Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

takze lajcky receno rozdil je jen v rozdilu nasavani vzduchu a jeho \"vyfuku\" + pořiz cena, teda turbo je drazsi bo usetris na kominu. tedy ve finále je porizovaci cena stejna ( jen u turba usetrim rocne na revizi-kontrole kominíka.

cekal jsem ze někdo napise ze třeba turbo kotel vodu ohreje drive a tim i usetri naklady za plyn - ok asi tomu tak není a tak je rozhodovani jednodussi .

- kotel je ve velke sklepni mistnosti s oknem.

Odesláno

jj neprošel revizi , je tam hlinik vložka která uz umřela, navíc komin je pod urovni stitu strechy a musí se nastavit .

kotel je lehce přes deset let starej

Odesláno

Závěsné plynové kotle na zemní plyn obj. číslo bez DPH s DPH 21 %

Systémové kotle s možností ohřevu TV v externím zásobníku

Panther 12 KOO 19 3,4 – 12,4 kW komín 0010008004 18 150 Kč 21 962 Kč

Panther 12 KTO 19 3,5 – 12,6 kW turbo 0010008005 20 700 Kč 25 047 Kč

Panther 25 KOO 19 8,4 – 24,6 kW komín 0010008006 20 000 Kč 24 200 Kč

Panther 25 KTO 19 8,9 – 24,6 kW turbo 0010008007 23 350 Kč 28 254 Kč

Systémové kotle s možností přípravy TV v externím zásobníku, trojcestný ventil pro připojení zásobníku je součástí kotle, plynulá modulace výkonu,

autodiagnostika, možnost ekvitermní eBus regulace řady set Thermolink, 7l expanzní nádoba, čerpadlo, všechny bezpečnostní prvky, ochrana proti

zamrznutí, digitální ovládání, elektrické krytí IPX4D.

jen tak pro představu ty budeš mít asi 8,8-24,6kW

tam je rozdíl cca 4000Kč turbo je dražší u jiných značek bude rozdíl vyšší;)

[upravil dne 29/9/13 12:09 od Charlie 1]

Odesláno
dnes probehla revize-kontrola komina. papir jsem nedostal , musim odstranit nedostatky. jinak kotel mam atmosferickej teda.

nedostatky -

roura od kotle do komina je hliniková

vnitřek kominu je hliníkovej - už fest spuchyrovanej

-uz nevim presne ale nejake okenko u tecka chybi a zas nejake je uplne jinde(zazdit)

-komin je 60cm pod urovni štitu střechy.

vic si nepamatuju čekám na kalkulaci :(

No my máme plastovou rouru do komína,ale to bude tím že máme kondenzační kotel.

Komín nižží by se dal vyřešit sice né esteticky,ale splnilo by to funkci tak,že by se vyvložkování provedlo ne flexo hadicí,ale normální trubkou,která by se nechala trčet těch 60 cm a víc nad věnec komína.

Ještě k tomu vložkování-dají se koupit nerezové plechy a ty se nechají zkružit na požadovaný průměr komínu.

Pak to jen strkáš do komína a nýtuješ trubky k sobě.

Samozřejmě za předpokladu,že je komín rovný.Jinak jen tu flexo hadici.

Odesláno

tak koukam ze kotel je uz 15letej

jinak stjny výrobce a +/- i typ je za 17tisic s dph když to bude turbo tak 20 000,-

tzn že bych se na variantu za 16 vykakal , udelal tu levnejsi a do peti let koupil turbo .

co muze stat +/- udelani privodu odvodu vzduchu pro turbo kotel?

Odesláno

kondenzačni určo nee,

no ono nakonec to vypada že udělam flexi komin za 16 , pak počkam až odejde stavajici kotel a pak se koupi opět atmosféra.

Odesláno

pozor na výkon turbokotle, od určitého výkonu nesmí být vyůstění komínku jenom skrz zeď ,ale musí být nad podhledem střechy,tzn. třeba nad okap,je to kvůli splodinám.

Odesláno

Charlie: ja to nemam flixi hadici ale normalne trubkama, tloustku nevim, ale neni to rozhodne plechovka, spis bych rekl urcite 1mm tam je a neda se s tim moc hybat, je tpo tlaku odolne, muzu nafotit.

Petre, nechces jeste zvazit toho meho kominika? Teń to totiz nedela tou flexi rourou

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak komin hotovej , cena dle domluvy 16 - pro mne uplne sok ze nechtel platit na ruku ale ze posle fakturu. ve dvou to dali za dve a pul hodky. uklidili po sobě. večer mi posle na mejl fotky všeho co dělal.

Odesláno

Já mám plynovej kotel a nejradši bych se plynu úplně zbavil. Budu dělat menší rekonstrukci, měnit podlahy a přemýšlím jestli nedat jen podlahové vytápění. Nevím jestli by to barák vytopilo, mám podkroví a ani nevím jaká je počíteční investice do podlahového vytápění. Muisím vše zjistit. Mám zatepleno 5cm polystyrenem. Taky bych potřeboval nějakého odborníka, co by mi to propopčítal.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...