Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hej hola!

Objevil jsem cosi jako vyznamenání a to druhé netuším vůbec.... víte někdo o co jde?

post-7247-14109635623239_thumb.jpg.JPG] post-7247-14109635623657_thumb.jpg.JPG]

Odesláno

To první je Signum Laudis - něco jako dnes medaile za zásluhy. To druhé netuším - možná nějaká pamětní mince.

Odesláno
To druhý je paskvil s nulovou hodnotou, jsou to sletované mince. Dělaly se z toho náramky, čelenky, brože...

Zase bych to úplně za hlavu neházel - samotné (tedy oddělené) by nějakou hodnotu mít mohly. Na fotce vypadají jako celkem staré, ale to může být samozřejmě jen umělá \"patina\".

Odesláno

Mám toho doma hrst.... mumismatik chce bezvadnou minci a hrana je velmi důležitá. Pokud by to byla velmi vzácná mince tak asi ano, ale u těch běžných to nebude tolerovat. Samozřejmě je otázka čemu kdo říká cenná, ale hodnota těch běžných mincí bývá v v desetikorunách a to musí být 100%. Stačí kouknout na Aukro. Jednu \"sbírku\" jsem podědil a i když je tam třeba Denár z 13tého století tak cena je směšná. Náramek z \"Frajnc Josef\" mincí ocenili asi na 200,- tak jsem si to nechal na památku.

... ale já nejsem žádný odborník, tkaže na mě nedejte. Třeba to cenu má !

[upravil dne 21/2/14 17:31 od koblih69]

Odesláno

A to Signum Laudis má nějakou cenu, nebo to dostával kdekdo, třeba i Vlado Muller? Ten trojpaskvil poletí mezi mosaz....

Odesláno

Tyhle \"Metály\" měly a mají stále jen cenu tak možná pro nositele, kterému mohly někdy poskytovat nějaké výhody či jen dobrý pocit. Až na několik málo výjimek jako např. zlatá hvězda hrdiny SSSR, která byla opravdu ze zlata. Historická hodnota je otázka jiná, ale to by musel být opravdu unikátní kousek. Jinak je to jen cena kovu, ze kterého je vyrobena.

Odesláno

A takový to barevný nad vlastní medailí (jak je tam půlměsíc s hvězdou a pod tím 1914) bývá v různých provedeních? Google mi našel jenom takové ty látkové (nebo jak to nazvat) trojúhelníčky.... :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...