Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

davídku: presně (mimo te pritelkyně:P) je to muj pripad...:papa a pred 5 dny sem postoval na FB jak mě uz CR sere a jesltli tam nenmam někoho kdo by vypadl do angl mluvící země:D:D

Medvěde, VELICE rozumný názor, budeš velice moderní (a dobrý) táta ;):papa

[upravil dne 16/7/13 23:46 od Mohy]

Odesláno

Tome: štve ho to, ze není tmobile obchodník

Jinak z mého okolí mám dva kamarády, co makali na Novém Zélandě. Peníze si přivezli za práci hodně těžkou (než je v čr).... Ale přivezli.... Byli tam bez bab.....

Osobně mě mrzí, že jsem to neskusil, když mi bylo dvacet. Dneska se na to cítím už po zenitu, i když roupy mám stále a tvojí aktivitu podporuji. Když nic alespoň budeš mít jazyk na úrovni mluvy (psané bude horší, ale nic tě nepřekvapí)

Osobně než GB bych volil ten Zéland. Ale bacha na zemětřesení

Odesláno

Otázka je, co děláte tady a co byste dělali tam. Jet tam mýt nádobí a anglicky tam přitom v podstatě stejně nemluvit, protože ostatní osazenstvo budou taky Češi atd nemá smysl. Pokud umíš něco, co někde venku ocení, jen do toho. A pokud něco takového umí i přítelkyně...

Obecně jsem pro vyrazit někam na zkušenou, ale nese to s sebou samozřejmě i ta rizika. Především to riziko rozchodu je velké - ty si myslíš, že je váš vztah pevný? Na základě čeho, čemu jste čelili? Teprve pořádná krizovka prověří, jestli je ten vztah opravdu pevný, kafíčka a pohodičky ne. Takže nakonec i ten rozchod může být dobrý, když takováhle zatěžkávací zkouška ukáže, že ten vztah ve skutečnosti za nic nestál, jen se pak nediv. Z dlouhodobého hlediska je mnohem lepší rozejít se teď při takové zkoušce, než za 10 let s dětma na krku.

Odesláno

StibTo - nedrzi me tady nic, ale není s kym a sam na to \"nemam koule\" .

Punkac - presně, trefil si to:roll :D

Oddie- no i u toho mytí nadobí se dá pěkně ( na české poměry) vydělat a za usetrene penize cestovat.... napriklad.

[upravil dne 17/7/13 09:15 od Mohy]

Odesláno

punkac: to jsou klasické výmluvy. Vypadnout se dá kdykoliv, když jsi sám a nikoho nemáš. S rodinou je to těžší, ale i to se dá, když je potřeba - viz emigranti kdysi, když se podařilo utéct, nebo jsem v USA a Kanadě potkal lidi z bývalé Jugoslávie, co odjeli, když tam začala válka, klidně když jim bylo 40 nebo i víc. Je to jen o tom, co člověk chce a jakou má motivaci. Ale chápu, že když se tady má člověk až příliš dobře, nikam ven neodjede, tyhle výmluvy jsem si před lety říkal taky, že \"kdybych\" byl sám, že ještě vypadnu do USA apod., mám i dostatečnou kvalifikaci na to, abych nemusel mýt nádobí, a stejně jsem pak nevypad, když mi dlouholetý vztah padnul, já skutečně sám byl a klidně mohl zfleku odjet.

[upravil dne 7/17/13 10:21 od oddie]

Odesláno

francouzum s jejich prizvukem nerozumim vubec a anglicana u kazde druhe vety prosim at mluvi pomaleji :)

ja znam jen ty co jeli do Australie a novy zeland ,kazdy na to kouka jinak , ale anglicky se naucili vsichni

Odesláno

bejvalá kolegině jezdila (no spis lítala) kazdy rok (v te době) už 5 let pracovat na floridu , ale spis litala sem na dovolenou, jelikoz 3/4 roku travila tam:myslim

kamarad s pritelkyni aktualně uz asi 6 let ob rok travej vic jak pulroku v anglii , ted pred par mesici se vratil po 1 a 3/4 roce ze Sydney (studovali a pracovali tam oba - on automechanik, ona lekařka /myslím/ )

Australie je hodně drahá a je těžký se tam dostat, především kvuli vstupní investici, ja za nima chtěl letět ale na jednu osobu jsme spočítali MINIMALNÍ fin zaklad 450 000...+ mnoho papírování a škola..

bejvala pritelkyně má matku a sestru dloouholetě v britanii, pracuji obě v tovarně na hadry a ona tam jezdíla na leto si privydělat...

kamarad je TED momentalně na par mesicu ve statech, za tydenní vyplatu si koupil iP5 + drahej bágl a zbylo mu na bydlení a jídlo...

-> takže zas takova tragedie to neni..vsichni se shodují že chceš li si nějaký peníze dovézt tak je to docela řehole ..ale lze..

[upravil dne 17/7/13 09:51 od Mohy]

Odesláno

Sám si musíš odpovedět, čeho chces dosáhnout.

