lape Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Ahojte.Mám následující problém s PC.Při spuštění jakékoliv hry se PC po pár minutách restartuje a to většinou tak,že disky sice slyšitelně jedou,ale na monitoru nic nenaskoči.Musím zmáčknout tlačítko rst na bedně,aby systém znovu naběhl.Pokud PC používám na cokoliv jiného tak se rst nekoná.Dělá to asi poslední 3 dny.Včera jsem strávil celý den pokusem o opravu s výsledkem nula Různe windowsy atd.Dnes jsem odpojil i všechny nepotřebné věci(2 HDD,TV kartu) a nepomohlo.Jak zapnu hru tak po pár minutách se to resetuje.Že by zdroj?Sestava je:deska ASUS M3A-H/HDMI,CPU-Phenom 8450,RAM 4GB DDR2,Grafika ATI Sapphire 3870 HD,zdroj FSP 400W,pak tam mám 3 HDD 200 GB IDE,320 GB a 500 GB SATA,TV karta Winfast DTV 2000H,USB hub-Neměl někdo podobný problém? Citovat
KapriQ Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Hmm, tazko povedat co to moze byt, povedal by som ze sa nieco prehrieva, moze to byt 1. Procesor 2. Grafika alebo 3.Chipset (Malo pravdepodobne lebo tie znesu vysoke teploty). Zacal by som asi tymto... Ak chces otestovat stabilitu , stiahni PRIME 95, spusti test, a ci sa restartne PC alebo to napise error... [upravil dne 13/7/13 12:01 od KapriQ] Citovat
ChouLu Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Tohle vypadá na pokles napětí.. FPS zdroje,dřívě fotron jsou již dnes docela nekvalitní.. hlavně jejich kondenzátory. První věc co udělej, že změř teploty pomocí programu Everest (třeba na ulož.to). V tomto programu najdeš i napětí zdroje... Pokud budou teploty OK, tak pak to vidím právě na ten zdroj, který bych osobně nahradil Seasonicem s 500W... Ale také může být KO grafika.. takle na dálku se to těžko určuje Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Nainstaluj nový ovladač grafiky a potom nainstaluj nově DirectX, pak to testni, to co pišeš není restart, to je jen černá obrazovka, myslim že by stačilo CTRL+ALT+DELETE a kouslou hru schodit a počitač by běžel dál. Pišeš že restart uděláš ty tlačitkem na bedně. Je potřeba rozlišovat co je restart a nebo jen zatuh systemu či hry Citovat
kevinlaca Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Hra sa Ti spusti? neseka? a az po par minutach zblbne ?? Tak mozes mat problem s chladicom na GPU... ak sa Ti prehreje tak standard je cca 85°C kde sa PC \"vypne\" Ak vsak sa Ti hra nespusti, tak si daj StressTest s programom Everest alebo ak mas Win7 x64 tak s programom Aida64... meraj si tam napatia ak uvidis pokles alebo Ti system skape.. problem bude zdroj // bud vymena alebo by som vyskusal odpojit vsetky HDD a nechat len 1 Sata a tak to otestovat Dobre by bolo ak by si napisal aku hru skusas.. ci je to narocne na GPU alebo na CPU? Alebo ak je to konkretna neaka nova hra, tak mozes mat problem s Crack om ale tak by Ti system nepadol a Ctrl+Alt+Delete by Ti malo pomoct.. /Procesy a vypnut proces (tu hru) Citovat
lape Odesláno 13. červenec 2013 Autor Odesláno 13. červenec 2013 Teploty v everestu se zdají v normalu.Deska 45,CPU 45,GPU 45,disky 46.Grafika mívala při hraní i 90°,když byla nová,má to holt jen pasivní chlazení,ale dal jsem na ní větrák a je to lepší s těma teplotama.Hry to dělají všechny bez rozdílu náročnosti všechny.GRID 2,NFS,Mafia 1a2,pak dětské LEGO hry a teď jsem zkoušel starou Laru Croft Legend(což není vzhledem ke stáří nijak náročná hra) a nejela ani 10 minut. Odpojené disky a všechny nepotřebné věci už jsem měl.Vypíná se pořád.Drivery samozřejmě nejnovější mám.A je to bohužel restart,není to jen černá obrazovka.Rozběhne se disk,pak se rozjede DVD mechanika a pokud by to byla jen černá obrazovka,tak by monitor byl zapnutý,ale on se vždycky hodí do stand-by a CTR+ALT+DELETE nemá žádný vliv.Až zmáčknutí tlačítka na bedně.Ale díky za tipy.Teď ještě zkusím vytáhnout grafiku a rozjet něco na grafiku integrovanou na desce je tam ATI 3200 tak nevím co na ní pojede,ale vzhjledemk tomu,že to zlobí u všech her tak něco určitě pojede a pak si případně půjčím kartu od kamoše,který má tu samou 3870 co já. [upravil dne 13.7.2013 12:34 PM od lape] Citovat
KapriQ Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Skus zatazit CPU tym PRIME 95. Aspon vylucis ci je to procesorom. Potom su na rade dalsie veci, moze to byt hocico. Ramky atd... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Vidim to asi nejspiš na tu grafiku, zahřeje se a padne Citovat
KapriQ Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Vsak prave preto chcem aby skusil ten stress test na CPU . Inak ten vetrak na tej grafike je v poriadku ? Toci sa ? Akym smerom fuka vzduch ? Citovat
lape Odesláno 13. červenec 2013 Autor Odesláno 13. červenec 2013 Větrák je v pořádku.Je to 80x80mm.Je pár mm nad žebry grafiky a fouká směrem na žebra.No právě jsem to přepl na tu 3200 tak jdu zkusit laru. Citovat
