Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Netuším co máš za mobil, ale dnes i ty neobyčejnější \"šlupky\" mají BT komunikaci a sluchátko taky pořídíš za pár kaček. Soudím, že se to vyplatí než si pak do koce života drbat halvu pro nějaký malér.

Odesláno
a) pokud jde o toho kurýra, vysílačka externím sluchátkem nedisponovala

b) pokud jde o můj osobní telefon - taky ne (holt nemám dotykáč s tisícem nesmyslů, ale telefon umožňující mi spojení se světem).

Vše o této problematice z mého pohledu je o něco výš.

Mě se ty odpovědi zdají hodně podobné jako když jsi tu nedávno obhajoval, že \"musíš\" s dodávkou jezdit rychle protože...

... tohle fakt neberu. Je to jen výmluva. I ty nejobyčejnější mobily se dodávají automaticky se sluchátky s mikrofonem aspoň 5 let.

Odesláno

BT sada tiež nerieši všetko. Poviem pravdu, že niekedy si telefonáty doslova nechávam do auta. Druhá vec je, keď Vám niekto volá, niekedy, človek musí povedať aspoň prepáč, zavolám za 10´.... Napriek tomu, že mám BT, a využívam, ho, nie je to ono. Keď prichádza hovor, pozriem , kto volá, samotný hovor tiež odpútava pozornosť. Zasa keď niekoho volám, musím ho vyhľadať v zozname, síce hľadím v zornom poly, ale sústreďujem sa na iné ako na cestu. Čiže ani cez BT to nie je celkom bezpečné, akorát, že nedostanem pokutu. Zas na druhej strane, pri troche rozumu, sa to dá zvládnuť, ale určite nie tak, že v jednej ruke bageta, v druhej kola, a ešte plecom pridržujem mobil.

Odesláno

Medvěde nechci se Tě dotknout ale na Džbáně jsem si všiml co máš za \"telefon\" a věz, že zainvestovat do něčeho alespoň TROCHU moderního co už má bluetooth a koupit za litra bluetooth handsfree by se vyplatilo ;) Také se bráním mobilům s operačním systémem, naštěstí stále ještě natrhu jsou i ty \"blbé\" co umí především psát SMS a volat :)

Guest servisman
Odesláno

Dokud to šlape proč měnit ? Ale to je každým z nás co a jak :)

Guest servisman
Odesláno

Plně souhlasím měl jsem kolegu ještě s 5110 a fungovala mu zatím dobře

Odesláno

Medvěde, myslím že máš N6230i a ta modrý zub (bluetooth) umí určitě, když už ho uměla i N6310i

Myslím, že bys to alespoň mohl vyzkoušet.

Když jsem měl auto používal jsem lehký handsfree od motoroly, krásně padlo do ucha, neobtěžovalo mě ani trošku

Nebo se nechá koupit jetá pevná handsfree v ceně pár stokorunáčů a spojit to s rádiem, které se stlumí, když přichází hovor (to bylo druhé řešení)

Odesláno

Jak píše: Pacho, HF ani BT de fakto nic neřeší, člověk se soustředí na hovor a moc nesleduje provoz atd. :(

[upravil dne 9/9/13 22:26 od Haryk]

Odesláno
Ono už párkrát jsem viděl i policii jak telefonuje za jízdy takže super příklad pro ostatní ;)

Zákon číslo 361/2000 Sb. pozdějším znění zákona, ustanovení § 7

(1) Řidič nesmí

a) předat řízení motorového vozidla osobě, která nesplňuje podmínky § 3 odst. 3,

b) obtěžovat ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích ani jiné osoby zejména nadměrným hlukem, znečišťováním ovzduší, rozstřikováním kaluží, bláta nebo zbytečným ponecháním motoru stojícího vozidla v chodu,

c) při jízdě vozidlem držet v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení.

d) kouřit při jízdě na motocyklu, na mopedu a na jízdním kole,

e) na druhém sedadle motocyklu přepravovat osobu mladší 12 let.

(2) Řidič vozidla hromadné dopravy osob nesmí ve vozidle kouřit a za jízdy jíst a pít, bavit se s přepravovanými osobami a vpouštět je do prostoru vyhrazeného pro řidiče, rozjíždět se před uzavřením dveří a otevírat dveře před zastavením.

(3) Řidič vozidla taxislužby a příležitostné osobní silniční dopravy10) nesmí při přepravě osob ve vozidle kouřit.

(4) Řidič motorového vozidla o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3 500 kg, zvláštního vozidla nebo jízdní soupravy musí jet ze svahu se zařazeným rychlostním stupněm. Řidič motorového vozidla o maximální přípustné hmotnosti nepřevyšující 3 500 kg musí tak učinit, jestliže to vyžaduje bezpečnost jízdy.

(5) Ustanovení odstavce 1 písm. c) se nevztahuje na řidiče vozidla bezpečnostních sborů, ozbrojených sil a vojenského zpravodajství při plnění služebních povinností, řidiče vozidla obecní policie při plnění jejích povinností a řidiče vozidel jednotek požární ochrany a zdravotnické záchranné služby při řešení mimořádných událostí.

Tolik na vysvětlenou.

Jinak telefonovat za jízdy se nevyplácí.

[upravil dne 10/9/13 13:08 od OK406]

Guest servisman
Odesláno

pokud vím tak policie má vysílačku a je tam spolujezdec a ne řidič s mobilním telefonem a smál se jak malá Jarda. Nehledě ještě odbočoval do ulice kde je zákaz odbočení. Kdyby plnil služební povinnosti zapl by majáky a nejel by jal slimák. :papa

Odesláno

PČR a hlavně jejich kamarádi MPci jsou přece protypy nadlidí, kteří můžou všechno (přece kolega kolegu nesejme, že jo).

Nemluvím o telefonu, to je mi šumák, mluvím spíš o odbočování do zákazů, předjíždění tramvají v zastávkách a pod.

[upravil dne 10/9/2013 14:33 od Medvěd]

Guest servisman
Odesláno

plně souhlasím s tebou , každý si vždy hájí svoje teritorium. ;)

Odesláno
pokud vím tak policie má vysílačku a je tam spolujezdec a ne řidič s mobilním telefonem a smál se jak malá Jarda. Nehledě ještě odbočoval do ulice kde je zákaz odbočení. Kdyby plnil služební povinnosti zapl by majáky a nejel by jal slimák. :papa

Honzo to je přesně to co jsem chtěl napsat - napsoto stejná zkušenost tuto neděli v ČB - vytlemenej pilicajt jednou rukou řídí a druhou telefonuje jede pomalu a nepřirozeně kličkuje ve svém pruhu až přijede do křižovatky, kterou zvolna projede na čerstvou červenou protože nekouká a jede podle auta před ním a to mělo už oranžovou...

Druhá historka - stojím cca 2 minuty na přejezdu, blikají červená světla, v dálce vidím vlak a najednou proti mě vychechtanej telefonující saniťák klidnou jízdou projede přejezdem. Neblikal, nehoukal a jel s obyč sanitkou, kterou vozí babičky po vedlejších vesnicích...

Odesláno

Ještě mě napadla jedna příhoda - byl jsem párkrát na obědě jinde než chodím běžně a koukám pánové od Policie si sedají a dávají si ve službě malé pivo... no zakroutil jsem hlavou a zapomněl na to... příště znovu a potřetí to korunovali tím, že hned z hospody šli a před služebnou nastoupili do auta. Od té doby jsem tam nebyl protože bych se asi neudržel... :blicismajlik

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...