Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mustang byl typ 23 ;) Návody mi nepomůžou, knížek a schémat mám mraky. Potřebuju někoho, kdo mi napíše (ideálně označí do fotek) jaký kabel kam zapojit :D:aut

Tu spínačku si v nejhorším nějak \"prozvoním\" a vyzkouším, ale jak to zapojit u toho zapalování to opravdu nevím :(

[upravil dne 29.6.13 23:07 od MJSytic]

Odesláno

Díky, tyhle schémata mám vytisklý :aut Kam který kabel tedy na obrázcích zapojit? Která z cívek je k zapalování, a které ke světlům?

Ty schámata totiž vůbec neodpovídají skutečnosti, jak je vidět na fotce :roll

Horní pravá cívka je na fotce připojena ke kladívku, ale podle schémat by k němu měla být připojená ta spodní :nevim

Edit: Ale jsem rád, že na tu záhadu nejsem sám :super

[upravil dne 29.6.13 23:33 od MJSytic]

Guest servisman
Odesláno

spodní horní neřeš,já měl zapalování pootočený taky.Co si matně pamatuji jedna cívka šla na zapalování asi zelený a další 2 cívky spojené seriově na světla přední asi červený a zadní žlutý drát , černý byl vždy kostra.

Odesláno

Fichtla mám doma, podívám se jak to je zapojený, ale ony ty schámata byly trochu jiný pro každýho fichtla a pro mustanga vubec. Kámoš má mustanga a ten to má myslim zapojený zprávně od výroby a nemá to před+lávaný. Důležitý je aby si měl zapojedej drát od kladívek k cívce a cívku ukostřenou, pak to pojede :D Co se týče svetěl tak to máš nakreslený v tom schématu. A ten svazek co si koupil jako je přímo udělanej tak že ti vedou dráty do řidítek do přepínače, pak k zadnímu světlu, nebo to máš jenom dráty do spínačky a konec? Já sem tohle řešil celkem nedávno, ono se třeba liší i zapojení zadního světla kde do starého typu vedl jen jeden drát a u novějšího typu vedly dva dráty a v zapalování byly 2 velký cívky a jedna malá a u novějšího byly všechny 3 cívky stejně velký. A to sem si myslel jak je elektrika na fichtlovi lehká ale teď když to vidim tak sem se zasek u spínačky, ale pak sem to právě dodělával podle schématu a všechno to fungovalo. Ale na to aby to jelo bych to ještě dokázal zapojit z hlavy :D

Odesláno

Ono to jezdí, resp jezdilo, ale nesvítilo to :( Svazek je kompletní. Už ho máme všude rozvedený a i zapojený. Nevím jen spínačku a to zapalování. Tohle je ještě ten typ \"1\" K zadnímu světlu byl jeden kabel. U toho novýho svazku je kostra tažená zvlášť, ale v tom problém nevidím. Alespoň to je pořádně ukostřený a nejsou tam žádný \"bludný proudy\".

Jinak spínačka by měla být podle mě takhle :myslim

post-2095-14109632028259_thumb.jpg

serviceman: Hmm, v tom se bohužel neorientuju :(http://jawa-23-mustang.ic.cz/images/mojejawa23-predrenovaci/03.jpg

[upravil dne 30.6.13 00:10 od MJSytic]

Odesláno
si myslim ci ten zvazok co si dotiahol k altiku patri vobec k altiku :D

Svazek je připravený a očíslovaný. Číslice ještě umím :roll

Ten svazek je něco, jako prodávají tady, ale od jiného dodavatele.

Takze tenhle navod neodpovida svazku, ktery mame my. Navod na zapojeni mame textovy, viz.1.prispevek.

