Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Vás, potreboval by som poradiť, mám prasknutý nárazník viď foto, ako by sa to dalo opraviť, pokiaľ možno čo najlacnejšie a tak, aby nebolo treba prelakovať. ďakujem za odpovede

2o48.jpg

9p1t.jpg

[upravil dne 2/1/14 11:47 od dhamrak]

Odesláno

Lze to jednostranně svařit. Pokud tam zavačíš síťku tak to bude i dostatečně pevné. Podobnou praklinu jsem opravoval OK406 a kolegovi v práci na Puntu. Oba to chtěli jednostranně aby se to nemuselo lakovat. Drží to, ale samozřejmě dávám přednost pořádné opravě - svařit to oboustranně... pracnost je tak 30 minut na odstrojeném autě, hodinu komplet

Odesláno

No tak pokud na to nemám vercajk tak to asi dělat nemůžu ne? Nicméně tady tohle by asi udělat šlo i bez ní. Právě proto, že se to nebude vařit na obou stranách. Prasklinu vymáčknout tak aby to lícovalo. Vzít klepířskou pájku, z druhý strany :Nastehovat po cca 1 cm do poloviny tloušťky toho plastu. Pak ustříhnout vhodnou siťku (nečo co nerezaví - nerez, ALU, měď... ) a tou pájkou to zatavit tak hluboko aby to bylo po povrchem toho plastu. Druhou stranu chladit třeba mokrým hadrem aby se to nezdeformovalo.

Odesláno

Jinak když napíšeš třeb na youtube \"plastic welding\" tak toho najdeš kopici, třeba:

každopádně je potřeba si uvedomit, že témhle způsobem se plast přepaluje a nemá pak takové vlastnosti jako při svařování svářeškou s přídavkem \"drátu\", ale pro tyhle účely to dostačuje.
  • O 6 měsíců později...
Odesláno

Nechci začínat nový příspěvek, tak píši sem. Mám podobný problém, který se mi stal, když se táhla 406 na laně. Prasklina už je zarovnaná. Myslím si, že je zbytečné sundavat kvůli tomu celý nárazník. Svářečku plastů nemám. Stačilo by zalaminovat vnitřní stranu a vnější stranu zatmelit a zabarvit a a dát samolepku P-C? Pokud ano, jakou laminující soupravu nebo epoxit použít na tak malou prasklinu. Je zbytečné kupovat plechovku. Děkuji

post-7387-14109638593111_thumb.jpg

post-7387-14109638593447_thumb.jpg

Guest servisman
Odesláno

Podle mne Koblih69 bydli kousek a má svářečku na plasty najedeš na nájezdy a udělá ti to ,pokud je ochoten. Co jsem koukal není to tak hrozný nebo zatmelit upravit stříknout , samolepku bych tam osobně nedával.

Odesláno

Honzo ochoten není :D už jsem to takto dělal Oldovi u 106 a opakovat to nechci. Povedlo se to, ale byla to hrozná práce a u 406 tam prostě není místo. Olda se mě na to ptal, řekl jsem mu, že není problém, ale nárazník ven. Rozhodně raději vyndám za 10 minut nárazník než se pod tím válet a nemoct otočit pistoli, protože není místo...

Tolik ke mě a teď k opravě:

1. do praskliny zavařit ALU síťku

2. přidat materiál a srovnat

3. zdrsnit a dát polyesterový tmel s hliníkem (Epoxy určitě ne)

4. přebrousit... a udělat rozstřik (sprej bude stát něco přes 300,-)

Samolepku rozhodně ne, to je hnus...

Odesláno

Sundat nárazík na 10 minut není. To je na delší dobu. Zkusím to nějak zalaminovat. Co se týká samolepky, tak to jsme myslel, až by to bylo opravené + natřené.

Guest servisman
Odesláno

Já mu napsal svý a dál se k tomu nechci vyjadřovat. Aby to perfektně a za hubičku , ať si to pak každý udělá podle sebe. Já mám prdlý nárazník asi 2 roky a kašlu na to na 15ti letém autě něco šlechtit nemá už cenu.

Odesláno

Vono je to tak trochu o houně... kdyby sedl do auta tak už máme nárazník dole, svařujeme a připravujeme tmelení. Do budoucna se pokusím tuhle službu nabídnout distančně - každý budeme sedět doma a vono se to nějak :D

Ano nenabízím, že přijedu k OK do garáže, je tam tma a chybí nářadí. Pokud prší super, ale jinak nemá smysl převážet půl garáže do Týna a zpět.

Guest servisman
Odesláno

To máš pravdu a plně s Tebou souhlasím , on se pak každý divil proč vozím s sebou tolik věcí .

Holt Mirku je to na něm co a jak bude chtít .

Odesláno

Koblih69: ono je to o domluvě. Buď jsi mimo domov ty a nebo já. Ted už jsem pojízdní, tak se můžeme domluvit. Přední nárazník jsme u 406 ještě nesundaval. Pokud bylo auto nepojízdné, tak taky nemohu nikam jezdit. A taky zaleží na počasí.

Odesláno

Já taky ne, tedy ne u old modelu 406, jen u restyl, ale ať to byla 406 nebo 407, nebo 307 vždycky to šlo líp než to vypadá. Po svaření už se dají dodělávky dělat na autě. Nevím jak to bude ve čtvrtek, ale ostatní dny bych měl dorážet kolem 16, takže záleží jen na tobě.

Odesláno

Za 10 minut je to podle mého trochu moc optimistické, ale pokud je vše upevněno, jak má být a přípravky jsou k dispozici tak by se to ve dvou asi dalo stihnout.

Já jsem si ten nárazník taky svařoval. Přitahovalo to pozornost policie. A na té spodní hraně se to dá podle mého stříknout i doma sprejem nebude to 100%, ale aspoň u mě to nebylo moc poznat.

A i bez vyztužení mi při bouračce praskl nárazník v jiném místě. :)

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...