Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ztracený klíč na Peugeot 206 a kódování nového

Recommended Posts

Odesláno

Peťo, tu anténu jsem měl venku, abych na konektoru změřil, zda jde ne ni napájení. Novou jsme samozřejmě neměli. S novější dia se to už chovalo jakoby to chtělo načíst klíček, ale asi bude problém opravdu v tom klíčku, resp. čipu.

Odesláno

Nedalo me to a sel jsem badat.

Predesilam ze je to mimo tema a na nasi P406 MUX. :D

Klic jsem pilepil pairovou paskou ke spinacce bez zasunuti klice / tim \"simuloval\" jen cip.

A zjistil jsem nasledujici: (pouziju citaci)

Ale nebudes zamykat na dalku. - Ano to je pravda dalka sice funguje ale zamky ne.

A bude porad piskat ze mas klic ve spinacce. - u naseho se nic nekonalo upozorneni nebylo.

A bude blbnoout osvetleni interieru :myslim:myslim - u naseho osvetleni zhaslo radio se po chvilce vypnulo zdalo se ze je to Ok.

Neberte to jako brani za slovo ale jen napad dotazeny do konce.

Diag.nebyla pripojena ani jiny merak/odber/.

Tak ze napad prilepeni chipu neni spatne ale spis jako nouzovka - te dalky by byla skoda.

:papa

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak poslušně tedy hlásím že jsem překvapen. Nejen že klíček i s prací vykalkulovali na zhruba 1300Kč ale na místě se zjistilo že je to ještě levnější. No celkem klíček i práce za 953Kč. Já neměl čas jel tam můj šéf ale bez problému mu automobil předali. No jsem příjemně překvapený kvalitou práceu Domanský Kyje Peugeot asi tam po téhle zkušenosti začnu jezdit častěji. Tohle jsem teda nečekal. :myslim

• O 1 rok později...
Odesláno

Ahoj

Tak i můj klíč "dostal nožičky" :(

V Peugeotu mi řekli 4 500 Kč mat a 1 000 Kč práce.

Nechá se to někde sehnat levněji?

Musí to být originál klíč?

Díky

Odesláno

Já jsem teď na 406 kupoval v Peugeotu komplet klíč s dálkou za cca 2800Kč i s nakodováním

Odesláno

Jestli máš ještě druhej klíč, tak bych to asi zas tak neřešil. Z klíče vyndat imo,nalepit ke spínačce. Na aukru nebo někde jinde koupit další klič a v klíčařství nechat vybrousit. Vyjde to cca na 400 Kč a nastartuješ objema klíči. Možná bych jěště nechal odhlásit ztracený klíč.

• O 3 roky později...
Odesláno

ahoj,

koupil jsem taky auto jen s jedním klíčem, další nenašli. Rád bych měl rezervní, kterým se dostanu do auta i nastartuju, dálku u něj klidně oželím. V Peugeotu mi před časem řekli něco kolem 1500 Kč. Přečetl jsem tu několik diskuzí, ale nemám to nějak ucelené. Nevím třeba jaký čip by měl být k mému autu P206 SW, r.v.2003, 1,6/80kW. Když současný klíč rozeberu najdu to někde uvnitř napsané? V jedné z diskuzí se psalo, že snad od r. 2001 by měl být ID46 (Transponder chip PCF7961)? Potom by možná šlo použít tento klíček ? Vypadá stejně jako ten co mám. Jde mi o co nejrozumnější cenu. Počítám cena  + asi 200 Kč v zámečnictví + ?? u někoho kdo ho bude umět nakódovat, poradili byste někoho v Brně a na kolik to asi přijde?

Rád něco ušetřím, pokud se takto spolehlivě dostanu k funkčnímu klíči.

Variantu lepení čipu ke spínací skříňce si nechám až nakonec.

Díky.

Odesláno

Ano je tam ID46, nakodovat to není problém s origo diagnostikou, ale potřebuješ pin k BSI jednotce k nakodování.. pokud jej nemáš, zjistí ti ho za nějaký peníz v Peugeotu

Kopírování klíče bych nedělal a to z důvodu, že nevíš kolik klíčů máš aktuálně v jednotce uložených a hlavně kdo je vlastní...  

Odesláno (upraveno)

takže bys použil variantu s čipem u spínací skříňky? Protože když tento klíč poškodím nebo ztratím, tak se ani nedostanu do auta. Je to bývalé firemní auto a další klíč / klíče se během času ztratily, nemyslím, že by někdo čekal na to až si tento střep ukradne.

Upraveno uživatelem ropman
překlep
Odesláno (upraveno)

Ne. Přijdeš ke klíčaři s klíčem, on vyfrézuje železo. Potom tvůj klíč strčí do chytré skříňky, načte si jeho signál. Potom do toho přístroje strčí nový klíč, který uvnitř obsahuje programovatelný čip, a naprogramuje ho přesně jako tvůj starý. Tak vzniknou dva identické klíče, jak tvarem, tak čipem. Nový klíč nebude mít dálkové ovládání. Cena snad 800. V autě není třeba nic zapisovat diagnostikou.

ChouLu popisuje jiný případ. Necháš vyfrézovat železo. A krom toho koupíš nebo seženeš čip správného typu (!!!). Zajedeš k diagnostice, oni budou chtít KEYCODE (pokud nemáš, tak 500 nebo po známosti). Pak napojí diagnostiku, vymažou všechny klíče a pak naučí do auta tvůj původní klíč a také nový čip. Diagnostika taky něco stojí, podle známosti, čip a frézování taky.

Anebo si v Peugeotu objednáš nový klíč podle VIN. Učení (zapsání) do auta diagnostikou a KEYCODE je stejný jako minule. Můžeš se ještě rozhodnout, zda bude s dálkou nebo bez.

Upraveno uživatelem P607Olda

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...