staina Odesláno 27. únor 2014 Odesláno 27. únor 2014 Zdravím pánové, mám trochu větší problém s motorem 1.4 VTi v P308. Za 6 let provozu jsem již 4x měnil snímač vačkového hřídele sání a 1x snímač vačkového hřídele výfuku. Vždy se tato závada projeví cca po roce hláškou Antipolution Faulty vždy na konci zimního období v rozmezí cca 2 mesíců. V servisu mi vždy závadu opravily výměnou snímače za nový, ale po roce opět bouchnul. Máte někdo podobnou zkušenost případně radu, pomoc co s tím? Každoroční výměna mě začíná opravdu štvát a v servisu si zřejmě nevědí rady kromě výměny. Díky za pomoc. Standa Citovat
staina Odesláno 7. březen 2014 Autor Odesláno 7. březen 2014 Fakt se nikdo s tímto nesetkal nebo neví co s tím? Jsem jedinej komu se tento problém objevuje. Citovat
straki007 Odesláno 7. březen 2014 Odesláno 7. březen 2014 Jsi nemusel menit zadny:D Vymen si rozvody a ne snimace. Citovat
staina Odesláno 10. březen 2014 Autor Odesláno 10. březen 2014 Různé výrobce jsem nezkoušel vždy to měnily v autorizáku. Proč mám měnit rozvody, když je vadný snímač Citovat
hnusoba Odesláno 10. březen 2014 Odesláno 10. březen 2014 straki007 prezraď nám na koľkých 1.4 VTi si videl problém priamo s rozvodmi? Lebo ja zatiaľ len tri, všetky po tom, ako sa v tom vŕtali rôzni chytráci ktorí tomu nerozumeli... Citovat
straki007 Odesláno 11. březen 2014 Odesláno 11. březen 2014 Myxslim ze 3x auto najeto do 5000km. Nekolikrat auto najeto do 50 000 km A nekolikrat auto najeto pres 100 OOO km Dohromady cca uz takovych 10 kusu urcite. Je dulezite menit celou sadu rozvodu vcetne napinaku,coz vychazi cca 4500,- s praci. Staina: Napis sem P kod zavady. Nech si prehrat soft v ECU. Auto ti jezdi kdyz je snimac \"vadny\" ?? Citovat
staina Odesláno 11. březen 2014 Autor Odesláno 11. březen 2014 Takže P kód je P0342 Nějaký soft mi posledně přehrávaly, ale nevím jaký. Zítra jedu do servisu tak zkusím ať mi ho přehrají. Auto jezdí i když je vadný jen je lenivé (nemá výkon) a po každém startu vyhodí hlášku ANTIPOLUTION FAULTY Jinak mám najeto 30 000km to snad ještě není na výměnu rozvodů. Citovat
staina Odesláno 12. březen 2014 Autor Odesláno 12. březen 2014 Tak jsem se vrátil ze servisu kódy závad byly P0341. P0342 a P0343. Vyměněn samozřejmě snímač tentokráte sacích ventilů, který vydržel skoro dva roky, takže záruka žádná protože minulý rok měnily snímač výfukových ventilů, který buchnul prvně za tu dobu co auto mám. Předtím to byly snímače sacích ventulů. Jediná rada v servisu, že tam auto nechat na celý den na prohlídku jestli něco nenajdou např. skřípnuté a pod. Tak vážně nevím co s tím. Citovat
straki007 Odesláno 12. březen 2014 Odesláno 12. březen 2014 Jak jsem ti uz psal. Ale vzdyt na to snad prijdou. Citovat
hnusoba Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 Diagnostika vypisuje chybu snímača, po jeho výmene bol rok pokoj ale treba vymeniť rozvod... Menené tri rozvody do 5000km, zrejme v ČR nedávajú k autám záruku... Na nepreplňovaných VTi motoroch nikomu neodchádzajú rozvody ale niekto ich vymenil minimálne 10... Zrejme do ČR dodávali do VTi motorov iné reťaze ako na Slovensko kde tieto motory problémy s rozvodmi nemajú... Treba sa zamerať na konektor snímača, jeho kontakty a utesnenie... Citovat
Vigi Odesláno 14. duben 2016 Odesláno 14. duben 2016 Zdravím. Rád bych navázal na starší diskusi, jelikož jsem nikde nenarazil na konkrétnější údaje a názory (straki007) než jsou zde. Doufám, že přibyly nějaké případy s dobrým koncem. Postihla mě podobná kalvárie s motorem Bosch 1.4VTi 70kW. Po 47tkm se rozsvěcovala varovná kontrolka a diagnostika opakovala chybu P0342, motor tupý, vyšší spotřeba. Výměna čidel nepomáhala, zbývala kontrola rozvodů. Nechal jsem rozvody zkontrolovat, všechny komponenty byly v normě, nebylo třeba nic měnit, pouze dostaveny rozvody za pomoci peugeot přípravků. Oddechl jsem si, ale jen asi na 5 měsíců, kontrolka znovu svítí a chyb. hláška P0342 je tu opět! Zatím nepociťuji znatelný úbytek výkonu a vyšší spotřebu jako na podzim, ale mám obavy, že se situace bude zhoršovat. Jistě nelze stále jen dolaďovat rozvody!!! Pomohla někomu samotná aktualizace software v peuget servisu? Má někdo podobné zkušenosti a hlavně jak je vyřešil? Moc prosím o tipy, rady a zvl. dobré zprávy o tom, co vám pomohlo. Předem děkuji za každý příspěvek. Citovat
straki007 Odesláno 14. duben 2016 Odesláno 14. duben 2016 A dokdy chces cekat na vymenu rozvodu a NAPINAKU ?! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.