Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mna vyroba vysla asi 5 korun,samozrejme spravit sa da hociako,z 10 napadov za 1s som spravil tento.Vrchnu hadicu som chcel dat do polovice,ale dalej som je nenatlacil ani po naolejovani a bocnu cez,ktoru taha do sania,sikmo hore,az som si isty,ze neprejde ziaden olej. Celkom dobre to funguje,mozno to tam aj necham.

Ano niektop moze pouzit dratenku,ale podla mna netreba,naco. Skor ti olej nasaje ak pojde hore dratenkou na ktorej je nakvapkany,akoby mal prekonavat urcity vyskovy rozdiel vzduchom,v urcitom objeme.Teda aspon podla mna.

Niektore original odlucovace z aut maju akysi material podobny ako vzduchove filtre. Vyzera to,ze pary idu potrubim,narazia na sikmu stenu,nieco hned stecie a nieco zachyti filter a obtokom tiez stecie. Len tak narychlo nekvalitne som odfotil vnutro jedneho. Su to dierkovane plechy chaosovito naukladane na sebe.

6614b69c4f.jpg

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Po necelych 20000 mozem povedat,ze olej zere len vo vysokych otackach,Pri nizsich do cca 3200 ot. Je spotreba velmi mala,normalna,porovnatelna s ostatnymi autami.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Trošku to tu oživím... Dnes som sa tak vytočil... :grr Pozrel som sa na olejovú rysku a olej bol na minime. A to mám od výmeny oleja 3500km!!!!! To nieje normálne!!! Najazdené mám 47500km. Olej origo Total 5w30. To sa vôbec nečudujem, že určili servisný interval 30000km, keď vlastne pri ďalšej výmene tam bude stále nový doliaty olej (na 30000km=10l oleja na doliatie) :o Kamarát mi povedal, aby som vyskúšal, ako to tu niekde bolo spomínané, 5w40. Najradšej by som tam dal 10w40 :mrk. Viem že podobný problém som mal pri predchádzajúcom aute Opel. Tiež tam predchádzajúci majitel dával 5w. Tiež to žralo cca 1l/4000km. Ja som začal dávať Valvoline 10w40 a vyšlo mi to 1l/10000km. Je mi z toho celého na :blablabla

Odesláno

U Opelu jsi měl problém asi s 1,6 16V jiné motory moc olej nežraly. U 5w30 se nedivím, že je spotřeba oleje větší. Každopádně hodně záleží na stylu jízdy. Pokud jezdíš ostře tak bude spotřeba vždycky větší.

Odesláno

Presne si to uhádol bol to 1.6. 16V :D Tak si myslím že moc ostro nejazdím, aj keď.... :D Sem tam tomu troška prišlapnem- ako hovorím: prečistiť výfuk. Ale to tak výnimočne ;) No budem sa musieť s tým vyrovnať... Aj keď rozmýšlam nad tým 5w40. Je to iná špecifikácia. Môže sa niečo stať pri použití tohoto oleja, príp pokaziť?

• O 2 roky později...
Odesláno

koblih to mas pravdu len na thp to ma ovela insie opodstatnenie a to ze nevznika detonacne spalovanie a ani trhanie motorom pri plnej zatazi a to je na nezaplatenie :D

ahojte,

mam 1,6 THP a presne problem s tym trhanim pri zatazenom motore. Vacsinozu pri zrychlovani do mierneho kopca na 4 prevodovom stupni. Prejavi sa to tak ako keby som presiel nejaku nerovnost. Celym autom "zasklbe", na ten moment strati vykon a po pol sekunde ide dalej ako by sa nic nestalo. Ak niekto vie poradit ako by sa to dalo odstranit budem vdacny. Chodim denne cca 100km a niekedy to nespravi tri dni, inokedy tri krat za 50 km. Olej samozrejme zere "jak sa patri" :)

Odesláno

ahojte,

mam 1,6 THP a presne problem s tym trhanim pri zatazenom motore. Vacsinozu pri zrychlovani do mierneho kopca na 4 prevodovom stupni. Prejavi sa to tak ako keby som presiel nejaku nerovnost. Celym autom "zasklbe", na ten moment strati vykon a po pol sekunde ide dalej ako by sa nic nestalo. Ak niekto vie poradit ako by sa to dalo odstranit budem vdacny. Chodim denne cca 100km a niekedy to nespravi tri dni, inokedy tri krat za 50 km. Olej samozrejme zere "jak sa patri" :)

Mám sice 1.6 VTi, ale podobné příznaky. Dáno do autorizovaného servisu. Vyměněno těsnění víka hlavy válců a trochu "poštelované" vačky (nějaké natáčení ... nejsem odborník) a zatím je po problému.

Snad to nebude bráno jako reklama, ale tímto velké díky Fair Autotop Peugeot Ústí nad Labem. Pokud bydlíte poblíž, určitě se nebojte tam dát auto na servis. Velká vstřícnost a profesionalita. Opravdu chválím.

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...