Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

El. bruska na sadrokarton - nemá někdo k zapůjčení?

Recommended Posts

Odesláno

V půjčovnách za to chtěj cca 400/den, ale koukal jsem na Aukro a maj tam brusky za 3290kč, což by se možná vyplatilo. Nemá s ní někdo zkušenost?

Odesláno

Osobně bych radši šel do tý z půjčovny, protože tam budou mít profesionální.

Za ty 3 tisíce bude stát asi pěkně za ... V práci máme na prodej za 16 bez daně. :)

Nehledě jak často jí potom využiješ.

Odesláno

Jak si kdo zatmelí, tak si i zabrousí :aut. Je to peklo, ale není to tak strašný když tam máš tmelu tak akorát, hlavně mi přijde že v ruce máš daleko větší cit než v té brusce. Brousili jsme za den v poho celou dřevostavbu ( stropy )

Odesláno

Přesně tak, výplňovej tmel stáhnout jen do spar a všechny cance okolo stáhnout. Potom zlehka přejet, strhnout nějaký ten otřep, přejet znovu páč se trochu propadl, znova ho brusnou a hodit finiš.Hodně ho roztahovat, klidně nerezovým hladítkem, špachtle je úzká ( hlavně u přechodů kdy nemáš u sebe ztenčené hrany ). Pak se to brousí \"na oko\" a na přejetí rukou nesmí být cítit přechod. A nemá smysl tlačit, fakt se to brousí jen zlehka. Stejně když to zespoda nasvítíš tak uvidíš nerovnosti.

Odesláno

Myslím, že teď už je na rady jak tmelit pozdě :D Ale Já to dělal nerezovým hladítkem.... japonku (30cm široká špachtle s šikmou rukojetí) sem ani nevyužil a nemusel sem tolik brousit.

No šel bych do té půjčovny, dobře si to naplánoval a za jeden den to musíš sfouknout. Než udtrácet 4 tácy za nějaké šméčko a pak se to pokoušet ještě prodat. :papa

Odesláno

pozdě ještě neni, díky za rady. Natmelenej mam zatim jen kousek, beru to hladítkem do široka (teda snažim se) a musim uznat, že je to čím dál lepší :)

s tim finišem to zkusim, to jsem nevěděl, dávam tam normální od knaufu a ten je tvrdej jak sviňa

Odesláno

Dělal sem sádrokartony u firmy, a vždy jsme brousily ručně, bruskou to neuděláš tak \"čistě\"

Jak píšou kluci, první dvě vrstvy tmelu, my použivali uniflott, pěkně do hladka roztáhnout, a po zaschnutí stačí jen přelíznout finish pastou, která je jemná a líp se brousí, více méně stačí jen lehce přejet smirkem a je hotovo.

Když jsem u firmy nastoupil, tak mě to učil \"mistr\" tmelař, a pořád říkal: Nikam nespěchej, dělej to pomalu a poctivě, nebo potom při broušení na tom necháš ruce. A měl pravdu, první měsíc dva jsem opravdu broušení nesnášel, ale jak jsem to dostal do ruky šlo to jedna báseň.

Odesláno

Nejlíp se mi osvědčil tmel Vario od Rigipsu. A nebo už namíchanej obyčejnej DenBraven, ale ten je tvrdší. A hrubej Uniflot od Knaufu. Hlavně je to o tom, dostat to do ruky a extra se s tím nepárat, stahovat co nejvíc to jde a nenechávat tam otřepy. Té finišky tam fakt stačí jen to jakoby \"zašpinit\" Já to dělám tak jak jsem to napsal, kolega dával výplňovej jen jednou, přeletěl brouskem a potom jel finiš. Já to najednou neumím, tak to dělám na 2x, ale zas brousím o jednou navíc.

• O 2 týdny později...
Odesláno

A máš ji pichlou na vysavač, nebo to dejcháš po kilech? :D Když sem dělal parkety, připojil sem vysavač na popel, ze zběrnáho dvora si donesl dvě hadice na vysavač a hurá na to a nebyl nikde bordel.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...