Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

hele já zažila šikanu i v multikině na pitomý brigádě ze strany managera, personalistky a dokonce šéfa oné pobočky nejmenované sítě multikin. Zkusili to dvakrát nebo třikrát a odešla sem, páč tohle zapotřebí nemám. Buď si to člověk nechá líbit nebo nenechá. A buď s tim něco udělá nebo neudělá. (no, vlastně ten pan šéf se defacto jen zastával svých šikanujících managerů)

[upravil dne 16/8/13 22:58 od Goldinka]

Odesláno

K tomu pokecu o autech, davaj se tady různy věci prave proto se to jmenuje pokec, k Samsungu myslim že to co se děje na pracovišti dané firmy se taky promítne na kvalite vyrobku, nespokojeny zamestnanci sabotujou praci, umyslne poškozujou vyrobky, nebo se může stat že najdete v krabici od televize taky nake prekvapeni na víc :D

Odesláno
marko, myslis ze vo vyrobnych halach kde skladaju pezoty neni sikan?

sikan je cely svet, cele EU, cela amerika... vsetci sa podriadujeme.

moderny teror pachany na ludoch o ktorom rozhoduje par vyvolenych.

toto vlakno neobjavuje nic nove... klasika.

Marcel, ja viem, preto som to písal tak ironicky, ale asi to tak nevyznelo. V každom zamestnaní je určitá šikana, či už väčšia alebo menšia.
Odesláno

Goldinka: to jo, udělala jsi dobře, ale.... Jiná věc je brigáda a jiná hl. prac. poměr. To myslím tak, že jsem z toho pochopil, že to byla práce jen na léto kvůli škole nebo tak.... Pokud jsi někde na hl. prac. poměr, živíš rodinu a splácíš dluhy, tak se snažíš šikanu přetrpět, protože v dnešní době se nová práce hledá blbě....v jak kterých oborech, ale celkově to není nic moc. Vzhledem k tomu, že bude kolem ArcelorMittal asi končit,...

edit: od Vánoc 2012 jsem byl nezaměstnaný, do března jsem nemohl najít práci ! A to jsem několikrát do týdne byl někde na pohovoru nebo jsem objížděl firmy sám a nečekal jsem na inzeráty... A některé firmy o mě teď zájem mají, ale předtím prostě mě vzít nemohli, protože měli plný stav..

[upravil dne 17/8/13 11:04 od lukaro]

Odesláno

Ono je clekm ejedno jestli je to firma Asijská,Evropská,nebo jiná.Toto se děje v 99% z nich a v hodně z nich i mnohem větší zvěrstva.Jenže Češi jsou debilní národ,který si nechá srát donekonečna na hlavu a tak mají co si zaslouží.V jedné firmě která kšeftuje s ocelí,soudružka majitelka hned po nástupu oznamuje zaměstnancům,že zákoník práce platí jen po bránu firmy a ve firmě už paltí jen co řekne ona.Myslíte,že ji někdo poslal do pr..e a odešel?No jistě,že ne.A dokud se toto nezmění,tak se tzv\"manažeři\" budou jen smát,jak jim ti blbečkové za minimální mzdu vydělávají miliony.Češi by potřebovali mít něco z povahy Řek,něco z Francouzů a něco z Egypťanů.

Odesláno

lape: jeste ze nemame povahu Reku, Francouzu a Egyptanu... Taky jsem v megafirme a taky me tu sikanuji, chteji po mne, abych neco delala, melo to vysledky a minimum chyb :-D. Spousta lidi z meho okoli povazuje za sikanu treba dress code (ktery mame, dost lidi ho nedodrzuje a nikdo s tim nastesti nema problem). Nekomu muze pripadat jako sikana, ze ma zustat v praci do 6 vecer, protoze ma hovor z USA a podobne. Nekomu vadi mit zodpovednost za to, co dela... My vidime tu jednu stranu, ale kdyz slysim, co se v nekterych firmach deje, tak opravdu jsou lidi schopni rozkrast pul skladu, udelat chybu, kvuli ktere prijde firma o statisice nebo i neprijit do prace (To jsem fakt neverila, ze nekdo udela. Navic kdyz ma kvalifikaci, se kterou muze byt rad, ze nejakou praci ma.), a pak se jeste divi, ze to nekomu vadi :-D

Ale jak psala treba Goldinka, objevi se nejakej blbec, pod kteryho daji 3 lidi, on ma z toho pocit dulezitosti a moci a problem je na svete.

