Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P407 2.0 HDI 135k po 220 tis. km - nejčastější závady a jak nenaletět při koupi.

Recommended Posts

Odesláno

Udělal bych proplach novým olejem a nalil tam třeba ten Total. Nestojí to svět a normu plní.

Odesláno (upraveno)

dik.

vzal jsem nakonec na Alze total fluide LDS

EDIT:
no tak vyreseno🙂 Vzhledem k tomu ze to zmizelo v podstate behem 10 minut kdy jsem si vsiml problemu tak jsem ani nic jineho necekal viz foto. Nalil jsem jen zkusebne a koukal pod auto...
Jeste jsem pod nim nebyl , ale mohlo by to byt jen gufero?

servo.jpg

Upraveno uživatelem rhinos
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

asi si tohle téma přivlastním.
Servo už tehda dořešeno opravou vedení a rozhodnutím už nevyužívat služeb mého původního servisáka.
Důvodem byla špatná práce při výměně převodovky.

Nemá někdo na tip na "pomůcku" pro stlačení pístu při výměně brzdových destiček?
Koukal jsem na YT a tam má na to nějaký "udělátor"😃

https://www.youtube.com/watch?v=jGz0K0UKy6s&ab_channel=autodoc.cz

Odesláno (upraveno)

dik za tip

Nakonec jsem koupil tohle:
https://www.alza.cz/auto/stlacovak-brzdovych-pistu-sada-12ks-d4850034.htm
A úspěšně vyměnil.
Akorát se mi těsně před tím rozsvítila chyba brzdového systému a pedál zabíral až úplně dole.
Po výměně mi to příjde OK ,ale chyba svítí stále.
Když jsem na to koukal tak brzdovka je pod ryskou. Další věc co mi v teď už bývalém servisu měli vyměnit a mě nenapadlo jejich práci do detailů kontrolovat.
Takže předpokládám ,že to svítí protože je ji tam málo nebo je to zavzdušněné?
Když budu dolévat a vlastně nevím co tam teď je...
Dolít nebo raději udělat novou náplň?

Upraveno uživatelem rhinos
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Pokud svítí kontrolka tak je to protože je málo brzdovky, můžeš zkusit trochu dolít, určitě tam bude DOT 4. Pokud nevíš kdy byla měněna tak ji potom můžeš vyměnit, tím se nic nepokazí, ale je potřeba pořádně odvzdušnit včetně kostky abs a to se dělá přes diag 

• O 10 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

chlapci skuseni, mam otazku. Daju sa opajdat kilometre aj v servisnej zone diagnosiky. Lebo ta nepusti u PSA k vymazaniu zavad, kym sa nezapisu kilometre...

Mam original diagnostiku, ale nikdy som sa nevenoval problematike upravy stavu tachometra, takze neviem.

Pytam sa preto, lebo idem kupit 407 z roku 2006, ktora fakt vyzera vynikajuco, ale tych 199 500km na tachometri sa mi nezda realne.

Upraveno uživatelem Zdeník
doplnenie
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Jak píše Honza, jedině z děníku závad pokud ho někdo nevymazal. Jinak z mojí osobní zkušenosti, neřeš kilometry ale celkový stav auta :) Mám jako koníček 407ky ,měl jsem jich tady už hodně, a´t už na díly tak opravu a prodej nebo servis. A co se týče těch levnějších, tak v nejlepším stavu bylo auto co mělo na budíku 450tis protože se pán staral vyloženě vzorně :) Před pár dny jsem tu měl sedana 1.8i co mělo najeto necelých 150tis a byla to tragédie, paní servis moc neřešila a do servisu jela až svítila nějaká kontrolka nebo se něco pokazilo...

• O 4 měsíce později...
Odesláno

nejak jsem se dostal u svého auta k tachometru 480 tis.km, mam tak 35 tis ročně nájezd. Můžu ríct, že absolutně nemam problém jet kamkoliv,fakt mu veřím. Olej po 15 tis a celou dobu Maxx MotionDiesel.  Kazdy týden komletně umytí  a vysavaní. Smazat mu 300 tis. nikdo nic nepozná. Motoricky jede tichoučko, prostě nechapu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...