Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Včera jako každý pátek jsme byly s chlapy v hasičárně a potřebovali jsem něco udělat na autě (Škoda 706 RTHP) tak jsem s nim chtěli vyjet z garáže a při otočení klíčku se ozvala rána a nic tak jsme zjišťovali co to bylo a zjistili jsem že nám vybuchla baterka.Takže už víme co si pořídíme k vánocům :( . Nevíte někdo co může být příčinou? Baterky jsou v autě 2x180Ah jsou starý 5 let auto je připojeno na udržovač který udržuje baterky nabité. Máte někdo radu jaké koupit nové? asi pudem zase do Varty

post-51114-14109634411157_thumb.jpg

post-51114-14109634411659_thumb.jpg

Odesláno

co se týče varty, tak jsem slyšel, že poslední dobou už tak kvalita není taky taková.. osobně špatnou zkušenost nemám, ale známej je měl v bagru a stalo se mu něco podobnýho.. když jsem kupoval já teď novou, tak už jsme bral banerku a vyšla mě ještě o chloupek líp než ta samá od varty...

[upravil dne 7/12/13 13:50 od LORD_mapiv]

Odesláno

máme tam nějakou udržovací nabíječku nevim přesně co to je je to rozvedený po garáži jsou na to napojený celkem 4 baterky a auta když máme v garáži tak jsou na to napíchlí a udržuje to baterie nabytý takže zátky být odšroubovaný nemusí protože baterka je pořád nabitá. Nějspíš nějaký zkrat v baterce a bylo v ní trochu nahromaděného vodíku a bouchlo to, rána to byla ale zase né tak velká jako bych od toho čekal

Odesláno

Při nabíjení nad určitou hranici baterie plynuje. Musí se otevřít (a ani tak to není vhodné trvale, protože odchází voda), anebo přestat nabíjet.

A při paralelním spojení baterií si veškerý proud vezme ta nejhorší. Snad tam aspoň byly oddělovací diody a omezovací odpory pro každou baterii zvlášť.

Ten, kdo dělal ten rozvod, by mohl být stíhán pro obecné ohrožení. Pro nabíjení vícero baterií (v organizaci) platí dost přísná pravidla (vyvíjení vodíku, třaskavá směs, větrání, přítomnost hořlavin v nádržích). Skoro si myslím, že by bylo vhodné smazat toto vlákno, než si to všimne nějaká inspekce.

Asi právě tím se pak liší agilní technik od opatrného - jeden to klidně \"vyřeší\", aniž by vůbec věděl, kolik předpisů porušil.

[upravil dne 7.12.2013 17:51 od P607Olda]

[upravil dne 7.12.2013 17:55 od P607Olda]

Odesláno

nemáme tam žádou obyčejnou nabíječku asi jsem to špatně napsal ale nevim jak se tomu přesně říká je tam stanice která má 4 vývody na každý zařízení zvlášť takže baterie mezi sebou propojeny nejsou a když auto parkuje v garáži tak je přes zásuvku připojeno a ta stanice udržuje baterku dobitou aby když auto dlouho stojí tak se nevybila a auto bylo připravené v případě zásahu nestartovat. To zařízení neni nic domácího je to přímo na to určený má to kontrolky na každý vývod zvlášť a na ostatních stanicích to mají běžně

[upravil dne 7/12/13 18:35 od Karlos91]

Odesláno

Nic ve zlým: aneb volně přeloženo: \"Sice nevím, co tam máme, máme na tom 4 auta a u tohohle zrovna bouchla baterka.\"

Něco podobného se mi stalo, když mi z baterie utekla voda.

Taky rána a musel jsem roztlačovat.

Bohužel, jsem si za to mohl sám, bohužel, stalo se u Stuttgartu.

Odesláno

Elektrice moc nerozumim od toho tam máme jiný lidi takže těžko tady můžu s váma řešit co jak tam máme dal jsem to sem spíš jenom pro zajímavost a ne aby jste tady vymýšlely teorie co vše máme a děláme špatně. Neřikám že nechci aby jste psali čím to může být ale nejspíš prostě odešla baterka a to je vše už na to měla věk tak bych to dál neřešil.

[upravil dne 8/12/13 13:13 od Karlos91]

Odesláno

na tu nízkou hladinu bych to viděl taky baterky sice doléváme ale je možné že jsem na to nějakou dobu zapomněli a u druhé bylo málo nevim kolik přesně ale vim že ji potom dolévali

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...