Patrius83 Odesláno 24. srpen 2013 Odesláno 24. srpen 2013 Cau chlapy. Mam velky dotaz. Dnes som vymienal komplet vnutro bubnu a po pol dna je...ni sa mi to povedlo a vse bylo na miste. Nehal som auto este na hevery a nastartoval a skusal brzdit. No a tuna sa nejak ten valecek s pistami uz nevratil do svojej polohy a jedna pakna ostala pochopitelne jinak nez druha. Este ze tam nebol buben, to by som ho ani nevindal pak. Co myslite, kde bude problem, nebo jakou chybu jsem udelal? Citovat
koblih69 Odesláno 24. srpen 2013 Odesláno 24. srpen 2013 Prej ještě že tam nebyl buben :D:D:D kdybys ho tam měl nic by se nestalo... ach jo to jsou nápady... vyšlapal sis na jedné straně pístek Citovat
Patrius83 Odesláno 24. srpen 2013 Autor Odesláno 24. srpen 2013 Sakra, fakt jo? Takze az tam dam buben bude to ok? nebude to oblozeni supat o stenu bubnu? Citovat
machulda Odesláno 24. srpen 2013 Odesláno 24. srpen 2013 myslím že budeš muset koupit novej pístek. Ale třeba někdo poradí jak to zpravit. Jinak tam buben nejspíš ani nenasadíš. Citovat
Patrius83 Odesláno 24. srpen 2013 Autor Odesláno 24. srpen 2013 Pri oprave z toho pistku vytekala kapalina trochu. A ten valecek nejde sundat, to by musela ist dole zadni strana bubnu a to sebou obnasi oddelat rucnu brzdu (drat) a kovove trubky na kapalinu. Jinak s tim pistkem jde pohybovat pokud nebezi motor, takze buben tam uz je ale prave se bojim ho tam nasadit aby se to nesprajclo, jak jsem psal vise. Citovat
Sagic Odesláno 24. srpen 2013 Odesláno 24. srpen 2013 Bože, šlapat na brzdy bez bubnu Dej tam ten buben, šlápni pak na brzdu a při odbrždění uvidíš, jestli jde volně točit kolem anebo ne. Citovat
Patrius83 Odesláno 24. srpen 2013 Autor Odesláno 24. srpen 2013 Tak jsem provetral auto a ono to fakt jede. Brzdy krasne brzdia a ani to nedre o buben, pecka. Diky moc koblih, zasa jsem dal na tvou radu a ok. Jeste tam je vnutri take kolecko stelovaci, nevite naco to slouzi, na utahnuti brzd? Citovat
koblih69 Odesláno 24. srpen 2013 Odesláno 24. srpen 2013 Ano tím na hrubo seřídíš ten samoštel na rozevření paken. Prostě dotahuj a až to začne štrejchat pak to kousek vrať. Citovat
Ferry Odesláno 24. srpen 2013 Odesláno 24. srpen 2013 hlavne se ten samostav musi velmi dukladne ocistit, ten zavit odrbat poradne ocelovym kartacem, aby to kolecko chodilo velmi lehce po tom zavitu a jemnym pilnickem projet vsechny zoubky na kolecku kolem dokola, aby byly pekne ciste a ten plechovy protikus pekne zapadal do zoubku, pak se ten zavitu musi namazat takovou vazelinou, ktera casem nezatuhne a umozni kolecku volne se otacet. Jen tak budou bubny bezchybne fungovat a samy se doserizovat, takze bude auto porad brzdit rovnomerne i na zadku a nebude treba ani serizovat rucni brzdu. Pokud se samostav takhle neosetri, tak po dvou trech mesicich ti zadek postupne prestane poradne brzdit a vetsina brzdne sily bude jen na prednich kotoucich, coz v krizove situaci nemusi stacit. Z toho pak vychazeji povery, ze zadni bubnovy brzdy malo brzdi. Citovat
Patrius83 Odesláno 25. srpen 2013 Autor Odesláno 25. srpen 2013 Este mam jeden dotaz. Pri vymene som zistil, ze z valecku pri odklopeni gumenej vlozky vyteka brz. kapalina, jen take kapicky ne moc, znamena to ze valecek netesni a treba ho vymenit anebo jsem jen spatne nejak trefil do valecku a ono se to porusilo? Citovat
koblih69 Odesláno 25. srpen 2013 Odesláno 25. srpen 2013 Pokud není váleček orezlý stačí koupit opravnou sadu. Nicméně prasátko je vcelku levné, takže to klidně vyměň komplet. Propouštět to samozřejmě nesmí. Citovat
ozzy56 Odesláno 25. srpen 2013 Odesláno 25. srpen 2013 kup nový váleček a ber to jako cenu za poučení, že při sundaném bubnu se na brzdu prostě nešlape:bojim Citovat
Patrius83 Odesláno 25. srpen 2013 Autor Odesláno 25. srpen 2013 Jj, je to tym, ze jsem slapnul na brzdu bez bubnu a prave vtedy vytekla ta brzdovka:(. No ale to by trebalo vymenit i celou soustavu tech trubek ne, co vedou k tomu prasatku? Citovat
koblih69 Odesláno 25. srpen 2013 Odesláno 25. srpen 2013 Ono se často stane, že když ten pístek vyšlápneš tak se gumička poškodí o hranu prasátka. Trubku buď povolíš nebo ne. Ale tím bych si nedělal hlavu. Na Favorita určitě najdeš trubku podobné délky za pár desetikorun. Případně si podle té původní necháš v servisu udělat jinou. [upravil dne 25/8/13 14:54 od koblih69] Citovat
machulda Odesláno 25. srpen 2013 Odesláno 25. srpen 2013 Prasátko jde vyměnit samostatně, ale jestli to chceš měnit komplet, klidně můžeš. Záleží v jakým to je stavu. Citovat
Patrius83 Odesláno 25. srpen 2013 Autor Odesláno 25. srpen 2013 Myslim, ze staci vymenit jen to prasatko. Na jakych sroubech to drzi? A nevytece brzdova kapalina? Citovat
Dano406 Odesláno 25. srpen 2013 Odesláno 25. srpen 2013 Na jakých šroubech to drží ti nepovím.Brzdovka ti nevyteče,ale vykype.Je na to svorka kterou skřípneš tu gumovou hadičku co jde k prasátku.Nebo se dá použít jakákoli svorka a dvě dřívka nebo něco podobného. Citovat
koblih69 Odesláno 25. srpen 2013 Odesláno 25. srpen 2013 Myslim, ze staci vymenit jen to prasatko. Na jakych sroubech to drzi? A nevytece brzdova kapalina? Musíš povolit trubku a pak je u ní ještě šroub na kterém to drží (asi M6 nebo tka nějak) Hadici musíš skřípnout, ale stejně se odvzdušnění nevhyneš. Citovat
Patrius83 Odesláno 25. srpen 2013 Autor Odesláno 25. srpen 2013 U me vede k tomu valecku (prasatku) kovova trubka ne gumena a na jej konci je maticka, nevim jakou gumenou hadicku myslite. Citovat
Guest servisman Odesláno 25. srpen 2013 Odesláno 25. srpen 2013 prasátka jsem měnil obě dvě loni, šlo to docela dobře, pak jsem jen musel odvzdušňovat. Prasátko povolil pak demontoval trubku hned vyměnil za nový a pak přidělal . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.