Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
to se stalo asi tak 90% majitelů 407ček jak 1,6 tak 2,0 mě se třeba tahle hláška oběvila po výměně palivového filtru.

Urobíme anketu....komu sa to ešte nestalo????????

Odesláno

Mne to hádže vždy keď natankujem na inej ČS než obvykle, tzn. 5x Shell a potom raz OMV a vypíše chybu :D ... alebo keď dolejem nejaké čistiace aditívum ... a akoby sa mi zníži výkon

Odesláno
Mne to hádže vždy keď natankujem na inej ČS než obvykle, tzn. 5x Shell a potom raz OMV a vypíše chybu :D ... alebo keď dolejem nejaké čistiace aditívum ... a akoby sa mi zníži výkon

Pekne sis ho rozmlsal;);)

Odesláno

Myslím, že důvod je jednodušší než se tu popisuje. Prostě Vám to vypadne při regneraci protože dáte plný plyn a vypadne to na regulaci tlaku paliva... takže vstřikovače, nebo čerpadlo ;)

Odesláno
Myslím, že důvod je jednodušší než se tu popisuje. Prostě Vám to vypadne při regneraci protože dáte plný plyn a vypadne to na regulaci tlaku paliva... takže vstřikovače, nebo čerpadlo ;)

Odpovidas na prvni otazku, nebo na tu \"anketu\"?

• O 1 rok později...
Odesláno

Mne to tuúto hlášku vyhodilo až po regenerácii. Cca asi 30km po a to pri predbierhaní ked som mal zaradenú trojku, vytočil som motor na cca 3300 otáčok a naraz prásk. Motor mi zdochol a ja som ostal ako chuj a nevedel čo sa stalo. Skúšal som ho ešte natočiť štartérom kým som nezastavil, ale nič sa nestalo. Už som myslel že ostanem vysieť na ceste. Potom som zastal. pretočil kľúč na nulu a skúsil znovu naštartovať. Motor nabehol a fungoval tak ako predtým. Čím to môže byť? Žeby zaseknutý EGR ventil? Ja totiž motor málokedy vytáčam nad 2500 otáčok. Ďakujem za každú radu.

Odesláno

Mne to tuúto hlášku vyhodilo až po regenerácii. Cca asi 30km po a to pri predbierhaní ked som mal zaradenú trojku, vytočil som motor na cca 3300 otáčok a naraz prásk. Motor mi zdochol a ja som ostal ako chuj a nevedel čo sa stalo. Skúšal som ho ešte natočiť štartérom kým som nezastavil, ale nič sa nestalo. Už som myslel že ostanem vysieť na ceste. Potom som zastal. pretočil kľúč na nulu a skúsil znovu naštartovať. Motor nabehol a fungoval tak ako predtým. Čím to môže byť? Žeby zaseknutý EGR ventil? Ja totiž motor málokedy vytáčam nad 2500 otáčok. Ďakujem za každú radu.

Mozno mam stastie, alebo tym ze 2.0 alebo tym, ze ho ked treba potiahnem castejsie VIAC ako 2500 rpm.... Setrilkovia setrite;) toto niesu naftaky zpred 20 rokov, ani VAG.

Odesláno

Ja nevytáčam motor nie kvôli šetreniu, ale kvôli tomu že jazdím podľa predpisov. Ak idem 90tkou tak mám cca 2100 otáčok. To mám akože jazdiť radšej na štvorke len aby som ho vytočil? Alebo pri rozbiehaní ho mám ťahať studený až po obmedzovač? To určite nebude múdre.

Odesláno

Nuz, k svojmu beznemu profilu jazdenia si sa zial nevyjadril viac ako tym , ze ho nikdy netocis nad 2500, nie ze nemas velmi ani sancu.

Obmedzovac som nespominal, ten neskusam ani ja, aj ked je zohriaty:)

Jazdis kratke trasy so studenym motorom? Fap sa ma kedy regenerovat? Na diagnostike si bol? Svietila ti neaka kontrolka?atd. Atd. Atd.

Odesláno

Nejazdím veľmi krátke trasy. Cca 20km na jednu jazdu. Motor sa má kedy zahriať aj regenerácia fap prebieha normálne. Väčšinou po 500km. Na servisnej prehliadke som bol v lete. Robili aj diagnostiku a vraj bolo všetko v poriadku. Od vtedy čo sa to stalo mi svieti ikonka motora. Podľa manuálu je to chýba emisií resp. niečo iné. Zájdený s tym asi do servisu len som si chcel najprv vytvoriť obraz o čo vlastne ide.

Odesláno (upraveno)

nuz EGR suvisi s emisiami;-) Ze ti svieti odvtedy kontrolka si neako zabudol spomenut?;-) 20km , nojo to je pre mna kratsia trasa.., samozrejme nie stazene podmienky. Chod najskor pekne vycitat hlasky v pocitaci, a potom pouzi hladanie s chybovym kodom, je tu toho plllllllllnoooo... Aj na mesiac citania mas potom materialu;) Inak ked si pisal ze "cca 3300 otáčok a naraz prásk." - skontroloval si si vsetky hadice v systeme preplnovania, ci niektora nepraskla? Ale ci si "naraz prásk" mame predstavovat ako zvuk, alebo len to zhasnutie motora, to netusim.

Upraveno uživatelem merlin99

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...