Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Taky bych to nezatracoval.

Ke 200 od šéfa si přidej svých 1500 a máš na plnou.

Nechci zabíhat do podrobností, ale i opilý 70- letý šéf může být laskavý šéf.

Záleží, jak daleko ho vezeš za těch 200, možná je to dobrý džob (i při 100 km, protože vezeš i sebe a možná ještě někoho). A taky jaký máš plat - jestli nemáš náhodou přidáno právě proto - z firmeního se mu líp dává, než z kapsy - z kapsy to ber jako symbol dobré vůle.

[upravil dne 7.8.2013 11:16 od P607Olda]

Odesláno

Inak ked uz sa tu riesi kontrolka rezervi :D

Jak to je u \"modernych\" aut s palubakom ? Rezerva sa pevne rozsvecuje, podla polohy plavaka v nadrzi, alebo podla dojazdu PP ? (a teda aj stylu jazdy)

Odesláno
Inak ked uz sa tu riesi kontrolka rezervi :D

Jak to je u \"modernych\" aut s palubakom ? Rezerva sa pevne rozsvecuje, podla polohy plavaka v nadrzi, alebo podla dojazdu PP ? (a teda aj stylu jazdy)

tak toto by zaújimalo aj mna dobrá otázka:super

Odesláno

podľa toho čo som vypozoroval na 307 po face by som povedal,že to je pevne podľa plaváku v nádrži-myslím si to tak na 90%

[upravil dne 7/8/13 14:01 od Gabriel 307]

Odesláno

No ja mam na to zmiešaný názor ...

Na CEEDke to mám takto:

Ked jazdím čisto mesto, a tým pádom je spotreba citelne vyššie, tak sa mi rezerva rozsvecuje, ked je ručička palivomera ešte asi spolovice mimo posledného červeného políčka.

Ked jazdím mimo mesto, väčšinou na spotrebu, kludne tempo a na tacho okolo 100 vky, tak sa mi rezerva rozsvieti vzdy, az ked je ručička celé v červenom políčku.

Takže z tohoto mi vyplíva, že by to malo byť podla PP.

Avšak, tu mi nesedí fakt, že pri rozsvietení rezervy, mám vždy dojazd medzi 75 - 90 km ... Tj nikdy sa nerozsvieti kontrolka rezervy, pri rovnakom čísle, vždy len v tomto rozmedzí ...

Viem, že je to kravina, ale sledujem to pomerne často, nakoľko ročne prejazdím cca 50-60 tis. KM ...

Odesláno

Lubk0 : skúšal si niekedy vypumpovať nádrž v aute? ja som teraz na Slovensku vypumpoval cca 40L z nádrže a myslím si že plavák funguje korektne s ručičkou a rezerva sa rozsvieti pri nejakej - stálej polohe plaváku

možno sa mýlim neviem

Odesláno

To je služobné auto :D Mám ho na \"saláme\", len ma to zaujímalo, že či aj v dnešnej hypermodernej dobe áut prepchaných elektronikov, funguje rezerva ešte na princípe klasického plaváka, alebo do toho už kecá aj PP ...

Inak ja tankujem vždy plnú, a vždy mi ta vojde plus minus rovnaky počet litrov :D

Odesláno
Já teda nevím, ale podle mě jak u 406 tak i u 407 je to podle km dojezdu. U 407 tuším 100 km

To mi nesedí. Taky jsem to ze zvědavosti sledoval a pokaždy se rozsvíti rezerva při jiný hodnotě. Někdy 135,jindy zase 100 km... Ani mi nepřijde že by palivoměr nějak spolupracoval s PP. Mam na mysli 407

Guest servisman
Odesláno

přesně tak dojezd 0 km a ještě nesvítí kontrolka paliva minima. až po dalších 20 km se rozsvítí či když projedu rychle zatáčku. Při dojezdu o km jsem najel v pohodě dalších 100 km.

Odesláno

ani nevim,jestli mi ta kontrolka vubec svítí,když vidim,že je ručička u rezervy,nebo kousek ve vnitř,tak už jedu natankovat,nemám za potřebí,aby na mě furt mrkala\"koukej už tam dojet a dát mi napít\":D

akorát by mě to znervozňovalo při jízdě:D

Odesláno

Nemůže mít vliv na dojezd i to, kolik tankuješ. Nekalibruje se PP nějak tankováním. Vidím to tak, že PP zaznamenává velikost odporu (pohyb plováku) a podle toho se snaží odhadnout množství paliva v nádrži a tím počítat dojezd. Když někdo furt bere za 2 kila, myslí si PP, že má nádrž na 5 litrů a furt hlásí blbý dojezd.....

Odesláno

no,to je klidně možný,to samý,když jedeš a máš momentální spotřebu10 a přepneš si PPC tak ti to ukáže dojezd na zbytek třeba jen10km:)

ale napsal jsem to jen jako příklad,nechytat mě za slovo:bacha:D

Odesláno

punkac: myslím že PP to propočítává z aktuální spotřeby za určitý čas,odjetou vzdálenost = dojezd

edit: nevím možná kecám,neměří PP nějak aktuální průtok paliva?asi jo když na to šlápneš tak aktuální spotřeba letíííííí vzhůru-plovák tak rychle neklesá

[upravil dne 7/8/13 20:30 od Gabriel 307]

Odesláno

U starých aut lítala hladina v nádrži podle sklonu cesty, projetí zatáčky, atd. No a aby to nelítalo, tak pánové vymysleli nějakou iteraci, takže palivoměr ukazuje pořád stejně a pouze s opravdu ubývajícím palivem pomalinku klesá. Takže když do nádrže někdo flusne pět litrů, tak se to schová do výkyvů hladiny a palivoměr to nebere v potaz:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...