Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Po 20ti letech od poslední matematiky s tím docela bojuju. Našel by se někdo kdo by mi mohl poradit s přiloženým jednoduchým příkladem.

1. řešení je OK, souhalsí s výsledky - vše jasné - substituce tak abych dostal výraz 1/x (resp. 1/t) což je vzorec...

2.řešení (bez vytknuté 1/2 ) vyjde jinak. Asi existuje nějaké pravidlo, které neznám :myslim a díky tomu dělám něco špatně. Příklad jsem sice v 1. řešení vyřešil, ale není mi jasné proč druhý postup nevychází.

Co je na 2. řešení špatně, díky moc :papa

[upravil dne 3/9/13 18:00 od koblih69]

post-25417-1410963320183_thumb.jpg

Odesláno

Děkuji, příklady byly řekněme obdobné, na derivace trochu složitější a limita byla mírně zákařná... nicméně paradoxně mi daly nevíc zabrat matice a vektory protože přitom jak jsem byl nervózní jsem dělal chyby v počítání typu 7+(-5). Což je ostuda. Nicméně bylo dost času to přepočítat znovu a případnou chybu opravit... no po těch letech od posledí matematiky jsem rád, že jsem to zvládnul.

Odesláno
No tak zkouška je za mnou... byl jsem nervózní jak pes, ale mám 120 bodů ze 120 což je čistý Áčko :D tak, druhý semestr je zdárně za mnou s průmerem 2,0

:super:super:super

gratulace

[upravil dne 8/9/13 13:52 od davidekcz]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...