Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak tempomat zapojen, nakonfigurovan v BSI a plne funkcni. 

Timto bych chtel podekovat a doporucit uzivatele HonzaZ, za ochotu a cas straveny s mym autem. 

Dekuji.

Zeptám se. Kabeláž k páčče tempomatu byla již v autě připravená?

Tempomat by se mi líbil, porovnáním tvého a mého VIN jsem zjistil, že máme stejný brzdový spínač (jak zde píšete dvojitý), na diagnostice jsem povolení tempomatu viděl, tak o tom začínám uvažovat. Stačilo by mi pouze sehnat páčku a pak to nakonfigurovat v dia?

Odesláno

Jeste musi byt tusim cidlo i na spojkovem pedalu. 

Jinak pak staci pouze dokoupit packu, sundat volant, nasadit packu, vyriznout otvor pro tu packu a v RJ povolit. 

Packa se da sehnat okolo 1000,- Kc.

Odesláno (upraveno)

Čidlo na spojce mám, viděl jsem ho v dia a zkoušel jsem funkčnost. Tak by to mělo jít. Tak mám zase o čem přemýšlet a co kutit. ;)

Ještě dotaz - ten tempomat se v dia povoluje zde?

post-27989-0-56843300-1422107243_thumb.j

Nebo možná tady?

post-27989-0-08666800-1422107904_thumb.j

Upraveno uživatelem Butrus
  • O 1 měsíc později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj. Mám prosbu a dotaz. Jde dodělat tempomat na Partnera 1,6 benzin 80kW. VIN: VF3GJNFUB95015909. Trošku jsem se rozhodl do toho auta investovat a dát tam LPG, tak asi budu víc jezdit a tempomat by se hodil.  Děkuji.

Odesláno

Dvojitý spínač na brzdovém pedálu by jsi podle service boxu měl mít. Zkontroluj, zda z něj jdou 4 kablíky. Pokud je toto vše splněno, tak jedině dia vyzkoušet konfiguraci zda se povede. U motoru NFU byl problém s povolením tempomatu. Máš ale rok 2003, tak snad už to půjde.

Odesláno

HonzaZ: Proč je u motoru NFU problém s povolením tempomatu?

Mám Berlingo 2006 s motorem NFU a právě že se mi tempomat nepodařilo rozběhnout. Páčka nacvaknuta, na brzdě dvojitý spínač, na spojce spínač, povoleno v BSI, ale v ŘJ motoru (Bosch ME 7.4.5) nenalezena volba pro povolení tempomatu. Použita Lexia. Tak nevím, kde je problém.

Dík za odpověď.

• O 1 měsíc později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj, myslim, ze je tam jen jeden spinac, videl jsem jen dva draty, ktere miri dozadu nekam k te jednotce pod volantem. Da se to lecit? Co uvidim na diagnostice? Vyctu z ni, jestli je moznost dvojiteho brzdoveho spinace? Vyctu z ni, jestli pujde povolit tempomat, kdyz nebudu mit zapojenou packu?

Diky.

Vaclav

Odesláno

Dvojitý nebo dva brzdové spínače pro tempomat být musí. Bez nich ho nezprovozníš. Na dia poznáš, zda jde tempomat nakonfigurovat, i bez páčky, ale ještě není vyhráno, zvláště v případě motoru NFU. Jediná možnost je tempomat nakonfigurovat, zacvaknout páčku a vyzkoušet jízdou.

• O 1 měsíc později...
  • O 6 měsíců později...
Odesláno

Ahoj,

i já jsem se dostal do situace, kdy si nevím rady s tempomatem, poprosil bych o jakoukoliv radu. Inslaloval jsem tempomat na svou 1,6 Hdi. Páčku jsem mechanicky nainstaloval, přes pp2000 jsem ověřil, že počítač o všech tlačítkách na páčce ví. Dále jsem povolil v ŘJ motoru regulátor rychlosti na přítomen. Bohužel tempomat nefunguje. Díval jsem se i na spojku, tam je pravda, že čidlo budu muset poupravit, nechodí mi spojka až nahoru k čidlu, ale ani když jsem spojku povytáhl nohou, tak mi tempomat nefungoval.

Chtěl bych se proto zeptat, jestli se nemusí ještě někde něco povolit přes pp2000? Pak by mě ještě zajímalo, jestli se někde na displeji nebo budících zobrazuje, zda je tempomat aktivní, nebo alespoň zapnutý?

Díky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...