Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Koupě první zrcadlovky  

1. 1. Koupě první zrcadlovky

• Nikon D3100
      3
    • Canon EOS 1110D
      3
    • Sony Alpha A58
      2
    • Jiná
      2

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Nejdriv jsem se podival, jestli to neni z roku 2010, kdyz jsem videl ze nedo chce zrcadlo, a pak koupi sony. Skoda. Ja bych doporucil canon, nebo nikon. radeji canon, a to EOS 600 a vic. Daji se dobry kusy sehnat za cenu kolem 8 tis bez skel. Stejne, pokud kupujes prvni telo v zrcadle, bude trvat nez si vyberes sklo, ktere ti sedne, a zaroven ke sklu i typ foceni - krajinky, portrety, atelier atd ....

Ale jak vidim, nekdo jen hledal fotoaparat :) Tak to jsem tady blbe :)

Jinak sony jsem mel DSC-F 717 a 828, oboji pecka, ale byla to jen digitalni zrcadlovka, i kdyz CARL ZEIS objektivy s F 2,0 po cele delce byli fajne :)

Odesláno

Berkhoffe, nechci ti kazit iluze ale opravdu je Nikon , i Canon stejně jako Sony pouhy fotoaparát:myslim:P a výsledek je tvoreny více rukama ... A58 všude chválí co jsem našel...;)

[upravil dne 29/12/13 15:54 od Mohy]

Odesláno

Mohy: děkuji za poněmčení mého nicku :D Jsi úžasný :) Máš pravdu, je to hlavně rukama, ale taky je to o tom, že fotku ležícího lva v africe nevyfotíš pevnou padesátkou z 5 metrů, ale něčím s ohniskem aspoň 300, jinak tě lev sežere. A o tom to je, prostě každý si musí vybrat sklo, které mu sedne a hlavně, které ho baví :) KOnec flame, fotoaparát je stejně už doma, takže tohle téma přestávám sledovat :)

Mishanthrope : souhlas :super

Doporučím navštívit server paladix.cz :)

Odesláno
Mohy: děkuji za poněmčení mého nicku :D Jsi úžasný :) Máš pravdu, je to hlavně rukama, ale taky je to o tom, že fotku ležícího lva v africe nevyfotíš pevnou padesátkou z 5 metrů, ale něčím s ohniskem aspoň 300, jinak tě lev sežere. A o tom to je, prostě každý si musí vybrat sklo, které mu sedne a hlavně, které ho baví :) KOnec flame, fotoaparát je stejně už doma, takže tohle téma přestávám sledovat :)

Mishanthrope : souhlas :super

Doporučím navštívit server paladix.cz :)

ajo pardon:mad::D:super

Odesláno

To je výřez 1:1?? Přijde mi to fakt neostrý, buď je to pohybem, nebo špatně zaostřilo nebo nastavení ostrosti ve foťáku, nakonec by to mohlo být objektivem když je na nejkratší ohnisko a fotí se z blízka tak to nebude ono, dej ho na cca polovinu zoomu a udělaj fotku z trochu dál, uvidiš co to udělá

Odesláno

Taky mi to přijde ujetý. Vem poravítko, nakloň ho na 45st. vůči rovině chipu, zaostři třeba na 10cm, vzdálenost dej tak, aby bližší konec, tak -3cm byla v nejbližším zaostřitelném místě. Clonu pak zkoušej od plný díry a nadělej si fotky. Uvidíš, jakou budeš mít hloubku ostrosti. S přivíráním se bude zvětšovat, s růstem vzdálenosti rovněž. Na tom nejbližším na plnou díru uvidíš celkovou hloubku ostrosti a v polovině je vzdálenost zaostření. Pokud to bude sedět, je to v poho.

Chce to stativ a můžeš si hrát i s časama. Citlivost co nejnižší.

Jinak myslím, že AWH (nebo jak) dělá korekce objektivů na foťák (taky se k tomu chystám, že je tam dám nakalibrovat).

[upravil dne 30.12.2013 13:23 od Edison]

Odesláno

Podobné dilema s nákupem jsem řešil před nedávnem. Dlouho funguju s Panasonikem FZ-50 s upraveným Fimwarem. Vyhovuje mi protože má fajn světelný objektiv, solidní zoom, slušnou stabilizaci a přitom je to celkem skladný. No a tak dlouho jsem vybíral zrcadlovku až jsem dostal do ruky NX-2000 od Samsungu a zjistil jsem, že už vlastně zrcadlovku nechci :D

[upravil dne 30/12/13 16:16 od koblih69]

Odesláno

Konečně jsem se dostal k testu s pravítkem, zaostřeno bylo bodově na střed, vycházelo to na tu ušpiněnou 23. Zdá se mi to OK, nebo?:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...