Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ale ono pokavaď bych nečuchnul k dvoulitru, tak bych tu 1.6 taky bral. Základ byl jaký je technický stav a kastle.

Upraveno uživatelem KingSpade
  • O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Jelikož se mi odporoučela moje Sony Z3 Compact nemohu fotit.

Nicméně než jsem se rozhodl pro novou baterii tak jsem dal alternátor na "diagnostiku", všechno v pořádku, vyčištěn od marasu z uhlíku. Dodává proud v rozmezí 14,2-15V tuším napsal jsem si to na papír ale někde jsem ho ztratil. No dal jsem tam když už, nový řemen na altík.

Před tímto laborováním bylo auto zespod připraveno na zimu = kompletní vystříkaní dutin a podvozku. Tato procedůra trvala skoro 12 dní. Auto vysychalo/schlo ve vytápěné/ventilované lakovně - dutiny.

Auto dostalo novou baterii - Varta Silver Dynamic 61AH 600A. Minulá baterka = totožná, měla vypálený jeden článek i když nevím jak je to možné.

Pro sichr jsem rozebral a trošku prohýbal zadní třmeny, v zimě to má tendenci dělat maras.

Nové zimní pneu - vzhledem k ceně jsem zvolil Barum Polaris 3 195/65 R15 91T s DOT 2715.

Auto umyto a nanesena Politura, dolita nemrznoučka, vyčištěn interiér, navoněno.

Za cca 3tisíce km mě čeká olej a filtry.

Upraveno uživatelem Tony Stark
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Tony Stark: Hele, čím jsi čistil ty světla? Mám je právě taky celkem špinavý... Podle internetu bych na to měl jít šmirglem, ale docela se toho bojím :D Čím jsi to teda dělal ty?

• O 2 měsíce později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Po dvou letech zase začly dělat problém již "opraveny" zadní třmeny díky opravným sadám. Takže nové zadní třmeny od badisaka, :papa díky.

Při jednom jsem preventivně vyměnil lanovody. No a po takové ten né moc velké zimě jsem se dlouho nevěnoval přední nápravě. tak jsem se na ní mrknul.

Takže opět změny : Nové zadní třmeny + lanovody, pravý spodní čep ramene byl v háji, tyčky řízení šly už poměrně dost slyšet a auto šlo až moc z lehka za volantem + mírné chvění volantu, plus jsem udělal 3D geometrii.

Auto klasicky na řízení krásně ztuhlo a mírné chvění volantu je pryč.

DSC_3768.JPG

DSC_3769.JPG

DSC_3770.JPG

DSC_3773.JPG

DSC_3774.JPG

Odesláno

Dneska seřizení světel, nějak se mi nezdály a už jsem se i optal na nový průběh stk a není se čeho bát, jediná změna je, že v řj nesmí být zapsaná žádná ani byť přechodná závada.

post-43508-0-85316600-1456162753_thumb.j

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Už od neděle mám přezuto na letní. Dneska jsem vyvažoval kola + lepil jeden defekt o kterém jsem ani nevěděl ale jedno kolo utíkalo. Seřídila se i světla, provedla 3D geometrie. No a když už se začíná dělat tepleji, tak opět začnu "pracovat" = dnes objednán nový klimakompresor + olej do kompresoru + nový řemen na kompresor a v neděli se do toho pustím. A hle dnes jsme pokořili další metu.

post-43508-0-63383800-1459280119_thumb.j

Odesláno (upraveno)

Tak počasí se vydařilo, takže dnešním dnem opět funkční "nová" klimatizace. Výměna klimakompresoru za nový (díky badisákovi), nový řemen, nové těsnící kroužky, vydezinfikováno. A při jednom se vyměnil i expanzní ventil, nechtěl propustit okruh. No musím říct, že jsem měl pořádně stáhnuté půlky při prvním zapnutí klimy, jelikož to množství kompresorového oleje se mi nezdálo ale naplnil jsem dle instrukcí a "zatím" šlape. Naplněno, odzkoušeno, vyčištěno. Takže angína volá.

post-43508-0-00877800-1459682291_thumb.j

Odesláno (upraveno)

No abych to nebyl já že. Jedu si tak jedu, najednou přehlídnu polopropadlé víko od kanálu, prásk do něho a z rázu se začal třepat volant a auto mělo zvuk jako tank. Říkam si, kua disk a guma v háji zase majlant a že bych sundal i výfuk. No a disk v pořádku na vyvažovačce bez problému vše rovné, guma taky v cajku tak špu pod auto a na pravé straně se mi servaly silentbloky ramen, super. A nejlepší překváko byla prasklina přímo ve vývody(závitu) na lambda sondě. Tak tuhle práci opravdu nemám rád, jelikož nemám lis ani COčko že, takže auto šlo do AutoChodura Havířov. A od včera jezdíme opět dál.

Opraveno / vyměněno

-silentbloky předních ramen(L+P)

-svislé čepy ramen(L+P)

-čepy řízení axiálek (L+P)

-opět provedena geometrie

-no a opravena prasklina na závitu/vývodu lambda sondy

-a preventivně jsem si vyčistil opět škrtící klapku

Toť vše. Jinak umyto, vysáto a naleštěno.

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Nedávno mi začly silně pískat přední desky Textar na kterých mám najeto přes 33.ooo KM ostré jízdy každý den a jelikož mám vpředu kotouče od Bremba, tak jsem desky zkusil stáhnout na brusce, udělal jsem tento úkon 3x celkově a nepomohlo. Kotouče jsem dal změřit, nejsou zvlněné, žádné drážky ale jsou co chvíli zanesené od marasu z desek. Takže desky jsou buď příliš měkké nebo příliš tvrdé, těžko říct, nicméně jsem si dnes objednal nové přední desky od Bremba a svoje staré přední desky Textar s označením 2360001 budu mít k prodeji jelikož z desek toho moc neubylo a kdyby někdo měl podobný problém jako já, tak částečné řešení to je. No a asi 2 týdny zpět prásk, ABS/ESP FAULT - NOT FUNCTION, bzrdový spínač na pedálu šel do kytek - výměna 218,-Kč.

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Přes týden jsem byl přinucen vyměnit protíkající výměník tepla/vnitřní vytápění, jelikož se mi u plynového pedálu udělal z boku středového tunelu nějaký maras, no šáhnu na to a totálně mokro.

Šlo před tímto zjištěním mírně cítit takový nakyslý závan z topení a to byla přičina toho odéru.

Takže vyměněno, vysušeno.

• O 1 měsíc později...
Odesláno
V 11. 6. 2016 at 18:19, Tony Stark napsal:

Přes týden jsem byl přinucen vyměnit protíkající výměník tepla/vnitřní vytápění, jelikož se mi u plynového pedálu udělal z boku středového tunelu nějaký maras, no šáhnu na to a totálně mokro.

Šlo před tímto zjištěním mírně cítit takový nakyslý závan z topení a to byla přičina toho odéru.

Takže vyměněno, vysušeno.

nějaké foto popis by se hodil . . .  co všechno si vyndával ven

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...