Zlepšit angličtinu?

- to lze i v čr na různých kurzech

- nebo v zahraničí na x-týdeních kurzech, což můžeš spojit i s cestováním (v páru příjemné :) ).

Pracovat v zahraničí?

- získej místo ve firmě v čr, která tě vyšle i do zahraničí (vše máš proplacené ), staráš se jen o práci.

- nebo reagovat na inzeráty firem v zahraničí a přímo je oslovit, čekat zda tě pozvou na pohovor. Máš pak jistotu, že tam pojedes opravdu kvůli práci a nebudeš tlačen tím, že už ti v zahraničí docházejí peníze. Takže bud se vrátíš, nebo vezmeš jakoukoliv podřadnou práci. Při té se nenaučíš ani anglicky (tak možná polsky), v životopise ti bude k ničemu až se vrátíš do čr. A stejně budeš obracet každou korunu kvůli vysokým nákladům v Británii.

Chceš vydělat peníze?

- pokud jsi v něčem odborník a máš co nabídnout, lze práci v zahraničí sehnat.

- lze je vydělat i čr, pokud ti stávající práce už leze krkem, začni na sobě makat, klidně studuj, získáš nové kontakty, a pak pravidelně rozesílat CV či reagovat na inzeráty.

Rozhodně bych do Británie nejel naslepo a práci nehledal až tam. Pak skončíš s polákem u mytí talířů. Nenaučíš se ani anglicky, ani nevydělaš peníze, spíš naopak. Pak se vrátiš do čr, projdeš o rok dva...

[upravil dne 17/7/13 12:11 od Petrikj]

Odesláno

On je poněkud rozdíl vyjet na pár měsíců či rok-2 a nebo se zvednout a začít někde znovu. Když vyjedeš na rok, tak jak bylo napsáno, budeš někde dělat poskoka mejt nádobí s polákama a než se někam vypracuješ jedeš zpátky... jiná věc je sebrat se a spojit kus život s úplně jiným koncem světa. Pak to dává smysl i mě.

Odesláno

asi tomu nerozumím...oč vám jde?

i u toho pověstného \"mytí nádobí\" je možné si přivézt zpět (relativně) balík peněz (na české poměry)

Ono totiž i to je na české poměry většinou placeno fajně, co teprve lepší práce?

Ten Pár kamarádů z australie si společně po temer 2 letech privezl teměř milion korun, a to tu byli dvakrat zpět. Oba tam měli 2práce + školu která stála nemálo,a presto privezli dost peněz.

bejvala si vzdy po 3mesicnim letnim \"turnusu\" v britanii ve fabrice privazela 150+ tisic.

Takze v čem vidíte problém?

[upravil dne 17/7/13 12:20 od Mohy]

[upravil dne 17/7/13 12:25 od Mohy]

Odesláno

Však píšu, odpovědět si musí sám, co chce obětovat/získat?

Zlepšit Aj? Vydělat peníze? Nebo se jen otrkat a získat novou zkušenost?

To už musí vedět davidekcz. Já jsem pro, jen ať jede. Ale ať to není bezhlavé.

Odesláno
asi tomu nerozumím...oč vám jde?

i u toho pověstného \"mytí nádobí\" je možné si přivézt zpět (relativně) balík peněz (na české poměry)

Ono totiž i to je na české poměry většinou placeno fajně, co teprve lepší práce?

Ten Pár kamarádů z australie si společně po temer 2 letech privezl teměř milion korun, a to tu byli dvakrat zpět. Oba tam měli 2práce + školu která stála nemálo,a presto privezli dost peněz.

bejvala si vzdy po 3mesicnim letnim \"turnusu\" v britanii ve fabrice privazela 150+ tisic.

Takze v čem vidíte problém?

[upravil dne 17/7/13 12:20 od Mohy]

[upravil dne 17/7/13 12:25 od Mohy]

Neporovnávať Austráliu s Britániou ...

Priviesť si 150 tis. za 3 mesiace, s tým, že tam ideš prvý krát, bez aktívnej ANJ, a máš si platiť ubytovanie, stravu, prípadne cestovné je už dnes len zbožné prianie ...

V reále ak by tam šiel na 3 mesiace naslepo, tak si v lepšom prípade nedonesie nič alebo pár drobných ...

Odesláno

shodou okolnosti si me vcera pridala na FB spoluzacka ze ZS, a ona trvale zije v Ilinois, Chicago...:papa

sotva sem se ted zmíníl ze o tom premyslim tak uz mam pozvání... :D:papa

Prý je tam práce dost a pomuže...

(uz sem se zmínil že je to poměrně pohledná bloncka s mírama supermodelky?:D)

Odesláno
Ano Kolega přivezl cca 2 mil, ale je to IŤák a uměl perfektně anglicky...

A za jak dlouhou dobu,známý dělal v emerice grafiku,bylo to vic než slušné,ale taková suma to nebyla,byl tam cca 2roky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...