Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

při brždění motorem ukazuje PP spotřebu

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

při brždění motorem u peugotu 307sw 1,6 16V 2006 133tkm mi PP vždy ukazuje spotřebu cca 2,5l/100km, přezto, že by tam měla být 0.. Auto je sedmileté a prý tomu vždy tak bylo. (teď jsem ho pořídil) Máte někdo podobnou zkušenost? PS: motor žádné známky závad nejeví, celková spotřeba v normálu.

Díky za odpověď

Odesláno

PP neukazuje žádné zavření vstřiků, ale nějakou aproximaci. A podle toho, jak je PP naprogramován, tak podle toho si taky vymýšlí. U 806 HDI, co mám, je okamžitý ukazatel spotřeby naprosto k ničemu, ukazuje totální hámotiny, jakž takž se dá brát vážně při hodně dlouho ustálené rychlosti. Při sjezdu z kopce na kvalt bez plynu k té nule postupně poskakuje přes dvě minuty (!), ačkoliv ŘJ odstaví vstřikování ihned (lze ověřit diagnostikou a měřením za jízdy). Pokud pod tím kopcem, kde se jelo za nula začíná stoupání a já dám naopak plný, podobně dlouho trvá, než ta spotřeba zase vyleze. U stejně staré 406 to samé trvalo okolo těch 10 vteřin, prostě odezva byla rychlejší. Jinak mít u PP zapnutý ukazatel okamžité spotřeby a furt na to brejlit považuji na naprosto zbytečnou ultrapí*ovinu.

Odesláno

15s to u tý mojí herky netrvá, podstatně kratší dobu a samo to jde dolů krokově...nedávno tu na fóru někdo psal, že pokud se brzdí motorem a otáčky jsou nižší než 1800ot/min +- , tak PP nulovou spotřebu neukáže.

[upravil dne 9/8/13 11:08 od milhaus]

Odesláno

Na PP nečumím, s tým že je to hovadina súhlasím. Len ma zaujíma ako to je, pretože som si všimol, že čím novší PP tým rychlejší.

Na 1007 (r2006) sa dostáva po pustení plynu pri cca. 90km/h nejakých 8-10s

Na 207 (r2007) sa dostáva po pustení plynu pri cca. 90km/h nejakých 5s

Na 207 (r2011) je to skoro nepozorovateľné... cca. 1-2s

[upravil dne 8/9/2013 12:12 od Cinicman]

Odesláno

U 406 to bylo cca těch 10s, u 407 to trvá dost dýl ( 20s??? ), ale při vypnuté klimě a světlech to padá rychleji... na otáčkách to nezávisí... ale neberte mě za slovo, takový ptákoviny fakt nesleduju takže třeba to není přesný...

Odesláno

oddie : to zní rozumně, je to i vidět, že PP si vymýšlí pravděpodobný průběh a ůdaje doplňuje aproximací...

milhaus :do motoru začne jít znovu benzín někde těsně nad úrovní volnoběžných otáček, určitě ne 1800ot.min-1.

Ještě mám lagunu I 2000 1,8 16v, tam když brzdím motorem,tak mi taky naskočí 0 během 2vteřin, jinak s lagunou mám dlouhodobou spotřebu 6,3l/100km (ale 90% okrsky lehkou nohou) nejen podle PP, ale i měřeno dotankováním. Tak jsem zvědav jak na tom budu s peugotem..

Odesláno

to je možný...jak jsem psal, není to z mé hlavy, ale z toho odkazu, který jsem hodil viz výše...jinak s dlouhodobou spotřebou 6,3l bych u 307ky moc nepočítal...jezdím víceméně okresky a dostal jsem se na dlouhodobou 6,8l...

[upravil dne 9/8/13 13:26 od milhaus]

Odesláno

Mě říkali kluci z pegota že třeba ta 607 co jsem měl to na PP ukazovala průměrově, tudíž ten ukazatel aktuální spotřeby nebyl vůbec aktuální, ale ukazoval průměr asi za poslední dvě nebo tři minuty jízdy.... Nikdy neklesl na nulu co si pamatuju .... Ale víceméně mi to bylo fuk, tohle jsem nikdy nijak nesledoval .... ;)

Odesláno

Z principu funkce ukazuje vždy průměrově, i ta \"aktuální\" spotřeba je za nějaký časový úsek, jak jinak bys to chtěl měřit. V případě údaje v litrech na 100km místo v litrech za hodinu ještě přepočítávaná na rychlost. Otázkou tak vždy je především to, za jak velký časový úsek se to bere, jaký je k dispozici výpočetní výkon toho udělátka, co to přepočítává, a taky jaká je odezva a přesnost vstupních údajů. Obávám se, že čím je rychlejší odezva, tím také klesá přesnost, takže to sice hází efektní čísla, ale dost mimo. věřil bych jen dlouhodobější spotřebě, a to ještě po kalibraci.

Odesláno

To jo, ale třeba u audi nebo u škodovek to ukazuje ty hodnoty celkem hned... víceméně okamžitě po tom co pustím pedál ukáže nulu ... ale nevím jak se to počítá, já tyhle údaje fakt nesleduju ....:D

Odesláno

Mně na 308 taky ukazuje hned. Akorát když začnu brzdit motorem s otáčkami pod 2000/min, tak si motor pořád lehce přidává benzín a spotřebu to nějakou ukazuje. Po nějaké době pak benzín odpojí (teď si nejsem jistý, jestli vždy, případně jestli chvíli \"nedostřikuje\" i při jiných režimech), je cítit silnější brzdný efekt motoru a na displeji se objeví nula.

Pokud začnu brzdit motorem nad 2000/min, tak je tam nula a plynule to pak brzdí dál s nulou i při překročení této hranice směrem dolů.

No a nejlíp to brzdilo, když teď byla ta horka a klima jela na plno, auto se zařazenou rychlostí zpomalovalo i z prudkého kopce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...