Odesláno

lape: psal jsem to, jak může někdo, kdo má třeba rodinu, závazky, hypotéku - dát hned z fleku výpověď? Raději trpět šikanu a možná si hledat novou práci... Protože je tak zkurve*á doba, kdy skoro nic nenajdeš,... Já jsem rád, že práci mám a nejsem ani šikanovaný a ani mi vyhazov nehrozí, to je moje jediné štěstí....a práce mě baví. A povahou to tu je celé posmolené, bohužel. Všichni si chtějí jen nahrabat kapsy penězi a nic proto neudělat.....bohužel.

Odesláno
Koukal jsem i dokument o Hnůjdaji v Nošovicich, už tehdy jsem si o Korejcich udělal obrázek :bacha

A myslíš, že napríklad v PSA v Trnave majú zamestnanci na ružiach ustlané ?

Tiež tu jedného času chodili videá, ako ich tam šikanujú, a ,že majú vyhradené prestávky na WC pár min, a že musia utekat po nejakých modrých zónach.

Tiež tam ludia pracujú na linke, a nemôžu si len tak chodiť na WC, kedy sa im zachce, tiež majú obed len 30 min, a tiež nemajú jedáleň 5 metrov od pracoviska, atď atď.

Ja by som to zhrnul tak, ako bolo napísané. Nikto tam pracovať predsa nemusí, je to každého dobrovoľná vec. Avšak ľudia peniaze potrebujú, a preto tam pracujú. Ale namiesto toho, aby robili niečo preto, aby sa mali v budúcnosti lepšie, tak o tom len remcajú na internetových fórach a večer pri pive. Som zvedavý, koľko tisíciek ľudí by zaplakalo, keby sa samsung s pridruženými firmami zobral odtiaľto preč ... Potom som zvedavý, kde by tie tisíce ľudí zase zháňali prácu ... Potom by im aj za tým hnusným samsungom bolo ľúto ...

Návštěvník
Odesláno

Tak já se zase vrátím k mému krítkému působení ve Futabě (je to fabrika, která dělá převážně plechařinu pro PSA) http://www.fcz.cz/cz/futaba-o-nas

Vezmu to od začátku směny:

Říká se: zazní gong a všichni musí být u strojů.

Realita: ano zazní gong a všichni musí být u strojů, protože je to pásová výroba a za druhé, kdyby nezazněl, tak jsou lidi kteří by byli schoni tvrdit že ještě nebylo 6:00

Říká se: od pásu se nemůžeš dojít ani vychcat

Realita: pořád se mezi dělníkama pohybuje mistr a ten vždy zaskočí za někoho, komu se právě chce na záchod, nebo za ženskou, která prostě potřebuje častěji na záchod (samozřejmě nelze chodit čůrat každých 5 minut)

Říká se: zazní gong na svačinu a všichni utíkají svačit -

Realita: ti kdo utíkají tak chvátají kouřit a svačit. Samozřejmě že po uplynutí času na svačinu zazní zase gong a všichni musí jít ke strojům ze stejného důvodu jako ráno

Říká se: zazní gong na oběd a všichni utíkají na oběd

Realita: opět utíkají jenom kuřáci, aby stihli vykouřit hodně cigaret

Říká se: musí se po fabrice chodit po barevně vyznačených chodnících

Realita: ano, ale je to z důvodů bezpečnosti, protože po fabrice se pohybují vozíky, ještěrky atd....

