Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte spolumotoristi :-)

Mam v plane kupit P301 Allure s motorom 1,6 Vti. Kedze som vcelku technicky zdatny, patram pred kupou po infos ohladom spolahlivosti tohto motora. Nazory su totizto rozne a ja neviem kde je skutocna pravda. Spisem sem zhruba to co som cital a bolo by super, keby ste mi potvrdili/vyvratili tieto veci:

1, je to vraj motor vyrobeny v spolupraci s BMW, kde sa pouzival aj v modeli 1, ale kvoli problemom (hlavne preskakujuca retaz kvoli napinakom?) robila vela problemov a BMW tento motor stiahol a neskor prepracoval. K tomuto som dakde cital ze Peugeot tento motor prerobil a mal by byt uz spolahlivy... Vieme k tomuto nieco viac pls?

2, vraj ma tento motor problemy za studena, drzanie volnobehu a cukanie pri rozjazdoch?

Z recenzii sa vela nedocitam, tam redaktor chvilu pojazdi a potom prehlasi \"spolahlivy motor\"...ale prax moze byt ina...

Diki moc chlapi!

Rado :papa

Odesláno

Na tomto motore mám najazdené necelých 6000km,takže problémy som zatiaľ nemal a pevne dúfam,že nebudem.Tiež som hľadaľ po rôznych fórach odpovede na tie isté problémy.Podľa všetkého podobné problémy z motorom by mali byť už doriešené pred 2 rokmi.A vzhľadom k dnešným ranným teplotám (- 11°C) žiadne kolísanie otáčok na voľnobehu a ani trhanie pri rozjazde som nezaznamenal.:)

Odesláno

Super,

diki moc za info. Auto chcem kupovat nove, a este musim pockat cca rok na peniazky. Si ma ukludnil ze \"muchy su vychytane\". V jednej z recenzii som aj cital nieco v zmysle \"Peugeot stare muchy 1,6-tky odladil a teraz sa jedna o komplet prepracovany spolahlivy agregat...\". A fakt to ma retaz a nie klasicky rozvodak?

Odesláno

Či to má reťaz alebo rozvodový remeň,tak to neviem.Pozrel som (a zoskenoval) stránku v servisnej knižke,kde píšu kedy rozvody treba meniť.

post-51077-14109635199854_thumb.jpg

:myslim

[upravil dne 27/1/14 15:21 od jareka]

Odesláno

No pockat...ked si dam v autokelly Peugeot 301 / 1.6 VTi 115 / rozvody, tak tam sice nie je obrazok, ale v popise u rozvodaku je pocet zubov=134 a sirka 2,54cm...neni tam fakt remen? :) Lebo ak ano, tak je to fakt prepracovany motor a s tym povodnym a la BMW to uz nema nic spolocneho...

Ale - ak to ma remen, tak standard vymien remenovych rozvodov je 5 rokov alebo 120tkm, co nastane skor. 10 rokov sa mi zda privela, aj ked je pravda ze napr. u starej Fiesty pisali tiez na rozvody 10 rokov...

[upravil dne 27/1/14 21:18 od rado77]

[upravil dne 27/1/14 21:20 od rado77]

Odesláno

Pardon,beriem zpäť.Mal som za to,že pod označením 1.6 VTi sú motory výkonovo tie isté.No nie sú.Ja mám 88kw (120ks) a P301 má 84kw (115ks).Takže rozdiely tam budú.:mad:

Odesláno

Takze je tam remen, co je super. Ten rozvodak maju aj vsetky 109hp motory v Citroenoch C2, C3, Xara, Berlingo a Peugeoty 206, 207, 307 a Pertner. Vsetky su 109hp. Takze ak si stiahnem service manual k jednemu z nich, motor by mohol byt identicky, teda hlavne ten system iskry ma este zaujima, ako som spominal vyssie. Ale to uz si zistim tu na fore.

