ozzy56 Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 asi myslíš převodovku--spojka se vytahuje ručně, ne heverem motor podložit musíš--nemůže pak viset jen na silentbloku Citovat
Hafity Odesláno 29. srpen 2013 Odesláno 29. srpen 2013 Opatrně při povolování nápravnice, ty matice, které jsou v nosníkách, se rády protočí.... Citovat
oddie Odesláno 29. srpen 2013 Odesláno 29. srpen 2013 Vyndání nápravnice má smysl dělat, když máš auto na velkém zvedáku a děláš to komplet zespodu. Naopak pokud zvedák nemáš a auto máš max. na špalkách, je lepší sundat nárazních s chladičovkou a dělat vše zepředu, nápravnice se pak nesundavá. Motor je v obou případech nejlepší zavěsit na k tomu určenou traverzu, která má dva háky na stavěcáích šroubech, na které se zavěsí motor řetězy - není extra drahá a dá se i vyrobit doma. Citovat
Czedisonek Odesláno 14. říjen 2013 Odesláno 14. říjen 2013 tak třeba mně se spojka dělá už dva měsíce, z toho tak jeden den čistýho času, jako v hokeji Citovat
mates22 Odesláno 16. říjen 2013 Autor Odesláno 16. říjen 2013 most přes motor dát u 806 nejde motor s převodovkou je zkovaný pod čelním sklem. už jsem to vybojoval a auto jezdí Vyndala se nápravnice,motor se vypodložil jedním hevírkem a převodovka druhým... a potom se s hevírkem vysunula převodovka do boku...Ale přiznám se,že dělat to na zemi je slušná pakárna. Hlavně při nasazování převodovky na motor. dalo nám to ve dvou docela zabrat ještě teď mám z toho vyplazený jazyk :D:D Nemáte prosím doma někdo Dílenské Manuálý,nebo Servisní Manuály na Peugeoty popř. adresu,kde se dají zdarma stáhnout a vypálit na DVD? Sice jsem něco našel na uložto,ale neznám heslo. Občas bych chtěl na něco nahlédnout a nemám z čeho čerpat. Citovat
Kadimir Odesláno 18. říjen 2013 Odesláno 18. říjen 2013 tak se to da i bez sundání nápravnice, ale je tam přítup jak k penězům Citovat
mates22 Odesláno 21. říjen 2013 Autor Odesláno 21. říjen 2013 Mám noví dotaz.Spojka řadí jako víno ,ale asi odešel sinchron na 4ce. Protože při zařazení ze 3 na čtyřku chroupnou zuby a i při podřazení z 5 na 4 Nemáte někdo prosím nákres (manuál)rozložené převodovky (rychlostí) jak jdou zas sebou a který sinchron je k té čtyřce? je to stále P806 manuál. Nebo by to mohlo být něčím jiným než sinchronem???? :myslim:myslim při jiných rychlostech to nedělá!!! Díky za radu a tipy ;) moc by mi to pomohlo Citovat
ozzy56 Odesláno 21. říjen 2013 Odesláno 21. říjen 2013 vytáhnout převodovku a měnit synchrony nebude nic levného radši bych řadil s dvojím sešlápnutím spojky, nebo s meziplynem Citovat
mates22 Odesláno 21. říjen 2013 Autor Odesláno 21. říjen 2013 dvojí sešlápnutí spojky nepomáhá. To jsem už taky zkoušel ale ještě meziplyn ne. Pokud zařadím neutrál a malinko počkám(přidržím řadičku a pak dořadím,tak to taky jde. Ale jak myle řadím plynule. Jsou tam zuby Citovat
mates22 Odesláno 21. říjen 2013 Autor Odesláno 21. říjen 2013 právě mě zajímá jak moc je pracný vyměnit sinchron,na co vyjde finančně a nějaký manuál k tomu...postup,nebo aspoň obrázky....popř. jestli nebude levnější zkusit sehnat jinou převodovku. Ale kde je jistota,že to nezačne taky Teď byla venku převodovka kvůli spojce, jsou nová táhla .... a zas převodovku asi ven půlit špajsku??? či nepůlit??? :myslim:myslim Citovat
Hafity Odesláno 21. říjen 2013 Odesláno 21. říjen 2013 Tenhle typ převodovky jde půlit na autě bez celkové demontáže, ale samo musí se vědět jak na to.... Samotné synchrony mám.... Citovat
mates22 Odesláno 21. říjen 2013 Autor Odesláno 21. říjen 2013 a jaká by byla cena? stačil by mi snad jen jeden synchron. Je nový nebo starší? Poradil by jsi mi jak nato??? Je to složitá práce? Nebo to mám radši nechat udělat? Kamarád automechanik mi říkal,že by se raději do toho moc nepouštěl a tím myslel i mě... Citovat
Hafity Odesláno 22. říjen 2013 Odesláno 22. říjen 2013 Osobně jsem to takto nikdy nedělal, ale kolega na dílně to dělal poměrně často, takže vím, že to tak jde. Měl jsem to i vyfocené v mobilu, ale už je to smazané. Jde to udělat z důvodu, že na rozdíl od jiných převodovek jde vlastní odlitek skříně převodovky oddělit od zbytku (spojkového koše a tělesa stálého převodu + diferenciálu). Pokud bude mechanik umět sundat pětkové soukolí, tak to má jistou naději na úspěch.... Synchrony mám starší z rozebraných převodovek, ale mám jen takové, které se v protikusu neprotáčejí. 200,- + pošta. Ale to má cenu řešit až co na to mechanik.... Citovat
Hafity Odesláno 23. říjen 2013 Odesláno 23. říjen 2013 A než hrábneš do strun: je tam olej, který tam patří a je ho tam dostatek? Spojkové lanko máš se samostavem, nebo štelovací? Citovat
Hafity Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 Synchrony z BE.... Akorát si nepamatuju, kam kterej.... Jo ten vpravo je pětkovej.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.