To samé platí o obědě a druhé pauze na svačinu.

Osobně jsem v tomhle systému neviděl jedinou chybu a neměl jsem problém tyhle pravidla dodržovat.

Odesláno
lape: psal jsem to, jak může někdo, kdo má třeba rodinu, závazky, hypotéku - dát hned z fleku výpověď? Raději trpět šikanu a možná si hledat novou práci... Protože je tak zkurve*á doba, kdy skoro nic nenajdeš,... Já jsem rád, že práci mám a nejsem ani šikanovaný a ani mi vyhazov nehrozí, to je moje jediné štěstí....a práce mě baví. A povahou to tu je celé posmolené, bohužel. Všichni si chtějí jen nahrabat kapsy penězi a nic proto neudělat.....bohužel.

Jak může někdo, kdo má rodinu, závazky, hypotéku, dát z fleku výpověď? Naprosto snadno. Ono totiž, pokud má někdo rodinu, závazky a hypotéku, měl by mít tomu odpovídající rezervu pro případ nouze, a ne žít z ruky do huby, kdy mu kombinace rozbitá pračka + dvoutýdenní nemoc způsobí krach rodinných financí a návštěvu exekutora.

A ještě směšnější je, když o tom káže usmrkanej jouda, co před chvilkou vysypal všechny prachy za blbou popelnici a ještě byl ochotnej se kvůli ní nesmyslně zadlužit.

Odesláno
Koukal jsem i dokument o Hnůjdaji v Nošovicich, už tehdy jsem si o Korejcich udělal obrázek :bacha

A myslíš, že napríklad v PSA v Trnave majú zamestnanci na ružiach ustlané ?

Tiež tu jedného času chodili videá, ako ich tam šikanujú, a ,že majú vyhradené prestávky na WC pár min, a že musia utekat po nejakých modrých zónach.

Tiež tam ludia pracujú na linke, a nemôžu si len tak chodiť na WC, kedy sa im zachce, tiež majú obed len 30 min, a tiež nemajú jedáleň 5 metrov od pracoviska, atď atď.

Ja by som to zhrnul tak, ako bolo napísané. Nikto tam pracovať predsa nemusí, je to každého dobrovoľná vec. Avšak ľudia peniaze potrebujú, a preto tam pracujú. Ale namiesto toho, aby robili niečo preto, aby sa mali v budúcnosti lepšie, tak o tom len remcajú na internetových fórach a večer pri pive. Som zvedavý, koľko tisíciek ľudí by zaplakalo, keby sa samsung s pridruženými firmami zobral odtiaľto preč ... Potom som zvedavý, kde by tie tisíce ľudí zase zháňali prácu ... Potom by im aj za tým hnusným samsungom bolo ľúto ...

Ja som nemyslel zrovna pracovnu šikanu čo sa týka Nošovic, to neviem ako tam chodí ja som myslel to ako tam českym občanom chodily vyhražne listy čo sa im može všetko stat ak nepredaju svoj pozemok...

[upravil dne 19/8/13 04:03 PM od groovred]

Odesláno

:D:D:D

To platí tomu článku ... chudáci si nemohli sundat schválený oděv.

Projděte si pár českých s.r.óček s českými majiteli s počtem zaměstnanců do 50. Pokud se vám to poštěstí, zažijete exkurzi do středověku.

Těžká fyzická práce v neskutečné špíně, prachu, v zimě 8h při -15 na otevřeném větru, v létě při 35 na přímém slunci bez jakýchkoli úlev s minimální orientací na bezpečnost.

Jaj, škoda že nemůžu jmenovat nebo poslat nějaké fotky. Tam bych poslal ty zaměstnance Samsungů a Hjůndajů na týden a bylo by po reptání. Občas to tak tyhle nadnárodní firmy i dělají.

Věřte mi, už jsem jich viděl spousty.

[upravil dne 19/8/13 20:37 od matii]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...