Dave_k Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Podobně mě zatuhávalo taky PC při určitejch náročnejch scénách u her. Nakonec jsem přišel na to, že to dělají RAMky. Po výměně za jiné už vše v pohodě. Citovat
lape Odesláno 13. červenec 2013 Autor Odesláno 13. červenec 2013 Mě to právě ale nedělá u náročných scén.Tady je jedno jak náročná je to hra,prostě pár minut a šmytec.Ale na 99% je to ta grafárna.Teď jsem hrál na té integrované a tam to nedělá.Ještě pro jistotu zkusím tu kámošovu 3870,ale jak to vidím,tak myslím,že ta pojede.Takže vybrat novou GK.Nějaké tipy?Aby to utáhl ten zdroj co mám a byla to ATI,respektive AMD,když ATI už neexistuje. [upravil dne 13.7.2013 01:33 PM od lape] Citovat
Dave_k Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Právě když jsem věděl kdy to udělá a stáhnul předem detaily a různý ty vylepšovací věci tak už to prošlo bez pádu. Měl jsem i 2 různý GK (obě ATI) na zkoušku. Je ale fakt, že občas zamrzával i systém sám o sobě. Citovat
lape Odesláno 13. červenec 2013 Autor Odesláno 13. červenec 2013 Mě to právě dělá jen u her,jinak ne. Citovat
KapriQ Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Mno vidis , tak aspon si prisiel nato co to moze sposobovat, ak je to ta Grafaren, tak radsej skus testnut v tom porte, zrejme PCI-E este nejaku starsiu, ci nemas aj nahodou poskodeny port. Pripadne moze byt aj chytena zakl. doska ako som spominal. Vies, aby si nekupil novu grafaren za par litrov a potom zistis ze je v prdeli port/doska Citovat
lape Odesláno 13. červenec 2013 Autor Odesláno 13. červenec 2013 No právě.Teď jsem dal kámošovi na výměnu tu moji grafárnu a vzal si jeho.Zkušebně jsem tam u něj na té mojí kartě hrál poslední Tomb Raider a nespadlo to.i když jak říkám hrál jsem to jen asi 5 minut.Ku..a to jsou problémy v době computerů Tak GK to nakonec teda není.PC dělá přesně to samé i s jinou GK.Plonkovní zdroj nikdo doma nemá,abych zkusil ten.A pokud je to PCi-e slot tak to nevím jak zjistit. [upravil dne 13.7.2013 02:44 PM od lape] Citovat
KapriQ Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Tak testni ten procak, bude to mozno tym, alebo uz zostavaju len RAMky. Nehodi to ani BlueScreen ? Len sa to restartne ? Stiahni ten PRIME 95, nechaj to bezat chvilku ... staci aj 10m , a ked to pobezi dalej bez nejakeho erroru, tak by to malo byt ok. Samozrejme 10min je malo, ale v tvojom pripade to staci Hmm. Lenze pokial ti to spravilo len na Karte v PCI-e slote a na integrovanej nie, tak sa obavam, ze by to mohlo byt, to co som pisal, cize bud chybni PCI-e alebo chytena doska. Kolko rokov ma ta doska ? resp aj cela zostava ? Ten PCI-e zistis jedine ak vymenis inu grafiku - co uz si spravil. Proste u PC musis ist vylucovacimi metodami, inak nikdy nezistis kde je problem [upravil dne 13/7/13 14:53 od KapriQ] Citovat
lape Odesláno 13. červenec 2013 Autor Odesláno 13. červenec 2013 Mám to 5 let.Test sytému stability v everestu i ten prime95 jedou zdá se bez problémů.Žádné výkyvy v napájení everest neukazuje a jestli to kolísá při hře nezjistím,když se to restartuje.No nic dnes už na to dlabu. Citovat
KapriQ Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Myslim ze problem v napeti to nebude... Mozno to budu aj RAMky... Ale, ak ti to slapalo s tou int. grafikou. Tak to asi bude tou Ext. Grafikou , resp PCI-e slotom. Bude tam asi posahany ten radic, alebo nieco take, ked to je v zatazi, tak to proste spadne. Ale tazko to takto povedat . Moze to byt kludne aj nieco ine. 5 Rokov je cca doba kedy zacinaju odchadzat dosky. Je to taky ten zlomovy cas, kedy sa moze zacat nieco s*at . Daj vediet ako si dopadol, ked tak SZ ak budem vediet, poradim, ahoj [upravil dne 13/7/13 15:48 od KapriQ] Citovat
lape Odesláno 13. červenec 2013 Autor Odesláno 13. červenec 2013 Tak RAMky většinou padají s modrou obrazovkou ne?Tady nic takového není.Ale je to zvláštní.U náročnějších her to spadne hned a u ne tak náročných to trvá.Synovec teď hrál cca hodinu minecraft a spadlo to až teď.No ještě zkusím vytahovat postupně ty paměti. A ještě jedna věc.protože jsem to teď mockrát rozdělával a tudíž musel odpojovat od elektriky,tak jsem si všiml,že po připojení to nikdy nešlo nahodit napoprvé.Minimálně třikrát musím mačkat vypínač.Jednou už jsem myslel,že to ani nepojede to jsem schválně počítal a bylo to až na 6tý pokus se to nahodilo.Když zapojím monitor do integrované grafiky,tak to jede napoprvé.Akorát jsem to nikdy tak často neodpojoval od elektriky,takženevím jestli to tak dělá od začátku. [upravil dne 13.7.2013 05:15 PM od lape] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.