Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

uvidime zitra. Mely by me ty ledky dorazit behem zitrka tak se pokusim nafotit jak to bude svitit vecer s auta nooo jako sam jsem zvedav abych pravdu rekl

Odesláno

ledky H7 nič moc. hlavne v predných svetlách na hodinku som ich skúsil raz dať. na pohľad vyzeralo dobre ale už pri šere bola viditeľnosť veľmi slabá. Keď už tak nejaké dobré overené žiarovky do P406 prípadne xenon, najlepšie xenon v šošovke. super viditeľnosť, nikoho neoslňujete (pri dobrom nastavení) a policajti to neriešia.

Odesláno

Ak ledky , tak maximalne do parkovaciek alebo do zadnych lamp na brzdove / obrysove svetla. V tom nevidim problem. Co sa tyka LED ako primarneho svietenia v noci, nato zabudni, led nema taku svietivost ako klasicka ziarovka. Ak chces ziarovku s \"bielym\" svetlom, odporucam Elta H7 WhiteSpectrum Blue . Su homologizovane, a v noci to krasne svieti do biela, a ma to dobru svietivost. Nie su to klasicke tuzingove ziarovky s modrou bankou, ktora ani nesvieti :)

Odesláno

Elta H7 WhiteSpectrum Blue som mal a to, ze svietia na bielo je pravda, ale jas je tak o 40% mensi a za dazda som nevidel nic...no a ta ciapocka (clonitko) sa na vrchu lupala do parabol...

Odesláno

Divne, ja s nimi problem nemam. Za dazda je jasne, ze viditelnost je mensia, cierna cesta + voda pohlcuje svetlo, a na takejto ceste su lepsie zariovky do zlta. Teraz mas klasicke ziarovky ?

Odesláno

JJ jsem take zvedav ale myslim ze parkovacky budou mit jen malicko vetsi konkurenci :(

Svetla a P406 uz bylo probrano bezpoctukrat a sam nechapu jak toto mohl nekdo schvalit a jeste pustit do vyroby - ta svetla jsou na prd ikdyz byla nova se starnutim parabol se vse jeste umocnuje....

Klidne nejake foto prosim.

Odesláno

Dávat LED náhrady do světel, která mají za účel osvítit nějakou plochu je holý nesmysl. A to jak do klasických světlometů, tak i do čirých i do čoček. Žárovka i výbojka má dost přesně umístěný intenzivní emitor sětela do ohniska světlometu. Ty LED nesmysly maj jakési SMD emitory rozházený po velký ploše, bo jinak se tam nevejdou, tudíž v ohnisku, odkud se formuje efektivní světelný kužel je to velmi slabé, naproti tomu tam, kde emitory světla nemaj co dělat je jich hafo, takže to svítí všude jinde, jen ne tam, kam má.

Dále upozorňuji, že i do ostatních osvětlení vozidla jsou homologované pouze některé zdroje světla. Kam LED nepatří by se fakt dávat neměla. I koncové lampy, brzdové lampy, zadní mly... mají podle žárovek a umístění vláken ve světle konstruované i příslušné paraboly v těch světlech, což opět poměrně přesně vymezuje jak moc a kam to svítí. V příslušných předpisech EHK jsou úhly a svítivosti v určitých směrech definovány a také při schvalování vnějšího osvětlení vozitel měřeny.

Tedy... s LED veeeelmi opatrně...

Odesláno

Vsichni by se meli ridit radami od zadavatele prispevku vyse, nema jen holou pravdu, ale jasne ukazuje na to ze ti magori co si daji ledky misto origo svetel, muzou zpusobit dop. nehodu sebe nebo jinym lidem. Sam jsem se presvedcil v zivote ze za trocha machroviny se neoplati mat vycitky svedomi !!!

Odesláno
tak dneska jsem namontoval zarovky LED do prednich lamp. tak uvidime jak to bude svitit vecer.

Koukám, že to nesvítilo nic moc a že podrobnosti bychom si asi přečetli v černé kronice :D

Odesláno

ne nee v cerne kronice nee:D akorat svitivost LED zarovek v PREDNICH lampach nebyla ani videt fotoaparatem tudiz jsem to nemohl ani vyfotit.

Moje zkusenosti s LEDKami: Krasne to vipada ale to je asi vsechno je to uplne k nicemu je to jenom a jenom bludicka ve svetlech a vyhozeny penize.

Nez neco takoveho priste koupim nejprve se poradim.!!!

Rada NEKUPUJTE TO NIKDO!! vim ze to urcite vite lip jak ja jen pisu moje zkusenosti.

Stoji to opravdu za prd!!

Vcera jsem koupil philips a 100a1 oproti ledkam.

Odesláno

Mno vidis, my sme ti to hovorili :D . Vies ako to je, chybami sa clovek uci...

Inak za mna urcite ledky maximalne do parkovaciek, na tom nevidim nic zle, napr ked ma niekto xenon-y a svieta mu na zlto parkovacky to je hnus :P

Odesláno

nezkouset,nekupovat je to opravdu uplne k H....U

Omlouvam se ze odbocuju od tematu ale zda se mi ze prave svetlo sviti moc do prostred.

Nemate nekdo nejakou radu jak to vystelovat podle ceho atd.

Napadlo me ze bych zajel na STK

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...