Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Neštartuje /pravdepodobne po natankovaní zlej nafty/

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý deň.

S mojím autíčkom mám jeden veľký problém. Popíšem posledné udalosti ktoré viedli k úplnej nefunkčnosti :(

Nakoľko som plánoval cestu z SK do UK mojim autíčkom /ktoré mi už nejakú dobu bez vážnejších závad fungovalo/ tak som sa rozhodol že dám auto do servisu k známemu nech mi skontroluje technický stav a vymení čelné sklo /bolo tam zopár zjavných bodiek po kamienkoch/, spojku /pri rozbiehaniach bolo cítiť že už trošku preklzuje a brzdové obloženie /už trošku pískalo/.

Známyv servise teda povymieňal o čo som ho prosil /sklo, spojka, brzd. oblož./ a navyše guľové čapy /vraj už mali vôľu/ a ešte zistil že som mal zhodený prívod do turba.

Auto som si prevzal prešiel cca 10 km natankoval /pravdepodobne zlú naftu/, potom som ešte išiel k zámemu /cca 2km/ tam to vypol po cca 1/2 hodine naštartoval a odišiel domov.

Ráno sme mali dohodnuté že idem do Blavy prebehnúť auto na trošku dlhšiu vzdialenosť. Auto už nenaštartovalo.

Zavolal som teda toho známeho a začalo sa pátranie prečo to neštartuje. Najskôr sme zisťovali či ide nafta k palivovému filtru. Po zopnutí kľúčika trošku \"nafty\" vytieklo z hadičky a on hneď povedal že tá nafta je hnusná a že skôr smrdí ako rastlinný olej.

Preto sme sa rozhodli že naftu vyčerpáme a dáme tam novú. Doniesol čerpadielko a napojili sme ho na prívod paliva k palivovému filtru ale čerpadlo nevedelo nič natiahnuť, preto sme skúsili napojiť čerpalo priamo na výstup z nádrže a tak isto nič, preto sme nádrž otvorili vytiahli čerpadlo a zistili že je prasknuté a skoro vôbec netlačí naftu. Preto sme ho hneď objednali a na druhý deň vymenili.

Skúsili sme naštartovať ale auto nenaskočilo

Nafta po palivový filter išla ale po odpojení vstreku bolo zistené že na vstreky sa už nedostane.

Preto bol vymontovaný a vymenený DRV ventil /pôvodný bol po vybratí podľa servisáka zhorený/ a následne aj štartér /po jeho rozobratí zistil že je pastorek už vymlátený/.

Napriek tomu auto naďalej neštartuje a nafta sa na vstrek nedostane.

Čo je prekvapenie tak na dianostike najskôr ukazovalo že je zlý DRV a po jeho výmene už neukazuje nič.

Skúšané boli asi 4 rôzne diagnostiky a žiadna nič neukazuje.

Vedeli by ste poradiť čo s tým?

Na konci týždňa by sme mali vyraziť do UK a auto je stále kaput :(

Popis auta:

VIN: VF38ERHZF81618938

Peugeot 460 Facelift 5-Dverový Estate 2,0 HDi 110 (DW10ATED) Bez časticového Filtra

PR: 0971889

Prevodovka Manuál 5st. - ML5C

Riadenie ľavé

Bez ESP

S ABS

Odesláno

A ked odpojis hadicku z cerpadla do vstreku tak ide?

Toci toci ? a neodpali ?

Skus kupit start sprej, streknut do vzduch potrubia a nastartovat. mne nesli zhavice, naftu davalo a nic. potom sme toto skusili a islo.

Odesláno

Tie vstreky by mohli byť v čudu. Inak ešte jedno tlakové čidlo je/malo by byť na vstrekovacej/tlakovej rampe. Ale to by mala dia hlásiť, ale nemusí.

Skontrolujte ešte snímač otáčok na kľuke a prípadne jeho synchronizáciu s rozvodmi. Inak rozvody ti nemohli skočiť?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...