Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

WIP COM 3D - defaultně zvolená ČR a upgrade map

Recommended Posts

Návštěvník
Odesláno

1/ Neví někdo prosím jak nějak upravit tuto navigaci (v angličtině), aby při zadání cíle se nemusela vybírat Česká Republika. Je to docela otravné, když defaultně je tam snad Albanie...

2/ Abych měl mapy 2013/2014 musím mít verzi N42b? Stačí upgrade přes DVD a pak vložim 2x DVD s mapama?

[upravil dne 28/2/14 09:42 od Straka]

Odesláno

Nový firmware N42b pro aktualizaci map nepotřebuješ. Já mapy auktualizoval se starým firmware a kupodivu mi funguje i TMC :mrk

Instalaci map doporučuji přes flešky, je to o dost rychlejší.

[upravil dne 3.3.14 18:52 od duddu]

Návštěvník
Odesláno

duddu: mam 2x dvd..takze staci nahrat na flashku nebo SD a mapy se upgradnou?

Návštěvník
Odesláno

super..dnes se dotoho asi pustim..flashky mam pripraveny, takze uvidime ;) diky moc kluci

btw: koukam, ze rozlozeni informaci je porad stejne. V novym P5008 uz je trosku prehazene, teplota nahore atd..to ale asi souvisi prave s fmw R42 a vys myslim, ne?

Odesláno

Milhaus65: Jak může být TMC součástí map? To je snad trochu proti principu, ne? Informace TMC mají být aktuální, tak je někdo musí vysílat (způsobů je několik) a navigace je musí přijímat. Je otázkou navigace a sw, aby si poradila s TMC v dané zemi.

Odesláno

TMC tabulky obsahují kody, aby byla navi toto schopna přijmout. Pokud se změní silnice, je nutno doplnit TMC. Na každém aktualizačním mediu jsou u map i TMC kody a tabulky . U NG4 to vypadá , že někdo udělal chybu a nerozumí si to s posledním fw.

TMC tabulky si představ jako kdyby jsi na mapu položil síť. Info z TMC musí vědět kam událost přesně zanést, od do. Pokud je sit moc řídká , tak se třeba zbytečně blokuje velký kus silnice, většinou od křižovatky po křižovatku.

TMC kody jsou přesně dané události . Aby němec v itálií co má nastavenu navi v němčině a přijme TMC v italštině měl na displayi událost v němčině. Zpusobu jak to dostat do navi je několik.

Odesláno

No TMC tabulka v mapě je celkem jednoduchá, na tom není co zkazit, to je jasné. Vím oč jde. V podstatě popisuje místo, událost, silnici, směr. Omlouvám se, špatně jsem si přečetl příspěvek a myslel jsem že píšeš o TMC info. To, že navi nezpracovává (nebo zpracovává špatně) TMC informace bude spíš problém špatného převodníku pro danou zemi - problém vydavatele software navi. TMC matice bude správná a je stejná pro všechny země, ale navi musí mít pro jednotlivé země \"ovladač\" s informací, jak je TMC vysíláno. Ten asi bude mít chybku...

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravím,

mám možná hloupej dotaz, ale zajímalo by mne, jak se dostat k aktualizaci map, aniž bych za to dával každej rok 4tis. v servise.

M.

• O 4 roky později...
Odesláno

Ahoj, je to tady uz delsi dobu mrtve, zkusim prispet svou troskou :) na zahranicnim foru vysla aktualizace map pro system wip com 3D, verze map je 2019/1. Odzkouseno na peugeotu 5008 r.v. 2010.

IMG_20190420_103118.jpg

IMG_20190420_103118_1.jpg

IMG_20190420_103120.jpg

IMG_20190420_103122.jpg

IMG_20190420_103127.jpg

IMG_20190420_104137.jpg

• O 6 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...