Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

mezi vánočními svátky jedem do Vysokých Tater trochu relaxovat a chci si sebou vzít i nějaký alkohol. Předpokládám, že policie i celníci mohou být čilejší a častěji mezi svátky provádět kontroly. Na internetu jsem našel, že bych si mohl teoreticky vzít sebou 1 litr tvrdého alkoholu (asi beru slivovici), 2 litry šumivého vína (škoda, Bohemky bych vzal více), 4 litry vína a až 16 litrů piva ..... mám pravdivé informace?

Nejedu teda do Tater \"chlastat\" :aut ale popíjet něco chci a nechci dráždit slovenskou ruku zákona..:super

Odesláno

V rámci Schengenu si teda vůbec žádnou hlavu s nějakými limity nedělám. Z Francie jsem běžně vozil 50-100 litrů vína, párkrát dokonce i přes Švýcarsko, kde by ten problém mohl být.

Odesláno

Díky Oddie, v těchto limitech bych to ani do auta nedal, natož abych si pak vůbec pamatoval, že jsem v nějakých Tatrách byl..:D:D:D

Pokud je to tak, tak šumáku si vezmu víc:super

Odesláno

Bohemia sekt máme aj u nás:roker

Voziť alkohol k nám na ďaleký východ?Drevo do lesa?Ani alkohol ani ženy nevoz,šicko u nás jest.../všetko máme/...stačia peňeži.../eurá/:D

Odesláno

Pondelok-pijem z východniarmi

Utorok-najradšej by som zomrel

Streda-zasa pijem z východniarmi

Štvrtok -škoda,že som nezomrel v utorok

:roker

Odesláno

...alkoholik opravdu nejsem..:D:D .... jen jsem sondoval limity ať si zbytečně sám nevytvářím problémy...myšleno např že povezu litr slivovice a můžu třeba jen 0,5 l = problém se zákonem

ale plánuju, že si s manželkou dáme každý večer u krbu nebo ve vaně skleničku bohemky, no a když tam budu několi nocí, jedna láhev stačit nebude :aut ... tak nějak:papa

Odesláno

Myslel som, ze zartujete ale zda sa ze ste otazku mysleli vazne. Tak len jednou vetou: aj Cesko aj Slovensko su sucastou EU kde je volny pohyb tovaru, co znamena ze si mozes doviezt co len chces. A tych colnikov budes musiet pohladat, ale az na Ukrajinsku hranicu :-)

Odesláno

no opravdu jsem to nevěděl, tak jsem se zeptal... a raději ze sebe udělám troubu a zeptám se, když něco nevím ..... a vím že toho nevím.. a všechno vědět nemůžu .... a nechci...:roll

ps: možná můj dotaz byl ovlivněm i tím, že po cestě z práce po čtyřproudovce potkávám celníky a ti zastavují hodně a všechny...

ale vsadil bych se, že i přes volný pohyb zboží platí limity pro určité typy výrobků jako lihoviny, tabák.... https://www.euroskop.cz/595/sekce/dovoz-zbozi-v-eu/

ta internetová stránka sama nahrává tomu, že by mě mohli klidně celnící kontrolovat, ale asi se to děje jen u nás v ČR :D:D:aut:aut

[upravil dne 24/11/13 12:28 od Milhausekkk]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...