Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím a omlouvám se za založení nového dotazu (nenašel jsem informaci)

Zeptám se, chci měnit olej v 1.6 HDI 80kw fap, do teď tam byl 10w-40 a já přemýšlím o olejích Total konkrétně ale 5w-30. Je velký problém takhle změnit viskozitu ? :) Lepší olej dávám pro klid duše :) Díky

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Mám síce ford 1.6TDci 80kW s DPF ,ale je to motor od PSA a chcem len povedať,že som mal tiež v aute nejaký 10W-40 a prešiel som na ford formula f 5W-30 a po výmene som mal iba problém s kontrolkou oleja,ale po výmene čidla sa to už neprejavilo a motor je trochu hlasitejší. Inak ok.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím,

Měl bych takový dotaz. Mám P407sw, 2.0 HDI, 100kw s FAP a majitel přede mnou tam lil TOTAL 5w-30 INEO a měnil to po 30 tkm. To mi přijde celkem dost a rád bych začal ten motor šetřit. Byla by možnost měnit to po 15 tkm a dát tam TOTAL 5w-40?

Děkuji

Odesláno

Měnit po 30tis.km není dobré....Pokud tam máš stále FAP tak tam dej to co tam dával doteď ( Total 5w30 INEO) a měň po max. 15tis.km. Pokud už FAP nemáš, dej Total QUARTZ 5w40, ten ineo je právě kvůli šetření toho FAPu

Odesláno

Mi právě někdo říkal, že originál by tam měl být ten 5w-40. Tak děkuji za radu. Ono to chce šetřit, když to už má za sebou přes 240tkm :-D

Odesláno

Přesně jak píše Dančák. Ono PSA před nástupem LowSaps olejů doporučovalo Total 5W40 (např u mě do starší C5tky FAP), ale dnes je situace jiná a používají se tak i zpětně LowSaps oleje (např. INEO).

[upravil dne 12/11/13 18:51 od rootsky]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

tak já se taky přidám, prosím nekamenovat :mad:

mám 407 2.0 origo bez FAP, předešlý majitel tam dával 5W-30 INEO, mám ho tam dát také nebo mohu použít 5w-40 QUARTZ.

Díky Honza

• O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...