Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To Dydzej: No vidíš. A ty si stěžuj. U mě je to přesně o 10 Km/hod míň. Co bych za to dal... U 406 TD je to naprosto stejny jako u 405 TD. Včera sem to schválně porovnával s kámošem.

Odesláno

Zdarec všem, tag jsem včera vyrazil s Pepčou směr Stříbro. Na jedné delší rovince jsem ho vytočil na pětku na 3000 a upaluje mi, kluk jeden úplně přesně rovnech 140 km/h.

Odesláno

Tak kdyz chces Oddie ... 160km/h pri 5000 ot/min ... no je to teda jenom 1360ccm, ale benzin! ;) Jinak vetsinou radim okolo 4000-4500. Kdyz nekdo s..e tak 4500-5000.

Makovice

Odesláno

zdar, vcera jsem mel konecne moznost zjistit rychlost. jinak totiz jezdim po meste (Teplice) a to neni na jezdeni kolem 100ky. 405 Break 1.9 Gri pri 3000ot jede 110km/h. myslim, ze porovnavat naftaky a benzinaky pri stejnych otackach neni dost dobre mozne, protoze oba motory maji maximalni vykony pri jinych otackach. Na 3000ot je plyn. pedal skoro v horni poloze.... :-)))

Odesláno

Jak tak oukám na ty rozdíly, tak ne malá část se spíš bude týkat nastavení tachometrů, než skutečně konstrukčních rozdílů převodovek. Pkud je na stejnej obsah rozpal +/- 10 km/h, tak to jistě nebude v převodovce a spíš bych věřil nižším hodnotám čili na 1,9 D bych to šacoval tak kolem 120-125 Km/hod.

Odesláno

Jednotlive prevodove pomery jsou dobre videt na CD s katalogem ND. Staci vybrat auto, zadat * do typu motoru a ono to vysype vsechny prevodovky a u kazde to napise prevodovy pomer kazdeho kvaltu.

A mate presne to beze vsech ovlivnujicich faktoru (nepresnost tachometru a tak). Asi by se z toho dala vypocitat i rychlost v km/h, pres obvod kola. Otacky vim, obvod kola si spocitam a vynasobim to prevodovym pomerem a mam to, jestli se nemylim, hihihihi ;)

Odesláno

oddie: je to tam schovane pod Hilfe Kataloge (dalekohled) a pak Suchen Getriebe (asi ikona prevodovky). Kdyz tam zadas tu *, tak to trva asi pul minuty, nez vyjedou vysledky.

Odesláno

Tak to ti verim.To je hodne neprijemna situace do ktery nepreju se dostat nikomu!!!

Odesláno

V SR treba ist s ropakmi na Emisnu kontrolu. pocul som take flipi, ze po napojeni pristroja tocia tam motor na maxa cca. minutu. vraj par motorov uz odkurili. nemam z toho dobry pocit. dilema: musia ho tak týrat? mam motor po GO 2500km a nemal by som ho este barz vytacat. co vy na to?

Odesláno

No ja jezdim v saxiku 1.5D a ten ma ubohych 42kw a 95nm pri 2200. A proste kdyz nechci jet jak skodovka tak musim vice prilozit ... a nemam otackomer...:((( ale uz sem skusil jet na 3jku 75 a slo to ...

• O 6 měsíců později...
Odesláno

No, ja radim tak neco malinko nad 3000 u meho HaDeicka. Mximalne chodim na 3500 pak uz ani neni poznat nejaky vetsi zaber motoru. Pocitove v aute neni mezi 3500 a 4000 skoro zadne rozdil tahu, pouze to vic rve.

Odesláno

No jak to tady čtu, tak jste mě dost vyděsili...

Do nedávna jsem jezdil se škodulou a jsem zvyklý řadit podle ucha...

No tak jsem pro klid kontroloval otáčkoměr a řadím tak 3000 - 3250.

Kolik mi to jede na 5 při 3000 nevím, musel bych zkusit.

Po městě jezdím za 3 - nohu na plynu skoro nemám a je tam necelých 2000 otáček... a tachometr ukazuje 50.

Nedávno jsem při předjíždění vytočil svoje SRDTíčko tak kolem 3800 a to jsem tam měl 150...

To by mě zajímalo kde je chyba? Odrovnám si takhle motor? Točím to moc?

[Editován dne 6/10/03 Gotrek]

Odesláno

Než sem přechipoval, točil sem 2.0 HDI maximálně 3500, protože víc to nemělo smysl, motor už slábnul a nedával ve vyšších otáčkách vyšší výkon.

Torbína začínala reagovat kolem 2300, taklže sem řadil lehce přez 3000 tak 3200, po přeřazení klesly otáčky do účinných pro turbo a neztrácel sem výkon. Když sem potkal kloboukáře šel sem na 3500.

Po přechipování motor nejen ožil, ale turbo bere lehce pod dva tisíce a motor nezeslábne v otáckách, takže když je potřeba přetáhnu 4000. Víc nemá smysl. Nejen že to víc jede, ale vyšší rozsah rychostních stupňú a plynulý zátah mě nenutí přeřazovat při předjíždění.

Jak si mnozí mohli na srazu ověřit, jede to celkem slušně. Maximální ktou?ák je posazený trochu níž a celkově jde používat méně plynu.

Občas je potřeba trochu vyfoukat trubky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...