kveton Odesláno 28. říjen 2013 Odesláno 28. říjen 2013 Ahoj kluci, nemá náhodou někdo doma k zapůjčení elektrickou brusku na sádrokarton? Dělám stropy ručně a je to peklo Citovat
JimBeem Odesláno 28. říjen 2013 Odesláno 28. říjen 2013 Mlynář to znám... no když se nikdo nenajde, asi bych zkusil půjčovnu nářadí. Citovat
kveton Odesláno 28. říjen 2013 Autor Odesláno 28. říjen 2013 no jasně, to je druhá varianta, ručně to odmítám dělat Citovat
kveton Odesláno 29. říjen 2013 Autor Odesláno 29. říjen 2013 V půjčovnách za to chtěj cca 400/den, ale koukal jsem na Aukro a maj tam brusky za 3290kč, což by se možná vyplatilo. Nemá s ní někdo zkušenost? Citovat
Voighta Odesláno 29. říjen 2013 Odesláno 29. říjen 2013 Osobně bych radši šel do tý z půjčovny, protože tam budou mít profesionální. Za ty 3 tisíce bude stát asi pěkně za ... V práci máme na prodej za 16 bez daně. Nehledě jak často jí potom využiješ. Citovat
kveton Odesláno 29. říjen 2013 Autor Odesláno 29. říjen 2013 no nevyužiju, poslal bych jí zase dál Citovat
Hadra Odesláno 29. říjen 2013 Odesláno 29. říjen 2013 Jak si kdo zatmelí, tak si i zabrousí . Je to peklo, ale není to tak strašný když tam máš tmelu tak akorát, hlavně mi přijde že v ruce máš daleko větší cit než v té brusce. Brousili jsme za den v poho celou dřevostavbu ( stropy ) Citovat
oddie Odesláno 29. říjen 2013 Odesláno 29. říjen 2013 Jak to vypadá? Dotaz mi vyhodil celou škálu vibračních brusek, včetně takové, co jsem koupil asi za 15 stovek na dřevo... Citovat
kveton Odesláno 29. říjen 2013 Autor Odesláno 29. říjen 2013 Hadra: To máš pravdu, ale mě z toho fakt bolí ramena jak hovado. Asi to bude i tim, že jsem to tmelil já Někde mam dost schody a to se brousí naprd, hold je vidět, že nejsem profík Oddie: takhle http://aukro.cz/bruska-na-sadrokarton-a-podlahy-zirafa-vyprodej-i3645860372.html Citovat
Agrafik Odesláno 29. říjen 2013 Odesláno 29. říjen 2013 Jeden tmel na hrubou práci nanesený tak, aby se nemuselo bousit a na finále pak použít nějaký finiš tmel a ten se brousí parádně. Citovat
Hadra Odesláno 29. říjen 2013 Odesláno 29. říjen 2013 Přesně tak, výplňovej tmel stáhnout jen do spar a všechny cance okolo stáhnout. Potom zlehka přejet, strhnout nějaký ten otřep, přejet znovu páč se trochu propadl, znova ho brusnou a hodit finiš.Hodně ho roztahovat, klidně nerezovým hladítkem, špachtle je úzká ( hlavně u přechodů kdy nemáš u sebe ztenčené hrany ). Pak se to brousí \"na oko\" a na přejetí rukou nesmí být cítit přechod. A nemá smysl tlačit, fakt se to brousí jen zlehka. Stejně když to zespoda nasvítíš tak uvidíš nerovnosti. Citovat
JimBeem Odesláno 29. říjen 2013 Odesláno 29. říjen 2013 Myslím, že teď už je na rady jak tmelit pozdě Ale Já to dělal nerezovým hladítkem.... japonku (30cm široká špachtle s šikmou rukojetí) sem ani nevyužil a nemusel sem tolik brousit. No šel bych do té půjčovny, dobře si to naplánoval a za jeden den to musíš sfouknout. Než udtrácet 4 tácy za nějaké šméčko a pak se to pokoušet ještě prodat. Citovat
kveton Odesláno 29. říjen 2013 Autor Odesláno 29. říjen 2013 pozdě ještě neni, díky za rady. Natmelenej mam zatim jen kousek, beru to hladítkem do široka (teda snažim se) a musim uznat, že je to čím dál lepší s tim finišem to zkusim, to jsem nevěděl, dávam tam normální od knaufu a ten je tvrdej jak sviňa Citovat
Šalda Odesláno 29. říjen 2013 Odesláno 29. říjen 2013 Dělal sem sádrokartony u firmy, a vždy jsme brousily ručně, bruskou to neuděláš tak \"čistě\" Jak píšou kluci, první dvě vrstvy tmelu, my použivali uniflott, pěkně do hladka roztáhnout, a po zaschnutí stačí jen přelíznout finish pastou, která je jemná a líp se brousí, více méně stačí jen lehce přejet smirkem a je hotovo. Když jsem u firmy nastoupil, tak mě to učil \"mistr\" tmelař, a pořád říkal: Nikam nespěchej, dělej to pomalu a poctivě, nebo potom při broušení na tom necháš ruce. A měl pravdu, první měsíc dva jsem opravdu broušení nesnášel, ale jak jsem to dostal do ruky šlo to jedna báseň. Citovat
Hadra Odesláno 29. říjen 2013 Odesláno 29. říjen 2013 Nejlíp se mi osvědčil tmel Vario od Rigipsu. A nebo už namíchanej obyčejnej DenBraven, ale ten je tvrdší. A hrubej Uniflot od Knaufu. Hlavně je to o tom, dostat to do ruky a extra se s tím nepárat, stahovat co nejvíc to jde a nenechávat tam otřepy. Té finišky tam fakt stačí jen to jakoby \"zašpinit\" Já to dělám tak jak jsem to napsal, kolega dával výplňovej jen jednou, přeletěl brouskem a potom jel finiš. Já to najednou neumím, tak to dělám na 2x, ale zas brousím o jednou navíc. Citovat
kveton Odesláno 9. listopad 2013 Autor Odesláno 9. listopad 2013 tak jsem to nakonec vyřešil vibrační bruskou a jde co v pohodě Citovat
JimBeem Odesláno 10. listopad 2013 Odesláno 10. listopad 2013 A máš ji pichlou na vysavač, nebo to dejcháš po kilech? Když sem dělal parkety, připojil sem vysavač na popel, ze zběrnáho dvora si donesl dvě hadice na vysavač a hurá na to a nebyl nikde bordel. Citovat
kveton Odesláno 10. listopad 2013 Autor Odesláno 10. listopad 2013 no, mam to sice připojený na vysavač, ale přesto to dejchám po kilech Citovat
vendelinek Odesláno 10. listopad 2013 Odesláno 10. listopad 2013 prachovej filrt na hubu nemáš,jo? čuně http://obchod.klimafil.cz/obchod/respiratory-filtracni-polomasky/ http://www.e-zelezarstvi.cz/rucni-naradi/ochranne-pomucky/rousky-proti-prachu-a-respiratory [upravil dne 10.11.2013 15:07 od vendelinek] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.