Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

caute, mam taky problem, ze pod autom mi ostava mala olejova kvapka,mam motor 2,2 HDI, patral som odkial to ide a zistil som,ze pri hadici ktora ide do sania zo spodu je taky ventil, ktory prepusta olej a tade mi to stecie pomotore az dole.

Prikladam foto, cervenym kruzkom som oznacil ventil, odkial mi to prepusta olej.

Mal uz niekto takyto problem?

Vyriesi sa to vymenou toho ventilu?

post-45971-14109634034671_thumb.jpg post-45971-14109634035077_thumb.jpg

Odesláno

vies co turbo to nie je, turbo mi prepustalo cez intercooler, velmi mi tieklo, v marci som kupil repasovane turbo a odvtedy cen intercooler netecie olej, takze podla mna to turbom nebude

Odesláno

tak tema ventilama nam to prolina taky, jak na 406 tak i na 607 (akorat nahore maji jeste nejaky stelovaci kriz), oba (i ten horni) zespodu trochu propousteji olej, je to skoro nic, ale po case je to uz znatelny, kape to na starter a po jedne hadicce to stece i dal bokem, predpokladam ze nezbyde nic jineho nez poridit nove, pokud se to neda nejak pretesnit.

Odesláno

jj, to je mi jasny, v tech malych hadickach je podtlak, ale co jsem koukal dovnitr toho ovladaciho elementu, tak jsem si rikal jestli se to nedostava skrz klapku k tem ventilum pres osu nataceni, pokazde, kdyz dam prst pod ty dva ventily tak naspodku (na obr zvyrazneno v kruhu) kde vyustuje nejaky sroub stelovani? nevim presne, je kapka oleje

post-41825-14109634038814_thumb.jpg

• O 4 týdny později...
Odesláno

a nemal si olej aj v tej kratkej pokrivenej hadici..? na tychto autach nic neobvykleho.. sa mi zda ze je to sanie napojene az na turbo ale teraz neviem isto...a tieto motory casto presakuju na turbe a v sani byva olej.. minule sme odtial kamaratovi vyliali 1dcl oleja.. ale ktovie ako dlho sa to tam zbieralo... vycisti to a ak pusta vela oleja po kratkom case tak potom to ries...

Odesláno

Nerieš klapky a ventily.To je olej z turba a odvetrania motora.Vy čisti hadice aj intercooler zvnútra prepláchi neja kým odmasťovadlom a potom saponátom.Preventívne cca raz za pol roka - vyhneš sa riziku,že ti olej nasaje a motor chytne na olej.Ak si menil turbo,tak toho oleja by tam malo byť už menej,ak je dobre zrepasované.

Odesláno

len tomu nerozumiem, ze pred repasom turba mi velmi tiekol olej cez intercooler a na tomto ventile nic netieklo po repase vobec netece olej cez intercooler.

Tak to skusim vycistit

Odesláno

jaj a k tomu zbieraniu oleja, turbo bolo vymene v marci, takze asi nejakych 8 - 9 mesiacov neboli tie hadice rozoberane, takze asi to nebude od veci pozret a vycistit

Odesláno

U naseho to take odkapavalo tak jsem tam omotal po vycisteni sani kus hadru a ten cas od casu vymenim-je to sice spis prasecina ale videt to neni je to pod krytem ucel to plni a starter neni od oleje vcetne vseho okolo....

Napsal bych dan za \"turbo\" a najezd km.

Odesláno

Ne nevihorel a asi neni proc.

Nebudu obhajivat tuto cunacinku ale neni omotany hadr kolem sani a omotany hadr ze ktereho kape olej kolem sani.

Ono kdyz se to vycisti tak to nekape ale spis jen vzlina a ten hadr tam je jen \"pro jistotu\" navic se meni tak ze tam neni na vecne casy....

Pokud je turbo Ok olej \"nebere\" a odvetrani motoru je podobne.

A posledni vsuvka pokud jsem meril teplotu na tom deklu malokdy byla i v lete prez 85°C ono disel se hreje o poznani mene nez benzin.

ALE JAK JSEM NAPSAL NEOBHAJU JU TO!

Odesláno
Tak tady to je ale ne ze se budete smat :D - vim ze to neni Ok ale plni to ucel 100%

je to zaujimave riesenie:) ale si nan netrufnem:)

[Edited on 6/12/13 20:16 by dodS12]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...