[upravil dne 30.6.13 09:40 od MJSytic]

Odesláno

lenze podla fotky mas vyvedeny k altiku vyvod 2 a nie vyvod 6 :myslim

nejaky magor prehodil/zle oznacil lepky na zvazkoch, som presvedceny ze zle oznacene to je na zvazku... k altiku ma ist trojdratova vetva (cierny/hnedy/modry)

[upravil dne 30/6/13 00:29 od Marcel00]

Guest servisman
Odesláno

koukám na ty kabely u motoru máš jich 5 a dle popisky v návodu mají býti 3 /hnědá červená zelená/ :)

[upravil dne 30/6/13 00:37 od servisman]

Odesláno

Ok altík na fichtlovi? Doufám že to je myšlený jako zapalování. Já osobně mám navedený jen 2 dráty do zapalování. Jeden je ke svetlům a klaksonu, a druhej je od indučky přes kterou to vede myslim i do spínačky ve který se to musí dát chcípnout. Nevim na co 4 v zapalování. Ale zejtra se na to mrknu a dám vědět jak to má bejt na 100%.

Odesláno

Pokud si vzpomínám na Jawa 05, ta do světel tam byla ještě tlumivka, aby napětí o vyšším kmitočtu tolik nežhavilo žárovku.

Chcípalo se zkratem na kostru.

Alternátor tam byl a měl dvě vinutí, pro zapalování a pro svícení. Ale bez záruky, tehdy mi bylo 15 - před 40 lety.

Odesláno

Marcel00: Nikdo nic spatne neoznacil. Viz.prvni prispevek s navodem od vyrobce svazku. Je to vyvod c.6 tedy BOD6. Vsechny uvedene barvy dratu tam jsou ;)

Kazda Jawa 50 to mela trochu jinak, takze to nejde brat obecne. Jasne ze to jde napojit vseljak a bude to fungovat, ale kdyz uz to delame, chceme, aby to bylo tak, jak to ma byt :aut

Ze ja jsem daval odkaz na toho jineho vyrobce :roll Ten to ma oznacene uplne jinak. Na to nekoukejte, to bylo jen pro predstavu, jak ten svazek vypada!

[upravil dne 30.6.13 09:36 od MJSytic]

Odesláno

Podle fotek platí pro tvé zapalování schéma 25W. To znamená, že kabelový svazek není správný, dolů vede nějak moc vodičů. Zkusím ti ještě opatřit fotku původního přepínače. Pak stačí jen správně propojit podle schématu.

edit: jenom dodám,že jsem to nepsal ja ale náš mistr v práci bez mé úpravy

k čemu je modrý vodič na fotce?neni to ten co jsou překlemovaný cívky a je jenom utržený

[upravil dne 30/6/13 10:50 od Gabriel 307]

Guest servisman
Odesláno

když jsem na to koukal to co má u motoru ten svazek ten bych tipoval spíše na ten vypínač,tam by pasoval. rychlospojky by měly býti u motoru + očko na vypínači to bylo většinou napájený

Odesláno
Díky, tyhle schémata mám vytisklý :aut Kam který kabel tedy na obrázcích zapojit? Která z cívek je k zapalování, a které ke světlům?

Ty schámata totiž vůbec neodpovídají skutečnosti, jak je vidět na fotce :roll

Horní pravá cívka je na fotce připojena ke kladívku, ale podle schémat by k němu měla být připojená ta spodní :nevim

Edit: Ale jsem rád, že na tu záhadu nejsem sám :super

[upravil dne 29.6.13 23:33 od MJSytic]

Podle mistra je pravá horní (podle fotky) startovací(spojena s kladívkem) další dvě ke světlům(myslí si,že modrý kabel na první fotce by se měl napojit na tu další cívku-na světla) podle schémy by to sedělo

Odesláno

JAJ, nějak se v tom začínám ztrácet :(

Ono schéma je jedna věc a druhá je ten kabelový svazek, co k tomu je.

Pokud je ta pravá cívka s tenčím vynutím opravdu zapalovací - je to teda zapojeno správně (já totiž nevím, jestli to někdo před tím nepředělával - proto potřebuju potvrzení, že je to OK) a ty další dvě jsou světelné. V tom případě by to podle návodu od výrobce svazku mělo být zapoejno takhle (viz fotka). Jen nevím, kam upevnit ten kostřící černý drát - nevím co je montážní šroub :aut Asi by to mělo být jedno - prostě někam pod nějaký šroub :myslim

post-2095-14109632029242_thumb.jpg

[upravil dne 30.6.13 12:34 od MJSytic]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...