maxx3 Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 Zdravím všechny a předem se omlouvám,pokud už někdo toto téma založil. Zajímalo by mne,jak poznám,že mi auto zrovna v tu danou chvíli regeneruje FAP,protože jsem nikde žádnou kontrolku neobjevil a pokud zrovna probíhá regenerace,tak by se neměl vypínat motor. Jenže ,jak bezpečně poznat ,že regenerace právě probíhá? Je tady tolik názorů od různých lidí,že se v tom dá těžko vyznat. Někdo regeneraci ůdajně vůbec nepostřehne a jiným to zase cuká. Ví někdo jak to zaručeně.za jízdy poznat? Díky za odpovědi. Citovat
koblih69 Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 Ani jsi nenapsal co máš za motor... pokud se takto ptáš tak asi stejně nepoznáš, že probíhá tak to neřeš a jezdi Citovat
maxx3 Odesláno 9. září 2013 Autor Odesláno 9. září 2013 Ani jsi nenapsal co máš za motor... pokud se takto ptáš tak asi stejně nepoznáš, že probíhá tak to neřeš a jezdi 2.0 HDI 135 Ale myslím,že je to jedno.Benzín nemá FAP,tudíž neregeruje a hdi-čka to mají asi stejné. Citovat
pyrone Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 no ani nie... na 1.6 to spoznas hned, 2.0 je problem, ja mam na tom nabehane veeeeeeelmi vela kilometrov a nebadam regeneraciu Citovat
maxx3 Odesláno 9. září 2013 Autor Odesláno 9. září 2013 no ani nie... na 1.6 to spoznas hned, 2.0 je problem, ja mam na tom nabehane veeeeeeelmi vela kilometrov a nebadam regeneraciu Mě se stává,že auto každých cca 700 km najednou začne pod plynem jakoby přibržďovat,takové jemné cukání,pak začne cukat celkem dost a po asi 15-20 km to vše ustane a jede zase v poho. Má tohle být ta renegerace? Citovat
007Blackfranky Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 mne sa zase na 1.6HDI zmeni zvuk motora....... ako keby take dunenie. a potom to prestane.... a nema sa vypinat motor vtedy?? co sa stane ked ho vtedy vypnem?, vsimol som si ze chladic v prednej maske vtedy ostava bezat.... Citovat
koblih69 Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 Na 2.0 to o poznáš jen když jsi pozorný... ale nevím k čemu ti to bude. Citovat
maxx3 Odesláno 9. září 2013 Autor Odesláno 9. září 2013 Na 2.0 to o poznáš jen když jsi pozorný... ale nevím k čemu ti to bude. No třeba k tomu,aby se něco nedo-jebalo,když to vypnu před ukončením regenerace. A jak jsem již výše napsal,tak bych chtěl vědět,jetli to, co se mi pokaždé po cca 700 km děje,je regenerace nebo né. Zaráží mne ,že ti to je jedno,jetli si něco pokázíš,kvuli nedomyšlenému produktu francouzkých soudruhů. Citovat
ferinko2 Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 Na 2.0 to o poznáš jen když jsi pozorný... ale nevím k čemu ti to bude. No třeba k tomu,aby se něco nedo-jebalo,když to vypnu před ukončením regenerace. A jak jsem již výše napsal,tak bych chtěl vědět,jetli to, co se mi pokaždé po cca 700 km děje,je regenerace nebo né. Zaráží mne ,že ti to je jedno,jetli si něco pokázíš,kvuli nedomyšlenému produktu francouzkých soudruhů. Nič sa nedoje...Predsa nepôjdeš ďalej ako máš,len aby sa dokončila regenerácia.A ked zastavíš a nechaš motor na voľnobeh aj tak sa zastaví Citovat
