Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nenastartoval jsem - svítí diag - odtah vozu

Recommended Posts

Odesláno

Tak dnes jsem si užil. Stal jsme celý den ve SKI areálu cca 5 hodin. Při cestě tam mi začala svítit kontrolka autodiagnostik motoru. Venku bylo cca minus 14 st. Už jsme neodjel. Zkoušel jsem nastaartovat od vedle stojího auta přes kabel, ale auto mělo nahu točit, ale by mu chyběla nafta. Ráno jsme ještě dolil aditivum - tak nevím. Auto máme 4 roky. Odtak 2 litry....Že by to bylo tou kontrolkou ? Filtr pevných částic ? Díky. Ještě teď jsem znrzlý.... domů jsem dojel až v půl osmé večer

[upravil dne 26/1/14 17:29 od MilanF1]

Odesláno

jj, presne tak, klasika, dlhšie obdobie tepla a potom silnejšie ochladenie sa rovná problémy, ktoré si popísal, aditívum sa musí doliať ešte pri tankovaní, v tvojom prípade to už bolo asi neskoro, samozrejme môže to byť aj vodou vo filtri, proste zanedbaná preventíva (niekedy aj zo strany dodávateľa paliva) rozhodne nie si v tom sám, včera som takých prípadov videl dosť...

Odesláno

Tak na displeji svítí kontrolka a objevuje se hláška autopolution fault ?

ohla by to být příčina včerjších problémů? Dnes po včerjším zatlačení do garáže jsem již nastartoval, ale objevuje se výš zmíněná hláška - takže další peníze. To jsme na to své autko nedal dopustit ..... teď nevím jestli mu ještě věřit-....

Odesláno

no to nemyslíš vážne! už si vymenil ten palivový filter??? lebo ak nie tak sa potom nečuduj, keď ti to spraví znova...

tu chybu, ktorú ti vypisuje, môže spôsobiť x vecí, jednou z nich sú napr. aj spomínané problémy, takmer na 100% to súvisí s vodou vo filtri, resp. nevhodnou alebo starou naftou keďže po rozmrznutí to prestane

[upravil dne 26/1/14 16:56 od 307rg]

Odesláno

Díky moc. Na diagnostiku určitě zajdu. Nikdy předtím to neudělalo - čili máš pravdu nebudu hazardovat, že někde zůstanu viset. Nafta by stará být ale neměla - celkem jsem teď jezdil - jen nevím, nevíš co to obnáší - výměna filtru ?

Odesláno

základ všetkého je pravidelná bežná údržba ku ktorej patrí pravidelná výmena filtrov, čo v praxi neznamená interval ktorý udáva výrobca ale podľa potreby aj oveľa skôr a až potom, keď mám istotu, že som spravil všetko porebné aj možné, až potom sa poobzerám po nejakej diagnostike, ale u odborníka, ľudí s diagnostikou je dosť ale tých, čo tomu aj rozumejú tých treba hľadať

utekať na diagnostiku keď nemám istotu, že filter je ok, je blbosť

[upravil dne 26/1/14 17:19 od 307rg]

Odesláno

Máš-li dvoulitr, tam se mění jenom vložka filtru, to je otázka \"pár korun\". Ale jakmile nevíš ani, jak se mění ten filtr, tak pochybuji, v jaké bude kondici.

Dneska je to s naftou špatné a doporučuji jej měnit 1x ročně, nejlépe před zimou. :papa

A taky příště vol lepší název vlákna \"odtah\" nikomu nic neřekne.

[upravil dne 26/1/14 17:28 od MilanF1]

Odesláno

Rozumím. Na servis - údržbu chodím do servisu pravidelně - mám nový setrvačník, spojku, dělané rozvody, filtry - olejový, kabinový, vzduchový, baterku necelé dva roky čili toto jsem zatím neřešil - vždy si nechávám autko proklepnout, ale mám pocit, že už nemají čas a dělají jen to nejnutnější. Ta hláška se objevila až nyní .. Každopádně díky moc za rady -

Odesláno

dneska jsi mě postrašil naftou z mošnova beru tam cca 2x do měsíce tak jsem šel k autu a ejhle nenastartoval jsem ale u mě K.O baterka :(:( jinak pak auto chytlo bez problému..

Odesláno

Tak dnes u mě něco podobného, ráno při cestě do práce -17 nastartováno naprosto bez problému žádný hlášky, ale věčer když jsem jel domů bylo jenom - 7 nastartováno taky bez problému ale už nezhasla kontrolka diag. motoru a objevila se hláška antipollution fault, filtr jsem měnil vloni original, naftu tankuji pouze Vervu a to nedávno a už byla ta do -26.

Tak nevím při -17 nic a při -7 problem s naftou. No nevím měnit fitr za cca 1400kč každej rok když toho zrovna moc nenajedu.

Jediný co mě napadá tak při těch -17 to ve filtru přimrzlo a těď to bude zlobit i když nebude tolik mrznou, jinak fakt nevím.

Odesláno

Tak já netvrdím, že to musí být tím Mošnovem (i když já jinde netankuju - jezdím kolem do práce a tankuju tam pravidelně) - spíše to u mne vypadá na ten filtr.....

Odesláno

Spíš mi tam na parkoviští octaváni \"majitelé Octávií\" říkali, že peugeoty jsou na to náchylný, že nám chybí termoobleček - holt dobrá rada nad zlato. Jinak jezdím hory pravidelně včetně parkování v noci - nikdy žádný problém - tak zkusím ten filtr vyměnit, protože mne čakají ještě tři víkendy na horách (malý má kurz) a nerad bych z tama jezdíl zpět odtahovkou - je to dost drahý ...:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...