červenec 2015 Odesláno 29. červenec 2015 Ahoj chtěl bych se zeptat chtěl bych si dát tempomat do svého Partnera 205 2.0hdi a našel jsem dvě páčky, která z nich mi tam pujde nebo jaký je v nich rozdíl??? Citovat
HonzaZ Odesláno 29. červenec 2015 Odesláno 29. červenec 2015 Ahoj, obě páčky jsou použitelné pro tempomat, akorát u té s možností omezovače nebude omezovač funkční. Citovat
martincikanek Odesláno 29. únor 2016 Odesláno 29. únor 2016 Ahoj, i já jsem se dostal do situace, kdy si nevím rady s tempomatem, poprosil bych o jakoukoliv radu. Inslaloval jsem tempomat na svou 1,6 Hdi. Páčku jsem mechanicky nainstaloval, přes pp2000 jsem ověřil, že počítač o všech tlačítkách na páčce ví. Dále jsem povolil v ŘJ motoru regulátor rychlosti na přítomen. Bohužel tempomat nefunguje. Díval jsem se i na spojku, tam je pravda, že čidlo budu muset poupravit, nechodí mi spojka až nahoru k čidlu, ale ani když jsem spojku povytáhl nohou, tak mi tempomat nefungoval. Chtěl bych se proto zeptat, jestli se nemusí ještě někde něco povolit přes pp2000? Pak by mě ještě zajímalo, jestli se někde na displeji nebo budících zobrazuje, zda je tempomat aktivní, nebo alespoň zapnutý? Díky Citovat
HonzaZ Odesláno 29. únor 2016 Odesláno 29. únor 2016 Ahoj, musíš tempomat povolit ještě v BSI. Co se týká zobrazení, nevím jaké máš budíky. Uvidíš jaké budou volby tempomatu v BSI. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.