koblih69 Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 Hele nevím v čem je nedomyšlený produkt francouzkých soudruhů - náhodu na rozdíl od konkurence tyhle auta regenerují velmi dobře. ProBoha auto je na ježdění a né abych jak idiot třeba dochlazoval turbo před barákem, 2 km před domem vypínal klimatizaci a nebo jezdil kolem parkoviště jen proto, že nedoběhla regenerace... Mám najeto s původním FAPem 210 tis. a nikdy jsem neřešil jestli zastavím uprostřed regeenerace nebo ne a je stále v dobrém stavu. Když se regenerace nedokončí, tak se provede znovu až jsou podmínky. Až s enedokončí mnnohokrát po sobě teprve může nastat problém... Takže to neřeš a jezdi. Není vůbec důvod se tím zabývat. [upravil dne 9/9/13 15:11 od koblih69] Citovat
MirekCC Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 Jak často ti regeneruje zjistíš přes diagnostiku Citovat
maxx3 Odesláno 9. září 2013 Autor Odesláno 9. září 2013 Hele nevím v čem je nedomyšlený produkt francouzkých soudruhů - náhodu na rozdíl od konkurence tyhle auta regenerují velmi dobře. ProBoha auto je na ježdění a né abych jak idiot třeba dochlazoval turbo před barákem, 2 km před domem vypínal klimatizaci a nebo jezdil kolem parkoviště jen proto, že nedoběhla regenerace... Mám najeto s původním FAPem 210 tis. a nikdy jsem neřešil jestli zastavím uprostřed regeenerace nebo ne a je stále v dobrém stavu. Když se regenerace nedokončí, tak se provede znovu až jsou podmínky. Až s enedokončí mnnohokrát po sobě teprve může nastat problém... Takže to neřeš a jezdi. Není vůbec důvod se tím zabývat. [upravil dne 9/9/13 15:11 od koblih69] no mě jde o to,že jestli to má při regeneraci tak cukat motorem.Jako by tomu docházela nafta.Jinak bych to asi neřešil. Citovat
baffy Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 Jazdím poväčšinou mesto a dosť krátke trasy,takže z dôvodu ktorý tu popísal koblih69 t.j. možnosti častého prerušenia regenerácie a tým pádom aj rýchlejšieho upchatia FAP som si k ohrevu zadného okna pripojil LED diodu, ktorá mi signalizuje zapnutie ohrevu .Ten totiž RJ využíva v určitých situáciách ,ako je napr. aj jazda v meste na dosiahnutie danej teploty pi regenerácii.A áno sem tam sa kôli práve prebiehajúcej regenerácii preveziem autu to neuškodí a ja som tak akosi spokojnejší Citovat
chuck11 Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 Jazdím poväčšinou mesto a dosť krátke trasy,takže z dôvodu ktorý tu popísal koblih69 t.j. možnosti častého prerušenia regenerácie a tým pádom aj rýchlejšieho upchatia FAP som si k ohrevu zadného okna pripojil LED diodu, ktorá mi signalizuje zapnutie ohrevu .Ten totiž RJ využíva v určitých situáciách ,ako je napr. aj jazda v meste na dosiahnutie danej teploty pi regenerácii.A áno sem tam sa kôli práve prebiehajúcej regenerácii preveziem autu to neuškodí a ja som tak akosi spokojnejší baffy to je hodně zajímavé můžeš my napsat bližší info:papa Citovat
baffy Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 jasne že môžem ,čo by si viac k tomu potreboval? pripojíš si ledku paralelne k drátom ohrevu pod tým plastovým krytom čo je na zadnom okne a hotovo.Alebo potrebuješ info ohladne princípu regenerácie,to by sme mohli vyriešiť napr. po skype:papa Citovat
koblih69 Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 no mě jde o to,že jestli to má při regeneraci tak cukat motorem.Jako by tomu docházela nafta.Jinak bych to asi neřešil. Odpověď na tvojí otázku je NE, nemá to dělat. Jak už tu bylo mnohokrát popsáno u 2.0 je to jen minimálně postřehnutelné. Nicméně to neznamená, že to nemůže souviset, ale být to tak nemá. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.