Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

jj, jak se česky řekne správně, sedm a pět je třináct, nebo sedm a pět jsou třináct .....

Guest servisman
Odesláno

starý známý vtípek :D za mne jsou to pOklice , protože se to pokládá na kola :)

Odesláno

Poklice mám na autě přesně do okamžiku, než puknou. A protože mám ORIGO Piškotí, tak se mi z poklice puklici zatím nepodařilo vytvořit. Šity Made in Poland naštěstí nepoužívám, ale kdysi - to byla jiná, to jsem vozil i ztratice.

Odesláno

Táta mě učil \"puklice\" specielně v 60-tých letech to byly plechové pochromované, na Cortině dokonce dvoudílné (u ráfku ozdobná mřížka, uprostřed talíř, a k tomu běloboké pneumatiky).

To měl ze starých časů, případně proto, že žil na Moravě. Spisovně je asi poklice. I když - proč by tato součástka automobilu nemohla mít své vlastní jméno, stejně jako ho má např. těhlice.

Guest servisman
Odesláno

@P607Olda už si já vzpomínám když mne táta taky říkával nasaď puklice na autě-chromové na Spartaku , ale to bylo před 40 lety. Nyní to beru jako poklice .asi proto že jsem skončil jinde :)

Odesláno

Slušná účast, fakt slušná.... (na to jaká je ta otázka kravina) :D

Dokonce se i zavzpomínalo... Tu Cortinu měli rodičovi kamarádi. Já měl tehdy Š110L a Cortina byla poměrně tichá a měla velkej kufr (měli jsme jí pučenou a rozváželi jsme po vesnicích okolo Poličky 200 vypitých lahváčů). A nejvíce mne fascinovalo zavírání dveří, žádné plechové bouchnutí, ale jemné tlumené klapnutí....

Odesláno
mě ten součet vychází na 12 :aut

TEBE ten součet vychází na 12? :D To je taky dobře česky :P

No jo, rejpale....:aut .....ale co na tom záleží, češtinu vem čert... ženské si dávají mužský tvar příjmení, v reklamě v TV jsou snad všechny produkty pojmenované anglicky, v práci chce personalista sívíčko (cv) a né životopis, mejly adresované jen čechům píšu v nadnárodní firmě jen anglicky...škodovka je simply clever...atd....... tak co řešit český pravopis:roll

[upravil dne 8/11/13 19:52 od Milhausekkk]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...