Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Rele by malo byt v hornom rade, tretie z lava.

Zmeral si, ci mas na konektore ventilatora napatie?

Ak mas, tak skontroluj uhliky a elektronicky regulator (predpokladam, ze mas novsi model). Motor ventialtora ide lahko vybrat (pozri do sekcie urob si sam).

EDIT: Ak mas starsi sposob regulacie (odporovy), casto byva problem tepelna poistka,alebo prerusene odpory, riesilo sa to na fore...

[Edited on 2/1/14 09:43 by miroja]

Odesláno

U mě taky nešel ventilátor, ale proud tam byl, protože po jízdě byl chladič na ventilátoru rozpálený, že na něm nešla udržet ruka :D

Stačilo ventilátor namazat, byl zarezlý. Ale Kubíkovi tam nejde proud, možná to relátko. :myslim

• O 2 roky později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj chlapi,

mám závadu na ventilátorech. Dnes jsem jel a z ničeho nic přestal foukat ventilátor. Zároveň nejde ani zapnout klimatizace (nesvítí diodka po sepnutí) a zároveň auto netopí. 

- zkontrolovány všechny pojistky, kde byla zmínka podle manuálu o klimatizaci a ventilátoru - všechny plně funkční

Prosím o rady resp. návody, jak a co ještě zkontrolovat. Jsem elektro-analfabet, tak prosím pomalinku =o)

Děkuji za pomoc

Edit: prosím prosím o radu

Upraveno uživatelem martincihak
urgence
Odesláno

Napětí teda změřím. Ale co si představit pod pojmem relé je mi záhadou, kde ho hledat popřípadě, kde ho koupit atd. spínačka je ten samý problém

Odesláno

No, mám knížku jak na to a mám manuál, takže schémata tam jsou, těm sice moc nerozumím, ale změřit napětí na pojistkách snad dám =o)

Odesláno

Zkus vytipovat, které schema je ke tvému. Ročník, aut. klima nebo přepínač rychlostí klimy?

Pak zjistíš, na které pojistce má být napětí po zapnutí klíčku a změříš, zda tam je. Případně, pokud máš přepínač rychlostí a dáš naplno, tak musí být vodič průchozí až na motorek (ohmmetr, vypnuté zapalování).

Docela tipuju na tu spínací skříňku, je tam kontakt pro topení - podrobnosti právě vyčteš z toho schematu. Kontakt se časem utaví.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...