Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

106 GTI vs 206 GTI


jadek

Recommended Posts

Nemám zkušenost s motorama, ale protože jsem 8 let měl 106 a týden mám 206, můžu porovnat aspon komfort. Obě jsou stejný tvrdý poskakující kozy (záleží na průměru kol), ovšem jak píše ChouLu, ve 206 je mnohem víc místa, já ve 106 narážel kolenama do páček pod volantem :D Prostě 206 je taky hodně malý auto, ale ergonomie je o něco lepší. Ovšem v porovnání sedaček je to u mě takhle:

1) 106 Sport

2) 206

3) 106 standard

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

206GTi určitě zadek 106GTi nenatrhne, spíš naopak.. ;)

s 206GTi jsem nejel ale mám seriovou 206ku a jako největší průšvih vidím řazení, ten kdo dělal převodovku by zasloužil pověsit za kule do průvanu.. :D s 106GTi jsem jel 2x a to řazení byĺo rozhodně lepší, sice asi delší dráhy ale pocitově lepší / přesnější..

oboje auta mají své pro a proti, záleží co preferuješ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viděl jsem video tam si nejdřív tak do 100km/hod byly auta rovné, jeli vedle sebe ale pak začal zabírat dvoulitr který má holt větší krouťák a té 106tce ujel. Je to na Youtube stačí jen pohledat. 106 bych nechtěl je to malí!

[upravil dne 21/11/13 18:17 od Altman]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, já zase na youtube (i na živo) viděl jak si T16ka dala Ferrari ale tam hlavně záleží na článku mezi volantem a sedačkou :D

pokud chceš novější auto s možností lepší výbavy, tak zvol 206ku, pokud chceš \"větší\" hot hatch, tak vem 106.. tohle je můj osobní názor, nikomu ho nenutim..;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám rád motory EW, jejich projev neoslní, jsou to průměry ve své třídě i když v lehké 206 to je vlastně jedno. Kdybych kupoval pro sebe a měl vedle sebe dvě \"stavem stejná\" auta, vezmu bez váhání 106tou a pokud do rodiny tak 206, jen bych silně uvažoval o nějakém silnějším TU5.

P.S. Jak se ptáš na ten servis, tak 106 je o něco méně náročná, přeci jen šla technika dopředu a 206 má celkově pokrokovější např. podvozek. Nejvíc však záleží na stavu toho auta, takže krásnou 206 bych odvezl raději, než sebeklasičtější 106 v nějakém podezřelém stavu. Spotřebu neřešíš, to se mi líbí, pro info jsem měl s EW a to asi o 4 litry/město ve stejném autě, proti TU5.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pod Béďův koment bych se hned podepsal! Ta druhá věta to přesně vystihuje! 106 je totiž sakra víc 205, než 206;) To je taky nejspíš jeden z důvodů, proč jich sou všude mraky za pár šušnů. Ve finále je to jedno, nabít kokos se dá v obou a ani jedno z nich na tom není bezpečnostně nijak moc dobře. Lepší servis než nějakej \"dailycar\" budou taky potřebovat obě a jelikož je spousta dílů na nich ne úplně běžných, tak to leze docela do peněz. O to víc se vyplatí dát radši víc peněz za kus, kterej vyadá tak, že na ten servis předchozí majitel nesral.

PS: U 106 nejsou různý ťukance kdekoli na autě vada, ale běžné opotřebení, musíš počítat s tím, že většina těchle splašených krabiček se v lepším případě párkrát mrkla někam do pole, nebo do křoví. Důležitej je motor a převodovka, pak možná mrknout, aby nebyla nějak extrémě shnilá, ostatní je jen věc estetiky a kupy investic;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co na to říkáme? Že je to na 90% ta, co jsem potkával cca pře 3 lety na závodech v Dobrušce a je to obyčejná 106, do které nacpali motor, naroubovali lemy a hotovo. V té době byla z převážné části zelená. :D

Neříkám, že je to na 100% ona a i kdyby, tak to nemusí být špatné auto, ale rozhodně si ji hodně důkladně prohlédni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...