Poki 11 Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 2.0 hdi, rhy, Keď snej odpojím kábel, nic sa nedeje, žiadna zmena zvuku motora ale keď nanom jazdím tak ide lepšie. Netrha mi s motorom. Spravil som 100km a ani raz to netrhlo. Kábel som dal naspat a počas dalsích 100km to trhalo asi 20 krát. Neide dobre. Prečo ide s odpojenou lepšie? Asi po 10tom nastartovaní už vyskoči kontrolka motora a antipolu. falut. Keď pripojím vahu naspat asi po 10tom nastartovaní. Kontrolka zhasne. Ako to vlastne funguje? Citovat
ferinko2 Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 S odpojenou ti to ide lepšie,lebo váha vzduchu je vadná a dáva ti nekorektné info pre RJ.Pri odpojenej váhe RJ pracuje s nahradenou hodnotou,ale spalovanie nie je idealne-vyššia spotreba ,dymivosť...Ešte by si asi mal upresniť či máš na mysli MAF alebo MAP senzor. Citovat
Poki 11 Odesláno 9. červenec 2013 Autor Odesláno 9. červenec 2013 S odpojenou ti to ide lepšie,lebo váha vzduchu je vadná a dáva ti nekorektné info pre RJ.Pri odpojenej váhe RJ pracuje s nahradenou hodnotou,ale spalovanie nie je idealne-vyššia spotreba ,dymivosť...Ešte by si asi mal upresniť či máš na mysli MAF alebo MAP senzor. keby som ja vedel čo je maf a map Citovat
ferinko2 Odesláno 9. červenec 2013 Odesláno 9. červenec 2013 MAF je za filtrom sania - pred turbom MAP je za turbom a intercoolerom , sníma tlak na vstupe vzduchu do motora (tlak turba). Citovat
shark734 Odesláno 9. červenec 2013 Odesláno 9. červenec 2013 RHY nema ani intercooler ani snimanie tlaku turba... Ak to ide s odpojenou vahou lepsie moze to byt placebo alebo moze byt vaha KO, mozes ju skusit vycistit izopropilalkoholom, mozno to pomoze, alebo kupit novu...ake hodnoty prietoku vzduchu ukazuje na diagnostike pri volnobehu? Citovat
Pulec Odesláno 9. červenec 2013 Odesláno 9. červenec 2013 Ahoj všem.Taky mi zatrhává motor.Je to váha vzduchu?Můžu jí zkusit odpojit a projet to?Jestli to trhaní zmizí.Dělá to hlavně na lehkém plynu kdy motor jen lehce táhne a sem tam když se rozjíždím.Při plném plynu zabere a jede .Děkuji Citovat
Poki 11 Odesláno 9. červenec 2013 Autor Odesláno 9. červenec 2013 RHY nema ani intercooler ani snimanie tlaku turba... Ak to ide s odpojenou vahou lepsie moze to byt placebo alebo moze byt vaha KO, mozes ju skusit vycistit izopropilalkoholom, mozno to pomoze, alebo kupit novu...ake hodnoty prietoku vzduchu ukazuje na diagnostike pri volnobehu? mam to hned za filtrom vzduchu. na dia som nebol, ale keby bola celkom ko vyhodilo by to kontrolku motora ako vtedy ked som ju celkom odpojil. TAK? Citovat
shark734 Odesláno 9. červenec 2013 Odesláno 9. červenec 2013 nevyhodilo, chce to dia a merat prietok vzduchu Citovat
Poki 11 Odesláno 9. červenec 2013 Autor Odesláno 9. červenec 2013 nevyhodilo, chce to dia a merat prietok vzduchu A na dia mi presne ukáže kolko dáva a kolko ma byť? Citovat
TomSQ Odesláno 9. červenec 2013 Odesláno 9. červenec 2013 Takisto mám problém s váhou vzduchu na RHY. So zapojenou sa dá jazdiť asi takým štýlom, že dialničné stúpanie mám problém výjsť na 4ke pri 130, občas za sebou vlečiem dym tak hustý a čierný, že takmer nevidno auto zamnou a o trhaní sa ani nedá hovoriť, priam ten motor skáče z pod kapoty von. Kombinovaná spotreba cca. 8l. Po odpojení je to ako iné auto, už mám objednanú novú Hella za 125 eur. [upravil dne 9/7/13 19:46 od TomSQ] Citovat
shark734 Odesláno 10. červenec 2013 Odesláno 10. červenec 2013 A na dia mi presne ukáže kolko dáva a kolko ma byť? ten kto vie s dia bude vedet... Citovat
Surmi Odesláno 10. červenec 2013 Odesláno 10. červenec 2013 Malinký dotaz- dnes jsem si hrál s diagnostikou a zkoušel jsem skutečné hodnoty a při volnoběhu mi ukazuje hmotnost vzduchu 529mg a požadovaná hmotnost vzduchu 381mg.Když jsem jí odpojil a projel se auto jede lépe. Je tedy váha KO? OT: muže mi někdo říct zda korekce vstřik.množství je vnormě? 1.válec 97,3% 2.válec 101,2% 3.válec 104,3% 4.válec 96,5% Díky [upravil dne 10/7/13 22:13 od Surmi] Citovat
koblih69 Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Korekce jsou v pohodě, ale vyzkoušej ještě zpětný tok vstřikovačů. Samotné korekce nestačí. Citovat
vlado-.m Odesláno 14. červen 2014 Odesláno 14. červen 2014 nevyhodilo, chce to dia a merat prietok vzduchu A na dia mi presne ukáže kolko dáva a kolko ma byť? Na dia ukaze...pri dobrej to na volnobeh ukazovalo okolo 400??...mne ukazuje ci s pripojenou ci z odpojenou 506?? na volnobehu a po pridani to stupa aj s odpojenou, takze to dava nejake svoje hodnoty. Moj problem je ze mi dia ukazuje preruseny obvod alebo skrat prietokomery vzduchu. Teraz neviem ci je vadna vaha a mam kupit novu(tuto som mal zanovnu ale mal som nejaky problem s konektorom a zrejme odisla) , alebo sa mohla pokazit aj RJ? Nikto zo znamych mi nie je ochotny ju preskusat na svojom aute. Vie niekto poradit ako vylucit vadu RJ Citovat
vlado-.m Odesláno 14. září 2014 Odesláno 14. září 2014 Poprosím niekoho o foto konektora váhy vzduchu z motora RHS. Jedná sa mi hlavne o farebné označenie vodičov na konektore. (biely, fialový, žltozelený, žltý, slabožltý) Ďakujem. Citovat
mccolor Odesláno 14. září 2014 Odesláno 14. září 2014 vlado-.m: myslíš toto? barvy jsou:bílá,fialová,(nic),žlutozelená,bílá,hnědá Citovat
mccolor Odesláno 14. září 2014 Odesláno 14. září 2014 a ještě: motor RHS pořadí barev je vlastně obrácené,je to vidět z druhého snímku:papa [upravil dne 14/9/14 15:37 od mccolor] [upravil dne 14/9/14 15:50 od mccolor] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.