Guest minimaxa Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 jj, jak se česky řekne správně, sedm a pět je třináct, nebo sedm a pět jsou třináct ..... Citovat
Guest servisman Odesláno 8. listopad 2013 Odesláno 8. listopad 2013 starý známý vtípek za mne jsou to pOklice , protože se to pokládá na kola Citovat
Medvěd Odesláno 8. listopad 2013 Odesláno 8. listopad 2013 Poklice mám na autě přesně do okamžiku, než puknou. A protože mám ORIGO Piškotí, tak se mi z poklice puklici zatím nepodařilo vytvořit. Šity Made in Poland naštěstí nepoužívám, ale kdysi - to byla jiná, to jsem vozil i ztratice. Citovat
punkac Odesláno 8. listopad 2013 Odesláno 8. listopad 2013 jj, jak se česky řekne správně, sedm a pět je třináct, nebo sedm a pět jsou třináct ..... Citovat
oddie Odesláno 8. listopad 2013 Odesláno 8. listopad 2013 mě ten součet vychází na 12 TEBE ten součet vychází na 12? To je taky dobře česky Citovat
P607Olda Odesláno 8. listopad 2013 Odesláno 8. listopad 2013 Táta mě učil \"puklice\" specielně v 60-tých letech to byly plechové pochromované, na Cortině dokonce dvoudílné (u ráfku ozdobná mřížka, uprostřed talíř, a k tomu běloboké pneumatiky). To měl ze starých časů, případně proto, že žil na Moravě. Spisovně je asi poklice. I když - proč by tato součástka automobilu nemohla mít své vlastní jméno, stejně jako ho má např. těhlice. Citovat
Guest servisman Odesláno 8. listopad 2013 Odesláno 8. listopad 2013 @P607Olda už si já vzpomínám když mne táta taky říkával nasaď puklice na autě-chromové na Spartaku , ale to bylo před 40 lety. Nyní to beru jako poklice .asi proto že jsem skončil jinde Citovat
Hafity Odesláno 8. listopad 2013 Autor Odesláno 8. listopad 2013 Slušná účast, fakt slušná.... (na to jaká je ta otázka kravina) Dokonce se i zavzpomínalo... Tu Cortinu měli rodičovi kamarádi. Já měl tehdy Š110L a Cortina byla poměrně tichá a měla velkej kufr (měli jsme jí pučenou a rozváželi jsme po vesnicích okolo Poličky 200 vypitých lahváčů). A nejvíce mne fascinovalo zavírání dveří, žádné plechové bouchnutí, ale jemné tlumené klapnutí.... Citovat
Medvěd Odesláno 8. listopad 2013 Odesláno 8. listopad 2013 Mezikroužek mezi chromovou poklicí a ráfkem měla i Š 110 LS http://dumsnu.skodateam.cz/Skoda_110_LS-img_O7BV.jpg Citovat
Milhausekkk Odesláno 8. listopad 2013 Odesláno 8. listopad 2013 mě ten součet vychází na 12 TEBE ten součet vychází na 12? To je taky dobře česky No jo, rejpale.... .....ale co na tom záleží, češtinu vem čert... ženské si dávají mužský tvar příjmení, v reklamě v TV jsou snad všechny produkty pojmenované anglicky, v práci chce personalista sívíčko (cv) a né životopis, mejly adresované jen čechům píšu v nadnárodní firmě jen anglicky...škodovka je simply clever...atd....... tak co řešit český pravopis:roll [upravil dne 8/11/13 19:52 od Milhausekkk] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.