Ak by ste este mali akekolvek postrehy ohladom 301 1,6Vti, dajte sem pls vediet ;)

Odesláno

Zatial som zistil z obrazkov na youtube ze klapka je ovladana servom, takze vsetko riadi RJ a RJ vstrekovania. Tym sa vyvracaju informacie ohladom kolisania otacok na volnobehu, lebo v pripade pouziteho serva klapky sa RJ spolieha najme na udaje z cidla teploty chlad. kvap. a zadnej lambdy, ktore v pripade noveho vozidla budu urcite ok. Takze ziadne kolisanie otacok nehrozi ako v pripade stareho modelu oznacovaneho s velkym T (VTi miesto dnesneho Vti), co je fajn. Dalej to podla obrazku vyzeralo ze tam nie je pouzite stare riesenie jednej spolocnej cievky/VN kablov, ale su tam 4 cievky, kazda napichnuta priamo na sviecku. Tym aspon odpada problem s prepalovanim VN kablov, ale zase bude otazka ako casto budu cievky odchadzat (napr. na MeganeII bezne odide cca 1 cievka za rok/za dva roky). Snad to ma Peugeot stabilnejsie...

[upravil dne 28/1/14 12:01 od rado77]

Odesláno

my máme nacouráno cca 30tis po roce používání a ani teď když bylo -14 tak raní starty bez sebemenšího problému. Chytá na drc, neškube a drží pěkně konstantní otáčky... akorát na trasách do 8km což je řekněme průměr papá skoro 8l :D

Odesláno

A nevies teda aky je tam pouzity system cievok? Nepozeral si pod ten dekel na veku ventilov? Ze ci je tam pouzita 1 spolocna cievka a VN kable na sviecky, alebo su tam cievky 4, napichnute priamo na svieckach? Toto by som potreboval zistit :myslim

Odesláno

Hm, tak to už je kvalitní parametr pro volbu auta.

Tak přidám vtip:

motto: „Šel jsem takhle jednou po mostě a na zábradlí balancoval chlápek, který se zjevně chystal ukončit svůj život skokem do údolí. Přiběhl jsem k němu a říkám:

\"Hej, stůjte, nedělejte to!\"

\"A proč ne?\"

\"Je spousta věcí, kvůli kterým stojí za to žít!\"

\"Co třeba?\"

\"Třeba...jste věřící nebo ateista?\"

\"Věřící.\"

\"Já taky! Jste křesťan nebo Žid?\"

\"Křesťan.\"

\"Já taky! Jste katolík nebo protestant?\"

\"Protestant.\"

\"Já taky! Jste episkopál nebo baptista?\"

\"Baptista.\"

\"Já taky! Jste z Baptistické Církve Páně nebo z Baptistické Církve Hospodina?\"

\"Z Církve Páně.\"

\"Bezva! Já taky! Jste z původní Církve Páně nebo z Reformované Církve Páně?\"

\"Z Reformované Církve Páně.\"

\"Bezva! Já taky! Jste z Reformované Církve Páně reformou v roce 1879 nebo z Reformované Církve Páně reformou v roce 1915?\"

\"Z Reformované Církve Páně reformou v roce 1915!\"

Na to jsem řekl: \"Zhyň, ty kacířský bezbožníku!\" a strčil ho dolů.“

Odesláno

Chápu tvoje obavy, ale odpověď neexistuje.

Dodavatelé cívek se mění při jednotlivých výrobních sériích, takže každý týden může být jiný dodavatel a s ním spojená kvalita/nekvalita.

Může být, že na základě častých reklamací změnili právě ten choulostivý výrobek k lepšímu a ten bezproblémový si pohoršil.

No, přeju ti štěstí, aby se ti to nekazilo.

A proč píšu tak odtažitě? Na benzínových Peugeotech (hodnotím asi 8 aut) bylo za 20 let najeto ve firmě asi (odhadem) 3 až 3,5 mil. km, zapalovací rampa byla vadná dvakrát.

