Charlie 1 Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 Ahoj chtěl bych se zeptat jak je to s inženýrskýma sítěma ,které jsou na pozemku,jestli musí být v katastru zapsané jako věcné břemeno? Jde mi o to že na svým pozemku jsem chtěl stavět pergolu do 25m2 a zjistil jsem tam kam ji chci dát že tam je voda v lítině 100mm v hloubce 130cm... co by jste dělali vyfrknout to tam na černo nebo je jiný řešení?pochybuju že by to VaK přeložil o 2,5m vedle?? pozemek mam po tátovi tak neřešte,že by jste pozemek se sítěma nekoupily,víte jak se dřív tahaly sitě voda,elektrika atd jak se chtělo... Citovat
Péťa Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 Máš smůlu, přeložit jedině na své náklady. Já takhle překládal telefonní kabel Citovat
oddie Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 Nemusí. To co se staví dneska jo, to co je z kdysi dávna je tzv. VB ze zákona nebo jak tomu říkaj. Takovejch pozemků je... Citovat
Pe.Tr Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 pergolu ti musí povolit vodaři a životni prostředí a hlavně musí byt demontovatelna , a mam pocit ze na pergolu nad 17m2 uz je potřeba stav povolení teda pokud bude mit ctyri steny. takhle TO MAM JA S přístřeškem na auta kdy pod nim je zatrubneny potok a kanalizace Citovat
Charlie 1 Odesláno 7. listopad 2013 Autor Odesláno 7. listopad 2013 VB je co? no když má stavba do 25m2 tak se nevyžaduje stavební povolení ani ohlášení,ted je v tom bordel:blicismajlik:blicismajlik vodaří a životní prostředí asi že tam máš tyhle sítě ne?to Ti povolily na kanalizaci a na potoku udělat stání?to máš vyjímku? Péto kolik si překládal m a kolik to stálo? Ted mě málem ruplo v kouli to stání jak chci dělat na hranici se sousedem tak za vydání vyjímky ,že je to blíž než 2m od společné hranice se bude platit poplatek....tipněte si kolik?? [upravil dne 7/11/13 20:07 od Charlie 1] Citovat
Pe.Tr Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 JJ VYJÍMKA , TIPOVAT NEBUDU BO TO VÍM 5000,- PLATIL JSEM Citovat
Pe.Tr Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 JA musel delat ještě geometrak za 7500,- a diky geometraku zjisteno ze uz mam postaveno na sousednim pozemku města, takze zadost na město a odkup casti mestskeho pozemku 500,- /m x 6metru + 4% z ceny pozemku za smlouvy. Citovat
Charlie 1 Odesláno 7. listopad 2013 Autor Odesláno 7. listopad 2013 jo 5000:grr:grr:grr,Hovada dřív to bylo za 500 nebo co mektal na stavebním úřadě... Citovat
Pe.Tr Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 dřive to bylo za 0,- a to dřive bylo před 1.1.2013 Citovat
Péťa Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 Já za to v roce 2002 dal víc jak 20.000,-- A to jsem vše vykopal, oni přepojili cca 6 párů a já to zase zaházel. Jenže k tomu bylo ještě geometrické zaměření nového průběhu. Nejlepší na tom je, že když se podívám na http://www.o2.cz/osobni/199100-dokumentace_site/199104-vyjadrovani_o_existenci_siti.html , tak tam je pořád starý průběh. Tak nechápu, proč jsem platil za to zaměření. Kdybych to věděl, tak si to udělám sám, klíče od jejich rozvaděče mám. Citovat
Charlie 1 Odesláno 7. listopad 2013 Autor Odesláno 7. listopad 2013 a překládal jsi kolik bm?já potřebuju 10bm stačilo obnažit kabely na 2 místěch a vykopat jen nové vedení? Citovat
Péťa Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 Nějak nechápu, proč to tak potřebuješ vědět. Dnes je úplně jiná situace než před 11 lety a také jiné firmy. Prostě si to nech nacenit. U mě se nechával původní kabel, takže jsem ho vykopal celý. Dokonce se o pár metrů zkracoval. Citovat
Charlie 1 Odesláno 7. listopad 2013 Autor Odesláno 7. listopad 2013 Abych mel vůbec nějakou představu co ta sranda bude stát..... Citovat
Hadra Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 To co podléhá stavebnímu povolení či ohlášce je uvedeno na netu. Je to přípojka, nebo je to nějaká páteř, která vede přes pozemek? Jestli přípojka, tak bych se na to vykašlal, jestli páteř, tak se skoč na VAK zeptat. Jsou to zmetci, nejlepší je elektrárna, ti to udělají všechno, ale vodu jsem kopal sám, oni přišli, napíchli to a já to zas zasypával. A hlavně by ti měli na Vaku dát plán se sítěma. [upravil dne 7/11/13 22:03 od Hadra] Citovat
Charlie 1 Odesláno 7. listopad 2013 Autor Odesláno 7. listopad 2013 Pater to píšu litina 100mm....vedeni prochází primo středem kde mela stát pergola..... Hlavně když jsem stavěl barák tak mi tvrdili ze na pozemku nemám žádný vedeni vak Citovat
punkac Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 jestli máš papír, kde ti tvrdí, že na pozemku nic není a s tím jsi to koupil, žádal bych kanalizace o nápravu, ať si to přeložej na své náklady Citovat
Ajdamek Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 Bych se zasel na stavebni urad, co budou chtit pri ohlaseni stavby pristresku, myslim ze by jim stacil jen nakres a nebudou chtit vyjadreni majitelu siti. Pokud mas dobry sousedy, tak bych to vysvih bez ohlaseni. Jinak mam postavenej barak 50cm od vedlejsi parcely a o zadnou vyjimkou jsem nezadal, v pohode to proslo, zalezi kdo sedi na urade. [upravil dne 7/11/13 21:45 od Ajdamek] Citovat
Charlie 1 Odesláno 20. listopad 2013 Autor Odesláno 20. listopad 2013 Dělá tady někdo projektanta?něco bych potřeboval poradit popřípadě vypracovat,nechci to zadarmo.... Citovat
Zazimir Odesláno 21. listopad 2013 Odesláno 21. listopad 2013 Já dělám v oboru, nejlepší je stavit se u majitele příslušného potrubí a domluvit se v úředních hodinách s ním. Demontovatelnou stavbu mohou povolit. Je ale nutné počítat s tím, že v případě poruchy to stání srovná bagr se zemí, pokud se před tím nedemontuje. Ale u nás je domluva možná, tak předpokládám, že i u Vás. Přeložku vodovodu TL 100 počítej minimálně 1000,- Kč (výkop v zeleném) za 1 bm + práce spojená s přepojením. Jo a ještě mne napadlo, že pokud to nepovolí a bude se překládat, bude asi potřebné vodoprávní povolení spojené s územním řízením. Čili nutnost projektu. Pokud vezmeme cenu přeložky kolem 20 000, tak projektant může chtít 1000,- Kč. A samozřejmě nakonec geodetické zaměření, to je různé podle geodetické společnosti a délky liniové stavby něco kolem 2 500,-Kč. [upravil dne 21/11/13 07:40 od Zazimir] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.