Návštěvník Odesláno 1. červenec 2021 Odesláno 1. červenec 2021 Pokud tam nemáš něco jiného, měla by tam být kapalina oranžové barvy s normou PSA S71 2710. https://oleje-pema.cz/zbozi/hydraulicky-olej-total-fluide-da-1l_33625 Citovat
Návštěvník Odesláno 1. červenec 2021 Odesláno 1. červenec 2021 Udělal bych proplach novým olejem a nalil tam třeba ten Total. Nestojí to svět a normu plní. Citovat
rhinos Odesláno 1. červenec 2021 Odesláno 1. červenec 2021 (upraveno) dik. vzal jsem nakonec na Alze total fluide LDS EDIT: no tak vyreseno Vzhledem k tomu ze to zmizelo v podstate behem 10 minut kdy jsem si vsiml problemu tak jsem ani nic jineho necekal viz foto. Nalil jsem jen zkusebne a koukal pod auto... Jeste jsem pod nim nebyl , ale mohlo by to byt jen gufero? Upraveno 5. červenec 2021 uživatelem rhinos Citovat
rhinos Odesláno 19. září 2021 Odesláno 19. září 2021 asi si tohle téma přivlastním. Servo už tehda dořešeno opravou vedení a rozhodnutím už nevyužívat služeb mého původního servisáka. Důvodem byla špatná práce při výměně převodovky. Nemá někdo na tip na "pomůcku" pro stlačení pístu při výměně brzdových destiček? Koukal jsem na YT a tam má na to nějaký "udělátor" https://www.youtube.com/watch?v=jGz0K0UKy6s&ab_channel=autodoc.cz Citovat
HonzaZ Odesláno 19. září 2021 Odesláno 19. září 2021 Třeba toto https://www.uni-max.cz/produkty/autotechnika/opravy-brzd/opravy-kotoucovych-brzd/sada-pro-vymenu-brzdovych-desticek , nebo můžeš použít velký šroub s maticí a podložkami. Někde jsem to kdysi popisoval i s fotkou Citovat
rhinos Odesláno 19. září 2021 Odesláno 19. září 2021 (upraveno) dik za tip Nakonec jsem koupil tohle:https://www.alza.cz/auto/stlacovak-brzdovych-pistu-sada-12ks-d4850034.htm A úspěšně vyměnil. Akorát se mi těsně před tím rozsvítila chyba brzdového systému a pedál zabíral až úplně dole. Po výměně mi to příjde OK ,ale chyba svítí stále. Když jsem na to koukal tak brzdovka je pod ryskou. Další věc co mi v teď už bývalém servisu měli vyměnit a mě nenapadlo jejich práci do detailů kontrolovat. Takže předpokládám ,že to svítí protože je ji tam málo nebo je to zavzdušněné? Když budu dolévat a vlastně nevím co tam teď je... Dolít nebo raději udělat novou náplň? Upraveno 25. září 2021 uživatelem rhinos Citovat
sharpers Odesláno 11. listopad 2021 Odesláno 11. listopad 2021 Pokud svítí kontrolka tak je to protože je málo brzdovky, můžeš zkusit trochu dolít, určitě tam bude DOT 4. Pokud nevíš kdy byla měněna tak ji potom můžeš vyměnit, tím se nic nepokazí, ale je potřeba pořádně odvzdušnit včetně kostky abs a to se dělá přes diag ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Zdeník Odesláno 11. září 2022 Odesláno 11. září 2022 (upraveno) chlapci skuseni, mam otazku. Daju sa opajdat kilometre aj v servisnej zone diagnosiky. Lebo ta nepusti u PSA k vymazaniu zavad, kym sa nezapisu kilometre... Mam original diagnostiku, ale nikdy som sa nevenoval problematike upravy stavu tachometra, takze neviem. Pytam sa preto, lebo idem kupit 407 z roku 2006, ktora fakt vyzera vynikajuco, ale tych 199 500km na tachometri sa mi nezda realne. Upraveno 11. září 2022 uživatelem Zdeník doplnenie Citovat
HonzaZ Odesláno 11. září 2022 Odesláno 11. září 2022 Při mazání chyb je jedno jaký stav km tam napíšeš. Někdo ho tam nepíše vůbec a jenom to odklikne. Citovat
Zdeník Odesláno 11. září 2022 Odesláno 11. září 2022 Aha, cize odtial zistim velke gulove, co sa tyka realneho stavu tachometra.... Citovat
ozzy56 Odesláno 11. září 2022 Odesláno 11. září 2022 jestli auto jezdilo do autorizáku na servis a opravy (kdekoliv v Evropě), bude mít záznam včetně ujetých kilometrů Citovat
Zdeník Odesláno 11. září 2022 Odesláno 11. září 2022 No budem dufat ze ano, lebo bolo dovezene na SK v 01.2022. Sice neviem odkial, ale vzhladom na celkovo pekny stav bolo zrejme poctivo servisovane. Citovat
HonzaZ Odesláno 11. září 2022 Odesláno 11. září 2022 Jedině origo dia mrknout do deníku závad. Pokud nebude vymazán, tak by tam stav km mohl být. Citovat
Zdeník Odesláno 12. září 2022 Odesláno 12. září 2022 takze dennik zavad bol, posledny zaznam 04.2021, stav tach 187 400km. Teraz je takmer 200, to by sedelo. Dakujem za rady chlapci. Péťa ohodnotil 1 Citovat
sharpers Odesláno 17. říjen 2022 Odesláno 17. říjen 2022 Jak píše Honza, jedině z děníku závad pokud ho někdo nevymazal. Jinak z mojí osobní zkušenosti, neřeš kilometry ale celkový stav auta Mám jako koníček 407ky ,měl jsem jich tady už hodně, a´t už na díly tak opravu a prodej nebo servis. A co se týče těch levnějších, tak v nejlepším stavu bylo auto co mělo na budíku 450tis protože se pán staral vyloženě vzorně Před pár dny jsem tu měl sedana 1.8i co mělo najeto necelých 150tis a byla to tragédie, paní servis moc neřešila a do servisu jela až svítila nějaká kontrolka nebo se něco pokazilo... Citovat
mira206 Odesláno 8. březen 2023 Odesláno 8. březen 2023 nejak jsem se dostal u svého auta k tachometru 480 tis.km, mam tak 35 tis ročně nájezd. Můžu ríct, že absolutně nemam problém jet kamkoliv,fakt mu veřím. Olej po 15 tis a celou dobu Maxx MotionDiesel. Kazdy týden komletně umytí a vysavaní. Smazat mu 300 tis. nikdo nic nepozná. Motoricky jede tichoučko, prostě nechapu. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.