Na benzínových Renaultech (hodnotím 5 aut) bylo za 20 let najeto asi 1,2 mil. km, zapalování nemělo závadu. Takže tolik o statistice. Jinými slovy, při koupi auta bych se obával dvaceti různých věcí, ale zapalovací rampy bych se moc neobával.

Odesláno

Diki moc za reakciu ;) Ja praveze mam MeganeII 1,6-tku, kde tie cievky odchadzaju rel. casto a je to vlastne generalny problem Renckov v benzin motorizacii, problem vynechavajucej cievky postretol snad kazdeho kto ma auto 4 roky stare, a po vymene danej cievky uz to ide dolu vodou a ako som spominal, asi za rok vzdy zacne jedna z cievok strajkovat, a v zasade je uplne jedno akej znacky cievka je. Jednu zaloznu sice vzdy vozim v kufri, ale akurat zenu 1 cievka nechala v stichu, ked bola mimo Bratislavu a sama ju vymenit nevedela. Benziny byvaju spolahlive, mal som v zivote iba benziny, ale ta iskra na Renaulte je povestna a preto mam urcite obavy. Ovela viac sa mi prave pozdava stary system iskry s 1 spolocnou cievkou a VN kablami (ktore sa sice lubili prepalit, ale problemy sa vyskytli tak po 5 rokoch prevadzky a stacilo vymenit dany VN kabel za par Eury. Ale inak v poho, 301-dnicka je jednoznacne moj favorit vo vybere auta. Tak snad to bude lepsie ako na Rencku.

Hladam totizto technicky jednoduche auto, ktore mi doakaze posluzit 8-10 rokov bez vaznejsieho problemu. Nie ze by ma sparanie v motoroch nebavilo, ale teraz uz mam malu dceru a nemam uz tolko casu sa tam rypat :)

[upravil dne 30/1/14 08:59 od rado77]

Odesláno

Caute vsetci, jedna sa o stary motor (TU5JP4), ktory som mal aj na 307-cke. Vylepseny je tym ze sacia vacka je variabilna a odzadu na hlave je snimac natocenia vacky, inak je vsetko identicke, v hlave je vsetko rovnake ako u starych motorov. Ma to klasicky rozvod interval vymeny 160 000 km. Spotreba je super, kedze som v Alpach beham po kopcoch po dedine a dialnici a vzdy mam kombinovanu spotrebu okolo 6,5 litra a najzdim takmer 800 km na nadrzi. Problemy co citam ziadne, ja mam jeden ze mi obcas trha z motor medzi 2000 az 3000 tisic otacok pri ustalenej jazde ( ci ze ked idem napriklad 90 a mam tam 2500 otacok tak mi to trha ale ako nahle uberiem alebo pripadam prestane, vtedy musim zastat a vypnut motor a potom ide vsetko OK\" tymto sa na vas obraciam ak by vedel niekto poradit, budem rad\") Auto je ozaj fantasticke nic nebucha ako bolo opakom v 307. Obrovsky kufor, super sedacky hlavne na dlhe cesty. Na ovladanie kurenia si treba zvyknut pretoze ak niekto prejde z automatickej na manualnu klimu pociti sa rozdiel a taksa s tym treba zabavat. Brzdny ucinok obela lepsi porovnatelny s 308. Takze ak niekto vaha mozem len odporucit a hlavne BENZIN a nie DIESEL. U dieselu je mensi vykon o 23 koni a je dost hlucny v interieri a ak mam jazdit na diesli so spotrebou 5 litrov a na bezine 6,5 tak je to uplne zanedbatelny problem a hlavne menej starosti. Majte sa

[Edited on 1/2/14 15:04 by Duffusss]

Guest minimaxa
Odesláno
mam kombinovanu spotrebu okolo 6,5 litra a najzdim takmer 8000 km na nadrzi

Tak takový auto taky chci!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...